En Sıcak Konular

GÜL: KIBRIS SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNDE ESAS BM PARAMETRELERİ

3 Ocak 2008 14:50 tsi
GÜL: KIBRIS SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNDE ESAS BM PARAMETRELERİ Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Türkiye, Kıbrıs sorununun kapsamlı çözümü için BM parametrelerini esas alarak çalışmaya devam edecek'' dedi.

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Türkiye, Kıbrıs sorununun kapsamlı çözümü için BM parametrelerini esas alarak çalışmaya devam edecek'' dedi.
     Cumhurbaşkanı Gül ile resmi ziyaret için Ankara'ya gelen KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Çankaya Köşkü'ndeki baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
     Gül, Talat ile yaptığı görüşmede, Kıbrıs sorununun içinde bulunduğu aşamayı değerlendirdiklerini ve 2008 yılının getirebileceği gelişmeleri dikkate alarak, geniş istişarelerde bulunduklarını ifade etti.
     Türk tarafının adil, kalıcı ve kapsamlı çözüm için üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını ve dünya kamuoyunun da bunu yakından izlediğini anlatan Gül, Türkiye'nin, Kıbrıs sorununun kapsamlı çözümü için BM parametrelerini esas alarak çalışmaya devam edeceğini ve KKTC'nin çabalarını da sonuna kadar destekleyeceğini vurguladı.
     KKTC'nin çözüm için adım attığını ve sözünü tuttuğunu ifade eden Gül, ''Şimdi diğer taraflara da verdikleri sözleri tutma sorumluluğunu hatırlatıyorum'' diye konuştu.
     Gül, KKTC'li bir gazetecinin, ABD'ye yapacağı ziyareti hatırlatarak, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüşmesinde, Kıbrıs konusunu gündeme getirip getirmeyeceğini sorması üzerine, görüşmenin bir bölümünü Kıbrıs konusunun oluşturacağını söyledi.
     Talat ise Türkiye'nin KKTC'yi her alanda herhangi bir karşılık beklemeden destekleyen tek ülke olduğuna dikkati çekerek, ziyareti çerçevesinde son derece önemli ve yararlı değerlendirmeler yaptıklarını söyledi. Talat, "Kıbrıs Türk tarafı ile Türkiye'nin tam bir görüş birliği içinde olduğunu, tam bir uyum içinde olduğunu gözlemledik" diye konuştu.
     Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk tarafı ve Türkiye'nin Kıbrıs sorununa çözüm çabalarına yine öncülük yapmaya devam ettiğini söyleyerek, bugünkü görüşmelerde bunu bir kez daha teyit ettiklerini kaydetti.
     Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Talat, bir gazetecinin, "Kıbrıs sorunuyla ilgili kapsamlı bir çözüm planı konusunda beklenti var mı? Yoksa ortada somut bir şey var mı" yönündeki sorusuna şu yanıtı verdi:
     "Şu an itibarıyla tabii ki beklentidir. Ama bu beklenti bizim değil. Zaten biliyorsunuz Sayın Genel Sekreterin Güvenlik Konseyine sunduğu son raporda da 2008'in bir etkileşim yılı olacağı ifadeleri vardır. Bunun dışında, uluslararası alanda da genel beklenti budur. Kıbrıs Rum tarafında seçimler olacak, seçimlerden sonra sonuç ne olursa olsun bazı girişimler yapılacak, bu girişimler Kıbrıs sorununun kaderini belirleyecek. Bu, kapsamlı bir çözüm planına da dönüşebilir, başarısız olursa yeni çözüm arayışlarına da yol açabilir. Dolayısıyla KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti olarak her türlü olasılığa hazır olmalıyız. Bunların istişarelerini yapıyoruz."


Bu haber 407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,571 µs