En Sıcak Konular

MHP,EMEKLİLERDEN KATKI PAYI ALINMAMASINI TEKLİF ETTİ

30 Ocak 2010 14:09 tsi
MHP,EMEKLİLERDEN KATKI PAYI ALINMAMASINI TEKLİF ETTİ MHP Hatay Milletvekili Süleyman Turan Çirkin, Meclis Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifinde emeklilerden sağlık katkı payı alınmamasını istedi.

MHP'den emekliler için öneri

MHP Hatay Milletvekili Süleyman Turan Çirkin, Meclis Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifinde emeklilerden sağlık katkı payı alınmamasını istedi.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifinin gerekçesinde, ekonomik gidişattan olumsuz etkilenen en önemli kesimin emekliler olduğu vurgulandı. Çalıştıkları dönemde çok yüksek maaşlar alamayan birçok işçi, memurun emekli oldukları dönemde de açlık ve sefaletle karşı karşıya olduğu ifade edilen gerekçede şöyle denildi:

"Emeklilerin gelir ve aylıklarına sınırlı artışlar yapılırken, harcamalarının büyük bir bölümü karşılanmamaktadır. Durum ortadayken, sağlık hizmetlerinde yeni bir dönem başlamıştır. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile birlikte sağlık hizmetlerinin yürütümünde tek yetkili kuruluş olan Sosyal Güvenlik Kurumu, giderleri kısma adına Sağlık Uygulama Tebliği ile bir dizi karar almıştır. Sağlık Ocaklarında 2 TL ile başlayan ve kamu sağlık kuruluşlarında 8 TL, özel sağlık kuruluşlarında 15 TL olarak uygulanan sağlık katkı payı, hastaneye gitmeyi paralı bir sisteme dönüştürmüş ve emeklilerimiz için hastalık bir lüks haline gelmiştir. En doğal insani ihtiyaçlarını ödeyemez durumda olan emeklilerimize, alışveriş merkezlerinden sonra hastane kapıları da doğal olarak kapanmış durumdadır."

Teklifte sosyal güvenlik kanunlarına göre emekli olan kişilerin sağlık hizmetlerinden yararlanırken katkı payı ödeme zorunluluğunun kaldırılması öngörüldü.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/mhp-den-emekliler-icin-oneri-151531.htm

 



Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,377 µs