En Sıcak Konular

''AKP'NIN SADAKA EKONOMİSİ TAM GAZ DUVARA GİDİYOR''

31 Ocak 2010 10:45 tsi
''AKP'NIN SADAKA EKONOMİSİ TAM GAZ DUVARA GİDİYOR'' MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, AKP’nin, ‘Ekonomi iyi gidiyor’ diyerek Pollyanna politikası izlediğini savundu.

Sadaka ekonomisi tam gaz duvara gidiyor

MHP’li Çobanoğlu, Tercüman’a konuştu. “Hani her şey çok güzel olacaktı?” diye soran Çobanoğlu ekledi: “AKP’nin sadaka ekonomisi tam gaz duvara gidiyor”

MHP’den, hükümetin ekonomi politikalarına ağır eleştiriler geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, AKP’nin, ‘Ekonomi iyi gidiyor’ diyerek Pollyanna politikası izlediğini savunurken, “Hani her şey çok güzel olacaktı? AKP’nin pompaladığı Pollyanna politikası ve sadaka ekonomisi tam gaz duvara doğru gidiyor” uyarısında bulundu.

Türk-İş’in açlık ve yoksulluk rakamlarına dikkat çeken Çobanoğlu, Ocak ayı itibariyle açlık sınırının 812 TL, yoksulluk sınırının da 2 bin 644 TL olduğunu hatırlattı. İktidar partisinin kitleleri kendisine muhtaç hale getirmeye çalıştığını savunan Çobanoğlu, şöyle konuştu:

“Sayın Başbakan, ‘Ne yani kış ortasında halkımızı soğuktan donmaya mı terk edeceğiz?’ diyerek yarattığı popülist söylemlerle, fukara vatandaşın gözünü boyamaya çalışıyor. Elbette kış kıyamette kimse üşümesin, kimse aç kalmasın ama önemli olan bu insanları günlük ve geçici önlemlerle aldatmak değil, bu ortamı ortadan kaldırmaktır. AKP ise tam tersine yoksulluğu artırıp bu yolla kitleleri kendisine muhtaç ve bağımlı hale getirmek istiyor.”

Yoksullar arttıkça arttı

İktidarın pembe bir tabloya çizmeye çalışmasına karşın gerçekleri gizleyemediğini savunan Çobanoğlu, “AKP, iktidarda olduğu 7 yıl boyunca ekonominin çok iyi gittiğini, Türkiye’nin ekonomik güç olarak dünyada da önemli hale geldiğini, bütün dünyanın Türkiye’yi yıldız gibi parlayan ülke olarak gördüğünü söyledi durdu. ‘Bu süre içinde döviz fiyatları artmadı, enflasyon hep geriye gitti, ihracat 100 milyar doları geçti, kişi başına düşen milli gelir 10 bin dolara dayandı’ türküsünü çalıp söylediler. İyi de 7 yıl içinde yoksulların sayısı arttıkça arttı. Peki nasıl oluyor da ülke şaha kalkmışken yoksullar ve yardıma muhtaç kişiler bu kadar hızla artıyor?” diye sordu.

Kriz deldi geçti!

Ekonomi yönetiminden gelen değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığını savunan Çobanoğlu, “Gerçek, halkın giderek yoksullaştığıdır. Bu da AKP’nin temel politikasıdır. Yoksullaştır, istihdam yaratacağına yardım et, kitleleri bağımlı hale getir ve oylarını al; hepsi bu” ifadesini kullandı.

