En Sıcak Konular

APO İLE PAZARLIK

2 Şubat 2010 13:12 tsi
APO İLE PAZARLIK İmralı sakini ile hükümetin görüşmeler yaptığı yönünde bilgiler geliyor. Haberlere göre APO bazı devlet görevlileriyle gizli bir pazarlık içindeymiş.

APO ile pazarlık  

Türkiye İmralı sakini ile ilgili önümüzdeki günlerde çok önemli gelişmeler şahit olabilir. Kürt açılımının içinden bir şey çıkmadı. Çıkacağı da yoktu. İçişleri bakanının yaptığı “Demokratik Açılım” açıklamasının içi o kadar boştu ki hükümete bu konuda kayıtsız şartsız destek çevreler bile şaşkınlık içerisine girdiler. Aylardan beri büyük propagandalarla şaşaalı açıklamalarla kamuoyu tarafından kabul edilmesi arzulanan açılım bir hiç olarak karşımıza çıktı.
Ama bitmedi.
Açılım mücadelesi devam ediyor.
Şimdi İmralı sakini ile hükümetin görüşmeler yaptığı yönünde bilgiler geliyor. Haberlere göre APO bazı devlet görevlileriyle gizli bir pazarlık içindeymiş. Bu pazarlık halen devam ediyormuş.
Kürt açılımı çok yakında APO açılımı olarak karşımıza çıkacak.
Bu açılımın içinde sadece APO’nun cezaevi şartlarının düzeltilmesi ile ilgili değil APO’nun cezaevinden çıkması için gerekli şartların oluşturulması, bu amaçla uluslararası hukukun devreye sokulmasını da içerdiği anlaşılıyor
APO’nun durduk yere “PKK yasa dışı bir terör örgütüdür” demesi de boşuna değil.
Birileri APO’yu devletin PKK konusundaki temel kabullerini kabul etmesi ve bundan sonraki süreçte önemli adımlar atılacağı noktasında oldukça önemli bir duruma getirmiş durumda. APO bu yeni misyonu kabul etmiş görünüyor.
APO diyor ki:
“Tayyip Erdoğan Ortadoğu’yu karış karış geziyor, Davutoğlu’nun söyledikleri “sıfır sorun politikası’, bütün bunlar benim yol haritasında açıp tartıştığım meselelerdi. Eğer açıklanmış olsaydı orada demokratik bir çözüm isteniyorsa yapılabilecekleri tartıştığım görülecekti. Bunu bildikleri için bana yükleniyorlar.”
APO, Ankara’ya gönderdiği yol haritasıyla hükümetin söyle ve icarları arasındaki paralelliği  dikkat çekici bir şekilde ortaya koyuyor.
Ve devam ediyor:
 “PKK’yi terörist ilan etmek BDP’nin görevi ya da işi değildir. Bu konuda lafı evirip kıvırmaya, dolandırmaya gerek yok, “PKK’yi terörist ilan etmek benim işim değil’ denilebilinmelidir. PKK’nin devletle olan sorununu silahla çözmeyi tercih eden yasa dışı bir örgüt olduğunu herkes bilir. Sonuçta PKK ile BDP arasında bir bağ olması mümkün de değil, mantıklı da değil. BDP’nin örgütlenmesi de bu çerçevede düşünülmelidir. Daha önceki partiler biraz bu sebeple kapatıldı. Yeni parti bu hususlarda dikkatli olmalıdır. Parti açıp kapatmakla nereye varılacak? Sonuçta bunu kırmak gerekiyor.”
APO yeni partilerinin kapanmaması için “bir yerlerden aldığı taktikle” BDP’ye nasıl bir söylem içinde olmamalarını öğütlüyor ve parti kapatmaya karşı çıkan “bazı çevrelerle omuz omuza” yeni dönemdeki stratejisini ortaya koyuyor.
Sahi APO “devlet katından” kimlerle konuşuyor? Kimlerle pazarlık yapıyor? Kimler APO’ya akıl veriyor?
Hiç mi merak etmiyorsunuz? 

Muharrem Bayraktar-Yeni Mesaj

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10000517&tarih=2010-02-02



Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,080 µs