En Sıcak Konular

VURAL:''BAŞBAKAN BAŞÖRTÜSÜNDEN HALA POST ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR''

3 Şubat 2010 15:06 tsi
VURAL:''BAŞBAKAN BAŞÖRTÜSÜNDEN HALA POST ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR'' MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır, TBMM Katip üye ve Giresun Milletvekili Murat Özkan Meclis’te düzenledikleri basın toplantısında dün Meclis Genel Kurulu’nda yaşananları değerlendirdi.

Şandır Başbakan ve Arınç’ı MHP grubundan ve Türk milletinden özür dilemeye çağırdı. TBMM Katip üyesi ve MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan “Sayın Arınç, üzerine yürüyerek Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu’ya ‘Meclisi militanca yönetiyorsun, sarhoşa nasıl söz verirsin” dedi, sarhoş taklidi yaptı” dedi. Özkan, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın da Mumcu’ya hakaret ettiğini belirterek “Ben sakin olun dediğimde ‘biz ikimiz konuşuyoruz, üçüncü kişiye bilmem ne düşer’ ve ‘sen sus oğlum’ dedi” diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan’ın Genel Kurul’daki “peygamber” tartışmasına ilişkin sözlerine AKP il başkanı İsmail Hakkı Eser’in Erdoğan için “2’nci peygamber” dediğini hatırlatarak yanıt verdi. Vural, Eser’in il genel meclisi üyesi yapıldığını belirterek “Bunu aday gösteren Recep Tayyip Erdoğan. Sayın Başbakan hani barınamazdı. Bu ne cüret. Sen kendini ne sanıyorsun, peygamber efendimize dil uzatanları taltif ediyorsun. Sonra da kürsüde ‘barınamaz’ diyorsun.“diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır, TBMM Katip üye ve Giresun Milletvekili Murat Özkan Meclis’te düzenledikleri basın toplantısında dün Meclis Genel Kurulu’nda yaşanan kavga ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’la Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu arasında geçen tartışmayı değerlendirdiler. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır dün Meclis’te yaşanan olayların üzüncü verici olduğunu, olayların sorumlusunun ise Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile AKP grubu olduğunu söyledi. Meclis Genel Kurulu’nda birçok kez milletvekilleri arasında tartışmalar yaşandığını, dün de böyle bir tartışma sonunda birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu’nun odasına geçtiğinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ‘hışımla ve yüksek bir ses tonuyla’ odasına girdiğini söyledi. Şandır Arınç’ın Mumcu’ya “Sen nasıl yönetiyorsun, sarhoşa nasıl izin veriyorsun” diyerek hakaret ettiğini ve saldırıda bulunduğunu belirten Şandır AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın da Mumcu’nun üzerine yürüdüğünü ve aynı sırada odada bulunan MHP’li katip üye Murat Özkan tarafından engellendiğini söyledi. Şandır Genel Kurul’da da AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın itham edici ağır sözler söylediğini, ‘erkeklik-ürkeklik’ ve ‘başörtüsü’ tartışmalarının ‘provokatörce’ yeniden gündeme getirildiğini ifade ederek “Sayın Başbakan da Osman Durmuş’un beyanını bahane ederek söz istedi. Tamamen hakaret, suç teşkil eden kelimelerle Durmuş ve MHP grubuna saldırdı. 'İzansız, terbiyesiz' dedi. Başbakana yakışmayan bir ruh hali. Başbakan kendi grubunu MHP grubunun üzerine saldırttı. Saldırının sorumlusu AKP, tahrikçisi Başbakandır. 100 kadar AKP milletvekili yerinden kalkarak MHP grubuna saldırdılar.”diye konuştu. Osman Durmuş’un Başbakan’ın sözleri üzerine yerinden kalkarak “size hakaret eden şerefsizdir’ demiştir. Sağlık Bakanı ise Sayın Durmuş’a sözlü saldırıda bulunmuştur. Yaşanan hadiseler bize üzüntü vermiştir. Başbakan tahrikle, teşvikle grubunu MHP grubunun üzerine saldırtmıştır. Bu ruh haliyle bu ülke nasıl yönetilir. Bu sağlıklı bir ruh hali değil. Başbakanın ruh sağlığından endişe ediyoruz. Başbakan bu ruh haliyle ülkenin geleceğini tehlikeye atıyor” dedi. “Sayın Arınç’ın yaptığı iş Meclis Başkanının odasını basmaktır, suç işlemiştir” diye konuşan Şandır, Başbakan ve Arınç’ı MHP grubundan ve Türk milletinden özür dilemeye davet etti.

