En Sıcak Konular

''KENDİ ORDUNUZU MU KURMAK İSTİYORSUNUZ?''

31 Ocak 2010 16:35 tsi
''KENDİ ORDUNUZU MU KURMAK İSTİYORSUNUZ?'' CHP Adana Milletvekili ve TBMM İçişleri Alt Komisyonu üyesi Hulusi Güvel, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen “Kamu Güvenliği Müsteşarlığı” yasa tasarısının harp silahları ithaline zemin hazırladığını savundu.

İktidar kendi ordusunu mu kuruyor?

Güvel, AKP’nin gerilim yaratmaya çalıştığını söyledi.
CHP Adana Milletvekili ve TBMM İçişleri Alt Komisyonu üyesi Hulusi Güvel, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen “Kamu Güvenliği Müsteşarlığı” yasa tasarısının harp silahları ithaline zemin hazırladığını savundu.

Zemin hazırlanıyor
Harp silahlarının ithali konusunda yaşanan gelişmeleri değerlendiren Güvel, tasarıyla harp silahlarının ithalini TSK dışındaki kuruluşların da yapması için zemin hazırlandığını savundu.  Ağır harp silahlarının ithali Batılı ülkelerde tek elden yapıldığını ifade eden Güvel, “Milli Savunma Bakanlığı ithal eder, denetim ve kontrolleri de tek elden yapılır. Bırakın TSK dışında bir başka kuruma verilmesini, sivil kuruluşların bile bu silahları ithal edebilme yetkisi tanınıyor. Böyle olunca denetimi kim yapacak? Batı da da bunun örneklerini bulabilirsiniz. Ancak burada tek bir kaynak bütün envanterleri tutuyor ve denetimi yapıyor. Bu silahların ithali durumunda yasa dışı örgütlerin eline geçmeyeceğini kim garanti edebiliyor? Cevap yok” şeklinde konuştu.  AKP’nin Türkiye’nin gerçek gündemine bir an önce dönmesi gerektiğini belirten Güvel şunları söyledi: “Türkiye’de vatandaşın gündemi ayrı, AKP’nin gündemi ayrı. TBMM olarak işsizliği konuşmamız gerekirken, AKP’nin isteklerini konuşuyoruz. Bu son derece yanlış. Ayrıca AKP bir tasarı ortaya koyarken ne yapmak istediğini de söylemiyor, niyeti belli değil. Bu harp silahları neden TSK dışında başka kurumlar tarafından da yapılacak? AKP’ye açıkça soruyoruz, niyetiniz nedir, kendi ordunuzu mu kurmak istiyorsunuz? Gerilim politikasını devam mı ettireceksiniz? Kurumlar arasındaki gerilim mi istiyorsunuz?”

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=30838

 



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,707 µs