Ekonomik krizin vatandaşı delip geçtiğini öne süren Çobanoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“‘İşsizlerin iş umuduyuz’ diyerek yönetime gelip tarihi işsizlik rekoruna imza attılar. Demokrasi adı altında terör açılımı yaparak milleti ayrıştırdılar. Hukuku siyasallaştırıp, yargıyı ayaklar altına aldılar. Meydanlarda demokratik hak arayan işçileri ya jopladılar ya da biber gazı sıkıp havuzlara döktüler. Daha fazla fukaralaştırdıkları vatandaşı kömür ve yiyecek kuyruklarında utançtan yerin dibine soktular. Çalışan kesim üzerindeki ekonomik baskı kurdular. Ermeniden özür dileyip, İsrail karşısında alçak koltuk skandalı yaşattılar. İktidara muhalif olan vatandaşları baskı ve korkularla sindirip, birçok suçsuz insanı sırf muhalif diye sorgusuz sualsiz cezaevlerine doldurdular. Daha neler neler... Bunlar mı güzel şeyler?”

Herkes borçlu hale geldi

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın, “2009 bütçesi, 13 milyar dolar açıkla kapanacak” sözlerini hatırlatan Çobanoğlu, “Bu mu kalkınan ülke?” diye sordu. Devletin resmi rakamlarının, 2009 yılındaki dış ticaret açığını 38.6 milyar dolar olarak gösterdiğini kaydeden Çobanoğlu, “‘Türkiye’nin kredi notu artırıldı’ diyorlar. Türkiye, borsasında spekülasyon yapılabilir ülkelerden biri olduğu için notu artırıldı. Yoksa Türkiye, kredi notu artırılırken dünyada ekonomisi en çok küçülen ülkeler sıralamasında yüzde 6’lık oran ile en önlerde yer alıyor. Bu mu Türkiye’nin dışarıdaki itibarı?” ifadesini kullandı.

Türkiye’de işsizlik rakamlarının Cumhuriyet tarihi rekorlarını kırdığına da dikkat çeken Çobanoğlu, “Yıllardır söylediğimiz yanlış ekonomi politikaları sonucu tezgahlar dağıldı ve herkes borçlu hale getirildi. Bunu insanlar hissetmeye başladı. Sokaktaki 4 vatandaşımızdan birisi işsizlikle burun buruna geldi. Çok ciddi bir yoksulluk, artık geniş kitleler tarafından hissedilir duruma geldi. Ülkedeki gerçek işsizlik yüzde 20’lerin üzerinde” diye konuştu.

İşsizler umudunu tümüyle kaybetti

2009’daki krizin 2001’den daha ağır olduğunu kaydeden MHP’li Çobanoğlu, “2009 verileri, 2010 yılı için daha fazla işsizlik, milli gelir düzeyi daha düşük bir yıl olarak içimizi aydınlatmıyor. Tüm sektörler, sanayi, tarım Türkiye’de zor günler yaşamaktadır. İşsizler umutlarını tümüyle kaybetmişlerdir” dedi.

Turizm ve işsizlik konusundaki tespitlerini de paylaşan Çobanoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Son yıllarda turizm potansiyelinin düşmesi, tarımdaki gerileme, ihracattaki kötüye gidiş, kapanan fabrikalar ve global kriz nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Ege Bölgesi’nde işsizlik had safhaya ulaşmış. Balıkesir, Denizli, Manisa, Aydın, Çanakkale, Uşak ve Muğla’yı kapsayan bölgede 2008 ile 2009 yılları arasında işsizler ordusunun çığ gibi büyüdüğü belirlendi. Yedi kent’te İş-Kur’a yapılan iş başvurularının bir yıl içinde yüzde 22 artarak 117 bin 913 kişiye ulaştığı resmi rakamlarla belgelendi.

İzmir İş-Kur Bölge Müdürlüğü’ne 2009 yılı içerisinde yapılan iş müracatlarında yüzde 11.14 oranında artış var . Peki bu işsizler iş bulabiliyor mu? Hayır. “Bu mudur her şey güzel olacak olan?”

 

Kaynak: Tercüman Gazetesi,http://www.tercuman.com.tr/v1/haber.asp?id=96749&baslik=Sadaka%20ekonomisi%20tam%20gaz%20duvara%20gidiyor&katid=1

 



Bu haber 869 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,178 µs