“ARINÇ VE ELİTAŞ MUMCU’NUN ÜZERİNE YÜRÜDÜ-ARINÇ SARHOŞ TAKLİDİ YAPTI”

Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu’nun odasında yaşananlara tanıklık eden MHP Giresun Milletvekili ve TBMM katip üyesi Murat Özkan ise, Genel Kurul’da yaşanan tartışmalar üzerine verilen arada Mumcu ile birlikte Meclis başkanının çalışma odasına geçtiklerini ve sükuneti nasıl sağlayacakları üzerine değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi. Bu sırada Arınç’ın ‘hışımla ve titreyerek’ odaya girdiğini ve Mumcu’ya ‘bir hanıma söylenmeyecek ifadeler ve üslupla’ ‘Meclisi nasıl yönetiyorsun, militanca yönetiyorsun. Sarhoşa nasıl söz verirsin” dediğini ifade eden Özkan, Arınç’ın aynı zamanda sarhoş taklidi yaptığını da söyledi. Özkan “Meclis Başkanvekiline sözlü saldırıda bulunuldu. Arınç’tan sonra AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da odaya girdi. Hakarete devam etti. Ben de araya girerek ‘sakin olun, bir hanımla böyle konuşulmaz’ dediğimde ‘biz ikimiz konuşuyoruz, üçüncü kişiye bilmem ne düşer’ dedi. Bana ‘sen sus oğlum’ dedi. Bunlar yürütmenin yasamayı hangi gözle gördüğünü ortaya koyuyor. Bu hadise Meclisin yüceliğini rencide etmiştir.” diye konuştu.

“ZORBALIK MECLİS İDARESİNE KADAR GİRDİ”

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise iktidarın tavrını “zorbalık” olarak değerlendirerek “Zorbalık Meclis idaresine kadar girdi. Ağlamaktan sorumlu Başbakan yardımcısının başka meziyetleri olduğunu da gördük. Biz Meclis başkanvekilinin odasına çağrılmadan gitmeyiz. Bunlar oda basacak kadar zorbalığı ele almışlar. Bu zihniyetten Türkiye’nin kurtulması lazım” dedi.

“PEYGAMBER DİYEN TALTİF EDİLDİ”

Vural Başbakan Erdoğan’ın Genel Kurul’daki konuşması sırasında, kendisine “peygamber diyeni partide barındırmayacakları”na ilişkin sözlerini de hatırlattı. Vural, eski AKP il başkanı İsmail Hakkı Eser’in Başbakan için “ikinci peygamber” ifadesini kullandığı konuşmasını basın mensuplarına dinleterek Eser’in il başkanlığından sonra il genel meclisi üyeliğine seçildiğini belirtti. Vural “Bunu aday gösteren Recep Tayyip Erdoğan. Sayın Başbakan hani barınamazdı. Bu ne cüret. Sen kendini ne sanıyorsun, peygamber efendimize dil uzatanları taltif ediyorsun. Sonra da kürsüde ‘barınamaz’ diyorsun. “diye konuştu. Vural, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın dün genel kurulda ceketini çıkararak, Osman Durmuş’a yönelik “ulan, gel, terbiyesiz herif” dediğini belirtirken basın toplantısını izleyenler arasında oturan Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı araya girerek “Ceketi çıkartsa ne olur” dedi. Vural ise “Gömleksiz dolaşıyorlar, ceketi çıkartsalar ne olur” karşılığını verdi. AKP’yi başörtüsü tartışmasını yeniden gündeme getirmekle suçlayan Vural “başörtüsü konusunda karakolda öttüler mahkemede şaştılar” dedi.

“BAŞBAKAN BAŞÖRTÜSÜNDEN HALA POST ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR”

Vural, bir soru üzerine Emine Erdoğan’ın türbanıyla GATA’ya girememesini değerlendirdi. Emine Erdoğan’ın başörtüsüyle GATA’ya girememesini doğru bulmadıklarını söyleyen Vural, dün genel kurulda MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş’un Emine Erdoğan’ın başörtüsüyle ilgili herhangi bir sözünün olmadığını ifade etti. Vural “Başbakan başörtüsü siyasetinden hala post çıkarmaya çalışıyor” dedi. Şandır ise aynı soruya “Başbakan’ın eşinin başörtüsüyle kendisine bağlı bir kuruma alınmamasını polemik konusu yapmaya hakkı yok. Sayın Durmuş Başbakan’a görevini hatırlatmıştır. Başbakan suçüstü yakalanmanın hırçınlığı içinde MHP’ye saldırmıştır. Bu iktidarın ruh sağlığını kaybettiğini, ülke yönetme ehliyetinin olmadığını ortaya koyuyor. Ülkeyi salimen seçime götürmekten başka seçenek kalmamıştır”dedi. Vural ise Bahçeli’nin korumalarının Genel Kurul salonuna girmeye çalıştığı iddialarıyla ilgili ise “Korumaların genel kurul salonuna girmeleri söz konusu değil.” dedi.

 

Kaynak: Hürriyet Gazetesi,http://www.hurriyet.com.tr/gundem/13674917.asp

 



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,913 µs