En Sıcak Konular

EDOĞAN,TEKEL İŞÇİSİNİ GÖZDEN ÇIKARDI

2 Şubat 2010 16:11 tsi
EDOĞAN,TEKEL İŞÇİSİNİ GÖZDEN  ÇIKARDI TEKEL işçisine resti çekti: "Bu yasal olmayan sürece, bu ay sonuna kadar sabrediyoruz. Ama bu ay sonu gerekeni yapacağız''

Erdoğan TEKEL işçisine resti çekti! 
 
TEKEL işçisine resti çekti: "Bu yasal olmayan sürece, bu ay sonuna kadar sabrediyoruz. Ama bu ay sonu gerekeni yapacağız''

Sert açıklamalarının ardından, açlık grevini önlemek için yeniden adım atan, ancak taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine üslubunu yine sertleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TEKEL işçilerinin eyleminin amacını aştığını belirterek, "Amaç, hak arayışı değil, hükümete karşı aleni bir kampanyaya dönüşmüştür. Pankartlara, sloganlara bakın. Şahsımı, partimi hedef alan edep dışı, terbiye dışı bir üslup kullanılıyor" dedi. Yapılan eylemin yasal olmadığını kaydeden Erdoğan, "Bu yasal olmayan sürece, bu ay sonuna kadar sabrediyoruz. Ama bu ay sonu,
4-C ile ilgili işlem bittikten sonra yasal olan adım neyse, bu adımı bu defa biz atacağız. Çünkü, kusura bakmasınlar. Bu ülke yol geçen hanı değil" dedi.

Erdoğan, bugün Ak Parti grup toplantısında şu mesajları verdi:

SENDİKALAR DÜRÜST DEĞİL:

Devlet yönetimi, hele hele ekonomi yönetimi çok büyük ciddiyet ister. İşçi sendikalarının talebi doğrultusunda 4-C uygulamasını başlattık. Birlikte başlattığımız bu süreci şimdi aynı sendikalar inkar ediyor. '4/C kölelik anlayışıdır' diyorlar, aynı kişiler. Bu nasıl bir dürüstlük?

MEDYAYA TEESSÜF EDİYORUM:

Biz bu arkadaşlarımıza her ay yaklaşık 40 milyon TL ödüyoruz. Yazılı ve görsel medyaya sesleniyorum; ülkem, milletim adına kendilerine teessüf ediyorum, dürüst davranmadıkları için. Biz, tüyü bitmemiş yetimin parasının emanetçisiyiz. Bunu dürüst kullanmak zorundayız. Dedikleri şu: Günlerdir aç, susuz, bir simidi paylaşarak yiyorlar. Olay ajite ediliyor. Eğer onlar TEKEL işçisiyse dün itibarıyla hepsinin maaşı takır takır ödenmiştir. Ayrıca, saat 15.00 itibariyle de kıdem ve ihbar tazminatları hepsinin hesabına yatmıştır. Nasıl oluyor da bu bir simidi paylaşarak yiyorlar?

'İSTEMEZÜK' DEDİLER:

Kendileriyle görüştük. Baktık ki orada sadece bir kıdem tazminatı noktasında sıkıntıları var, bir iki konu daha söylediler. Kıdem tazminatlarını artı olarak şimdi getiriyoruz. Allah, Allah. Dün geldiler şimdi tekrar 'istemezük'. Kusura bakmayın. Biz yapılması gerekenin azamisini fazlasıyla yaptık. Bizim bu kadar yapıcı yaklaşımımız karşısında bu ajitasyonlar nedir?

BAYKAL BELEDİYE SORUNUNU HALLETSİN:

Bakıyorsunuz oraya giden kim, Sayın Baykal. Sayın Baykal, sen önce partine bağlı belediyelerde hiçbir hak tanınmadan tasfiye edilenlerin durumuna bak da önce, onların sorununu çöz.

NE DEMEK ÖĞRETMEN OLAMAYANLAR BİRLİĞİ:

Dürüst davran. Türk-İş'in önünde birikmiş olan 300-500 tane işçi ki 'bunların yanına gelen bir çok uç kuruluşlar, hiç alakası olmayan, Öğretmen Olamayanlar Birliği'. Ne demek Öğretmen Olamayanlar Birliği ya? Böyle şey mi olur? Türkiye'de bazı şeyler cidden komikleşmeye başladı. 'Üniversiteyi bitiren herkes iş buluyor' diye bir şey yok ki? Bugün dünyanın en gelişmiş ülkesi Amerika'da işsizlik yüzde 9'a ulaştı.

