En Sıcak Konular

TÜRK-İŞ GREV KARARI ALDI

3 Şubat 2010 11:30 tsi
TÜRK-İŞ GREV KARARI ALDI Başbakan'ın talimatıyla çalışma yapan iki bakanlıkla Tekel işçilerinin arasında 4-C uygulamasıyla ilgili uzlaşma sağlanamayınca Türk-İş grev kararı aldı.

Eve değil greve

Başbakan'ın talimatıyla çalışma yapan iki bakanlıkla Tekel işçilerinin arasında 4-C uygulamasıyla ilgili uzlaşma sağlanamayınca Türk-İş grev kararı aldı. Eve dönme umudu taşıyan Tekel işçileri, Başbakan'ın grup konuşmasındaki rest çeken sert tavrına karşın ümitlerini yitirdi. Türk-İş, 6 konfederasyonla birlikte 4 Şubat'ta "üretimden gelen gücü kullanma" eylemine başlayacak. Sendikalar 5 Şubat'ta da "Genel Grev" kararı için biraraya gelecek.

Yarın eylem var
Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, 4 Şubatta 6 konfederasyonla yapacakları "üretimden gelen gücü kullanma" eyleminden sonra 5 Şubatta tekrar bir araya gelerek daha sonra yapılacakları kararlaştıracaklarını bildirdi. Türk-İş, Hak-İş, DİSK, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK yöneticileri, Türk-İş Genel Merkezi'nde bir araya geldiler.

"İkna edemedik"
Hükümetle aralarındaki görüş farklılığının işçilerin yeniden nasıl istihdam edileceği konusundan kaynaklandığını ifade eden Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu bu konuda hükümeti bir türlü ikna edemediklerini kaydetti.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, 4 Şubatta 6 konfederasyonla yapacakları "üretimden gelen gücü kullanma" eyleminden sonra 5 Şubatta tekrar bir araya gelerek daha sonra yapılacakları kararlaştıracaklarını bildirdi.

Türk-İş, Hak-İş, DİSK, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK yöneticileri, Türk-İş Genel Merkezi'nde bir araya gelerek daha önce aldıkları eylem kararını değerlendirdi. Türk-İş Genel Başkanı Kumlu, toplantının ardından yaptığı açıklamada, konfederasyonlar olarak, Tekel işçilerinin sorununun masa başında çözülmesi için diyalogdan yana olduklarını ifade ederek, sorunun diyalogla neticelenmemesi halinde 3 Şubat Çarşamba günü "üretimden gelen gücü kullanma" eylemi yapacaklarını açıkladıklarını anımsattı. Dün geç saatlere kadar yaptıkları müzakerelerden olumlu bir netice alamadıklarını, müzakerelerin anlaşmazlıkla sonuçlandığını ifade eden Kumlu, ancak 4/c statüsünde belli bir noktaya gelinmiş olmasını ise önemsediklerini söyledi.

Kendilerinin Tekel iş yerleri kapatıldığı için daha önceki örneklerde olduğu gibi buradaki işçilerin başka kamu kuruluşlarına geçirilmesini istediklerini dile getiren Kumlu, bu konuda hükümeti bir türlü ikna edemediklerini kaydetti.

Hükümetle aralarındaki görüş farklılığının işçilerin yeniden nasıl istihdam edileceği konusundan kaynaklandığını ifade eden Kumlu, "üretimden gelen gücü kullanma" eylemini gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra 3 Şubat yerine 4 Şubatta yapmayı kararlaştırdıklarını bildirdi. Kumlu, bu eylemin ardından 5 Şubat Cuma günü saat 14.00'de KESK Genel Merkezi'nde tekrar bir araya gelerek daha sonra yapılacakları planlayacaklarını kaydetti.

Sorular
Bir gazetecinin, 4 Şubattaki bir günlük iş bırakma eyleminin ardından nasıl bir yol izleneceği şeklindeki sorusunu Kumlu, şöyle cevapladı: "4 Şubatta üretimden gelen gücün kullanılmasından sonra oturup ne yapacağımızı konfederasyonlarla değerlendireceğiz. Konfederasyon başkanı arkadaşlarımızın altını çizdiği husus; biz her zaman masa başında bu işin bitirilmesi için diyalogdan yana olduğumuzu her fırsatta söylüyoruz."

Kumlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın işçi ve memur konfederasyonlarının birleşmesi yönündeki çağrısının hatırlatılması üzerine de bu öneriyi televizyondan duyduğunu, Memur-Sen konfederasyonunun yaptığı bir toplantıda Başbakan Erdoğan'ın bu çağrıyı yaptığını anımsattı. Kumlu, bunu kendi aralarında değerlendirmediklerini ifade etti.

Bir başka gazetecinin, 4 Şubattaki bir günlük iş bırakma eylemine katılımın ne boyutta olacağı sorusuna Kumlu, "En etkili şekilde uygulamaya çalışacağız" cevabını verdi.

"Başbakan Erdoğan'ın Türk-İş önündeki eyleme 1 aylık süre tanıdığı aksi takdirde müdahale edileceğini söylediği" hatırlatılan Kumlu, "O bizim işimiz değil.

O hükümetin yapacağı bir şey. O konuda müdahaleyi yapacak ben olsam, 'şu şöyle olacak' diye sizinle paylaşırım. Müdahaleyi edecek veya etmeyecek hükümet. Onun kararını hükümet verecek" diye konuştu.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/eve-degil-greve-151903.htm



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,093 µs