En Sıcak Konular

ABD,MÜSLÜMANI MÜSLÜMANLA KORKUTUP PARA KAZANIYOR

31 Ocak 2010 21:36 tsi
ABD,MÜSLÜMANI MÜSLÜMANLA KORKUTUP PARA KAZANIYOR ABD'nin "İran'dan gelecek olası askeri saldırıları önleme girişimi" çerçevesinde, Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerini silahlandırma çalışmalarına hız verdiği bildirildi.

ABD Ortadoğu'da silah satışlarını artırıyor

ABD'nin "İran'dan gelecek olası askeri saldırıları önleme girişimi" çerçevesinde, Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerini silahlandırma çalışmalarına hız verdiği bildirildi.

Washington Post gazetesinin "ABD, Körfez'deki müttefiklerine silah satışını artırıyor" başlıklı haberinde, ABD ve müttefiklerinin, Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinin petrol terminalleri ile alt yapı tesislerine yönelik savunma sistemlerinin güçlendirilmesi için "sessizce" çalışma yürüttüğü belirtildi.

Haberde, söz konusu çalışmanın ABD Başkanı Barack Obama yönetimi tarafından, George Bush yönetiminin İran'a karşı "dost" Arap ülkelerine savaş uçakları ve füzesavar sistemleri satma tahhütleri üzerine inşa edildiği kaydedildi.

Haberde, Washington'ın girişimlerinin, "Suudi Arabistan'daki 10 bin kişilik koruma gücünün mevcudunun üç katına çıkarılması dahil olmak üzere, hava savunma sistemlerinde görülmemiş boyutta koordinasyon sağlanması ve ABD ile Arap orduları arasında ortak tatbikatların artırılmasını içeren daha büyük bir çaba" çerçevesinde yer aldığı ve "Tahran'a karşı baskının artırılmasını" amaçladığı belirtildi.

ABD'nin bölgedeki silah satışlarında Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'ın başı çektiğine işaret edilirken, Körfez ülkelerinin ABD ile savunma konusundaki işbirliğinin artırılması fikrini memnuniyetle karşıladıkları belirtildi. Haberde, adı açıklanmayan üst düzey bir Arap ülkesi yetkilisi İran'ın bölgede "1 numaralı tehdit" olduğu yönündeki sözlerine yer verildi.

ABD'li üst düzey bir yetkili ise, "söz konusu işbirliğinin, Beyaz Saray'ın sert yeni ekonomik yaptırımlar ve daha güçlü diplomatik önlemler için uluslararası destek oluşturma girişimlerinde bulunduğu bir sırada İran'a karşı elle tutulur bir ilerlemeyi temsil ettiğini" savundu. Aynı yetkili, Füze ve hava savunma sistemleri ve kritik alt yapı tesislerinin güçlendirilmesiyle, bölgesel bir savunma kapasitesi geliştirdiklerini söyleyerek, son bir yıl içinde büyük ilerleme kaydettiklerini belirtti.

Zengin Arap ülkelerinin "görünürde" iç enerji ihtiyaçlarını karşılama gerekçesiyle nükleer reaktör inşa etme yönünde yeni girişimlerde bulunduklarına dikkat çekilen haberde, ABD'nin desteğiyle BAE'nin ilk nükleer enerji reaktörünü inşa etmek için anlaşmalar imzaladığı, Mısır, Suudi Arabistan, Türkiye, Kuveyt, Ürdün ve Yemen'in benzer adımlar attığına vurgu yapıldı.

Uzmanlar, iran'ın nükleer bir aygıt test edecek olması halinde, batılı ülkelerin körfez ülkelerinin nükleer silah edinmelerine yönelik tutumlarını gözden geçireceklerine işaret edeceğine dikkat çektiler. Gazeteye konuşan emekli bir Arap General "Eğer bir dünya gücü olmaya uzanan yol nükleer silahlar olacaksa, bu neden biz olmayalım?" dedi.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/abd-ortadogu-da-silah-satislarini-artiriyor-151647.htm



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,898 µs