SENDİKACILIKTAN GELİYORUM:

Gelin, işçi, memur sendikaları bir araya gelsin, birleşsinler, 'çalışanlar' adı altında sendikalarını kursunlar. Hepsiyle bırakın toplu görüşmeyi, toplu sözleşmeyi yapmış olalım. Ama işlerine gelmiyor. Birisi bir taraftan, birisi bir taraftan vurmak istiyor. Kusura bakmasınlar, biz bu ülkeyi anlı, şanlı yöneteceğiz. Ben sendikacılıktan geliyorum. Hayatımın çok ciddi bir kısmını işçi olarak yaşadım. Şu anda Türk-İş'in içinde olanlar beni çok iyi tanır. Bildikleri halde bütün bu şu anki uygulamaları yapanlar, dürüst ve samimi davranmıyorlar.

ALENİ KAMPANYAYA DÖNÜŞTÜ:

Olumlu yaklaşımları işçi tarafında bulamıyoruz. Çünkü olay ideolojik grupların, aşırı uçların istismarına dönüşmüştür. Oradaki belli bir grup da ne yazık ki bu oyunun içinde, bu tuzağa düşmüş vaziyette. TEKEL işçilerinin eylemi tamamen amacını aşmıştır. Amaç, hak arayışı değil, hükümete karşı aleni bir kampanyaya dönüşmüştür. Pankartlara, sloganlara bakın. Şahsımı, partimi hedef alan edep dışı, terbiye dışı bir üslup kullanılıyor. CHP, MHP bu işçi kardeşlerimi istismar ediyor. Bunların içinde medya kuruluşları var. Marjinal örgütler, buradaki işçileri hâlâ istismara devam ediyor. Medyayı da kullanarak.

ÇETELERİN YAPAMADIĞINI DENİYORLAR:

Çetelerin, hukuk dışı örgütlenmelerin yapamadığını, kirli senaryoların başaramadığını şimdi bu türden olumsuz olayları abartarak, ajite ederek başaracaklarını zannediyorlar. Oradaki işçi kardeşlerime sesleniyorum; kullanılıyorsunuz. 3 milyonu aşkın işsizin vebali var. İşçilerin, asgari ücretlilerin, memurların, emeklilerin, tüyü bitmemiş yetimin vebali var. Bizim 4/C kapsamında çalışacak işçilere teklif ettiğimiz ücretle çalışacak bu ülkede milyonlarca işsiz var, milyonlarca asgari ücretli var. Burada oynanan oyunu iyi görmeniz gerekiyor.

EVLERİNİZE DÖNÜN:

Ben TEKEL'de çalışan ve önceki gün itibarıyla kıdem ve ihbar tazminatları hesaplarına yatan tüm işçi kardeşlerime şunu tekrar hatırlatıyorum; kamuda çalışmaya devam etmek isteyen arkadaşlarımız gitsinler sözleşmelerini imzalasınlar. Eylemdeki işçi arkadaşlarıma da eylemlerine artık sonlandırarak evlerine dönme çağrısında bulunuyorum.

YOL GEÇEN HANI DEĞİL:

Hazinemizdeki her bir kuruş, milletimizin bize emanetidir. Her bir kuruşta tüyü bitmedik yetimin hakkı var ve biz o hakkı çar-çur etmeyeceğiz. Şu anda yapılan eylem, yasal değildir. Ne Abdi İpekçi'de ne de Türk-iş önünde yapılan. Fakat biz şu anda bu demokratik davranışımızı, bu ay sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu yasal olmayan sürece, bu ay sonuna kadar sabrediyoruz. Ama bu ay sonu, 4/C ile ilgili işlem bittikten sonra yasal olan adım neyse, bu adımı bu defa biz atacağız. Çünkü, kusura bakmasınlar. Bu ülke yol geçen hanı değil, bu ülkenin sahipleri var.

 

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://www9.gazetevatan.com/Erdogan_TEKEL_iscisine_resti_cekti/284948/9/Siyaset 



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,522 µs