En Sıcak Konular

''ABD İSTANBUL'DA DİNİ AZINLIKLARA,'STRATEJİK GÜVENLİK EĞİTİMİ' VERİYOR''

31 Ocak 2010 10:56 tsi
''ABD İSTANBUL'DA DİNİ AZINLIKLARA,'STRATEJİK GÜVENLİK EĞİTİMİ' VERİYOR'' Saadet Partisi Lideri Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye'yi sarsacak bir olayı gündeme getirdi.

Saadet Lideri Kurtulmuş’tan gündemi sarsacak şok açıklama

Bu da ABD balyozu

Ankara'da İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısı'nda konuşan Saadet Partisi Lideri Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye'yi sarsacak bir olayı gündeme getirdi. Kurtulmuş, ABD'nin, İstanbul'da dini azınlıklara "stratejik güvenlik eğitimi" verdiğini belgeleriyle açıkladı.

Bu soruya cevap verin!
Kurtulmuş, ABD İstanbul Başkonsolosluğunun Türkiye'deki resmi makamların bilgisi dışında İstanbul'daki dini azınlıklara güvenlik eğitimi verdiğini açıkladı ve sordu: ABD İstanbul Başkonsolosluğu, İstanbul'daki hangi dini azınlıklara, hangi gerekçelerle, hangi kapsamda hangi konuları içeren bir güvenlik eğitimi vermiştir? Konuyla ilgili İstanbul Valiliği'ne ve İstanbul emniyetine de herhangi bir bilgi verilmediğini dile getiren Kurtulmuş, "Bu güvenlik eğitiminin amacını bilmek 72 milyonun hakkıdır" dedi.

Üzerine gidilmesi lazım
Prof. Dr. Numan Kurtulmuş,  ABD Dışişleri Bakanlığına bağlı olarak çalışan, 'İnsan Hakları ve Demokrasi Bürosu' tarafından hazırlanan raporda,  "ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu tarafından İstanbul'da bulunan dini azınlıklara 'Genel Güvenlik Stratejisi çerçevesinde güvenlik eğitimi sağlandığı" ifadesinin yer aldığını söyledi. Kurtulmuş, "İçişleri ve Dışişleri Bakanlığına bir sorumluluk olarak bu konuyu tevdi etmek bizim vazifemizdir. Böyle bir konuya muttaki olduktan sonra bunun üzerine gidilmesi lazım" dedi.

ABD'nin, Türkiye'de yaşayan dini azınlıklara yönelik güvenlik eğitimi verdiği ortaya çıktı.  ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nun, dini azınlıklara verdiği, stratejik güvenlik eğitimi konusunda Türkiye'den hiçbir resmi makama haber vermediği anlaşıldı. Ankara'da il başkanları ve il müfettişleri toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye'yi sarsacak bir olayı gündeme getirdi. Kurtulmuş, ABD'nin, İstanbul'da dini azınlıklara "stratejik güvenlik eğitimi" verdiğini belgeleriyle açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığına bağlı, İnsan Hakları ve Demokrasi Bürosu tarafından, Türkiye ile ilgili hazırlanan "Din Özgürlükleri Raporu" başlıklı raporda, "ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu tarafından İstanbul'da bulunan dini azınlıklara 'Genel Güvenlik Stratejisi çerçevesinde güvenlik eğitimi sağlandığı" ifadesinin yer aldığını belirten Kurtulmuş,  "ABD İstanbul Başkonsolosluğu, İstanbul'daki hangi dini azınlıklara, hangi gerekçelerle, hangi kapsamda, hangi konuları içeren bir güvenlik eğitimi vermiştir? Bunu bilmek 72 milyonun hakkıdır" dedi.

Konunun üzerine gidilsin
Kurtulmuş, ABD İstanbul Konsolosluğunun Valilik ve Emniyet'in bilgisi dışında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan dini azınlıklara yönelik hangi gerekçelerle güvenlik eğitimi verdiğinin İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları tarafından mutlaka açıklığa kavuşturulması gerektiğini de vurgulayarak şöyle konuştu: "Şimdi buradan kamuoyu vasıtasıyla İçişleri ve Dışişleri Bakanlığına bir sorumluluk olarak bu konuyu tevdi etmek bizim vazifemizdir. Böyle bir konuya muttaki olduktan sonra bunun üzerine gidilmesi lazım. ABD İstanbul Başkonsolosluğu, İstanbul'daki hangi dini azınlıklara, hangi gerekçelerle, hangi kapsamda hangi konuları içeren, bir güvenlik eğitimi vermiştir? bunu bilmek 72 milyonun hakkıdır."

Konsolosluk cevap vermedi
Saadet lideri Kurtulmuş'un gündeme taşıdığı belgeyi ortaya çıkaran İstanbul İl Teşkilatı'nın, ABD İstanbul Başkonsolosu Sharon Anderholm Wiener'e de konuyu sorduğu ancak, Wiener'in cevap vermediği belirtildi.

15'inci maddeyi derhal değiştirin
Darbeye karşı olduklarını söyleyen hükümete ve Meclis'teki muhalefete 'Anayasa'nın geçici 15'inci maddesi' konusunda bir çağrıda bulunan Kurtulmuş, "darbelere karşı isek şu anda darbeleri yapmış ve darbe sistemini oluşturmuş olan Anayasamızın geçici 15'inci maddesinin derhal değiştirilmesi sağlanmalı ve 12 Eylül darbesini yapanlara yargı yolu mutlaka açılmalıdır" dedi.

Valiliğin haberi yok
Raporda açık bir şekilde ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu tarafından İstanbul'da bulunan dini azınlıklara 'Genel Güvenlik Stratejisi" çerçevesinde güvenlik eğitimi sağlandığı ifade ediliyor. Bu ne demektir?" diye soran Kurtulmuş, Partisinin İstanbul İl Başkanlığının İstanbul Valiliğine konuyla ilgili bir yazı yazdığını ve olayı sorduğunu kaydetti. Kurtulmuş, İstanbul teşkilatının, valiliğe "Söz konusu eğitimden Valiliğinizin haberi var mıdır? Eğitimin gerekçesi, içeriği süreci ve katılımcıları kimlerdir? Eğitimde partner kuruluşlar var mıdır?" şeklinde sorular sorduğunu ifade ederek, valilikten şu cevabı aldıklarını belirtti: "İstanbul Valiliğinin 6 Ocak 2010 tarihinde yazmış olduğu cevabi yazıda aynen şöyle deniyor; 'Konu ile ilgili olarak yapılan inceleme ve araştırma neticesinde belirtilen eğitimle ilgili olarak valiliğimizin ve il emniyet müdürlüğümüzün ilgili kısımlarına her hangi bir müracaat olmadığı gibi valiliğimizin ve emniyet müdürlüğümüzün konu ile ilgili herhangi bir ilgi ve bilgisi bulunmamaktadır."

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/bu-da-abd-balyozu-151580.htm



Bu haber 804 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,960 µs