En Sıcak Konular

ÇUVALCI GENERAL ANKARA'YA GELDİ

3 Şubat 2010 12:40 tsi
ÇUVALCI GENERAL ANKARA'YA GELDİ AKP iktidarı, Süleymaniye’deki “çuval” kahpeliğine imza atan ABD’li general Ray Odierno’yu ağırlıyor(!) Kuzey Irak’taki Mahmur kampının masaya yatırılacağı toplantıya, İçişleri Bakanlığı, MİT ve Genelkurmay yetkilileri

Hadi sorun hesabını

Askerimizin başına çuval geçiren alçak Ankara’ya geldi...
AKP iktidarı, Süleymaniye’deki “çuval”  kahpeliğine imza atan ABD’li general Ray Odierno’yu ağırlıyor(!) Kuzey Irak’taki Mahmur kampının masaya yatırılacağı toplantıya, İçişleri Bakanlığı, MİT ve Genelkurmay yetkilileri katılacak.

Bunu yapan  kahraman olur
DİPLOMATİK kaynaklar,  ziyaretin askeri içerikten çok siyasi amaçlı olduğunu  belirterek, “Görüşmeye katılacak olan yetkililer, Odierno hazır ayaklarına  kadar gelmişken, askerlerimizin başına geçirdiği çuvalın hesabını sorsunlar” dedi. 

Türkiye, Erbil’de yer beğeniyor 
ABD’nin K. Irak’ta kurduğu kukla Kürdistan devleti, Türkiye’nin himayesinde kökleşiyor. Ankara, ilerleyen yıllarda elçiliğe dönüştürülebilecek konsolosluk için Erbil’de uygun arazi arıyor.

‘Çuvalcı’ ABD’li çantayla geldi
Odierno’nun Ankara ziyaretinde gündemi yoğun.
Ankara hem “çuval krizi”nin ABD’li mimarı general Ray Odierno’yu hem de Beyaz Saray’ın hedefindeki İran’ın Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki’yi konuk ediyor. Üç gün sürmesi öngörülen ziyaret sırasında Odierno’yla gerçekleştirilecek toplantılara İçişleri Bakanlığı, MİT ve Genelkurmay yetkililerinin katılması bekleniyor. Odierno’un başta Mahmur kampının boşaltılması olmak üzere, Yemen’deki gelişmelere kadar bir dizi dosyayla Ankara’ya geldiği ifade ediliyor. Diplomatik kaynaklar ziyaretin askeri içerikten çok, diplomatik ve siyasi içerikte olacağını kaydediyor.

Özel kuvvetler
Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Dr. Nurullah Aydın, Irak’ta görev yapan ABD’li generallerin sadece askerlik görevi yapmadığını belirterek şunları söyledi: “ABD özel kuvvetleri ile, bizim özel kuvvetler arasındaki gizli bir sürtüşme olduğu artık kamuoyundan saklanamaz hale geldi. Öte yandan İran’a her fırsatta müdahalenin kaçınılmaz olduğunu belirten bir ABD var. Muhtemel bir İran müdahalesinde Türkiye’nin rolü ne olacak? Sözde Kürt Açılımı ile ilgili olarak Barzani’nin Beyaz Saray’da söyledikleri var. Bunun sonucunda sözde Kürt Açılımı’na yönelik olarak bir askeri planlama da konuşulacak. Bu ziyarette sadece Irak konusu yok.  Mutteki, Erdoğan’la görüştü İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki de, temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya geldi. Konuk Bakan ilk görüşmesini Başbakan Erdoğan’la yaptı. Başbakanlık Resmi Konut’ta basına kapalı gerçekleyen kabul, yaklaşık 1 saat sürdü.
Ankara konsolosluk için Erbil’de yer arıyor
Türkiye, peşmerge yönetiminin başkenti Erbil’de açacağı konsolosluk için yer aramaya başladı. Türkiye’nin Erbil’e konsolosluk açma talebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz aylarda Irak’a yaptığı ziyaret sırasında açıklanmıştı. Bağdat’ın onay yazısı Ankara’ya ulaşınca çalışmalara hız verildi. Hedef 1 Mart’a kadar yer bulunması, hazırlıkların bitirilmesi ve konsolosluğun  işler hale getirilmesi. Bu süre içerisinde başkonsolosluğa atanacak isme de karar verileceği ifade edildi.

 

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=30959

 



Bu haber 901 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,455 µs