En Sıcak Konular

ASKERİ SAVCILAR NE İŞ YAPAR?

30 Ocak 2010 13:38 tsi
ASKERİ SAVCILAR NE İŞ YAPAR? Gardı düşmüş boksör gibi sürekli dayak yiyen askerin bırakın darbe yapmayı, kendini savunacak hali olmadığı ne yazık ki ortaya çıktı.

Askeri savcılar ne iş yapar?

Gardı düşmüş boksör gibi sürekli dayak yiyen askerin bırakın darbe yapmayı, kendini savunacak hali olmadığı ne yazık ki ortaya çıktı. Adı üzerinde asker... Bu yüzden boks kurallarına göre ring dışında, adaletsiz müsabakayı hüzünle seyreden antrenörü havlu atmıyor... Hatta  “Çok iyisin, biraz daha dayan.. Rakibin yoruldu, son rauntta mutlaka nakavt edersin” diye motive etmeye devam ediyor. Oysa spor kurallarını hiçe sayan bir adaletsizlik var ringde. Maçı seyredenler ise iki sporcunun kilo farklılığını görmüyor bile. Ne de olsa askerin şöhreti medyanınkinden çok daha fazla. Ring hakemi medyanın belden aşağı vuruşlarını bir raund bittiğinde gong çaldıktan sonraki diğer raund başlarken gong çalmadan önceki saldırılarını görmezden geliyor. Ama masa hakemleri ısrarla bu faullü yumruklara puan vermeye devam ediyor.
Raunt arasında seyirci patlamış mısır yiyip gazoz içerken medyaya köşesinde doping verildiğinin farkında bile değil. Sürekli bir şeyler içiriliyor. O yetmiyor vücuduna özel yağlar sürülerek gelen yumrukların kayması sağlanıyor. Asker ise köşesinde uzatılan tabureye dahi oturmadan, ekibi havlu ile terini silmekten başka bir şey yapmıyor.
Karşılıklı yoklamalar ile maç devam ederken  “O da ne? Özel yetkili bir hakem” görevlendiriliyor. Ringe çıkan  “Özel yetkili hakem” asker - medya boks maçında her fırsatta  “Stop” diye bağırıp dövüşü durdururken, askeri uyarıyor, masa hakemlerine de eksi puan işareti veriyor. Rakip faullü vurduğunda bile gardı düşmediği halde askerİ 9’a kadar sayıp üçe tamamlayarak  “Hakem kararıyla mağlup” etmenin peşinde olduğu anlaşılan hakem, özel yetkili olduğu için bir Allah’ın kulu ses çıkaramıyor.
Tribünlerde birkaç  “Böyle boks maçı mı olur ya?” diye cılız sesler yükselmiş olsa da,  “Özel yetkilerle donanmış hakemin” işaretiyle polis tarafından salondan çıkarılarak göz altına alınıyor.
Yukarıdaki boks maçı yerine gençlik yıllarımızda sabaha karşı yatağımızdan kalkıp dünya ağır sıklet unvanı için Muhammed Ali ile George Foreman’ın maçını izlemeyi özlediğinizden eminim. Zaten Muhammed Ali’den sonra boks maçlarından haz almaz olduk. Hele böyle kuralı bile olmayan adaletsiz maçları bırakın seyretmeyi halen oynanıyor olması da canımızı sıkıyor. Hollywood figüranlarının yaptığı Amerikan güreşi bile bunlardan daha adil değil mi? Senaryo da olsa seyircinin iyi vakit geçirmesini sağlamış oluyorlar.
Yukarıdaki satırları Muhammed Ali’nin nefes kesen boks maçlarını özlediğim için yazmadığımı tahmin edersiniz. Bugün merakım askeri yargının ne iş yaptığına dair. Askeri savcılar sadece personelin suç ve kabahatlerini araştırmakla mı görevlidir? Askeri personelin olduğu kadar askeri kurumların haklarını korumak, halkı askerliğe karşı soğutmak suçunu işleyenlerle hukuki mücadele yapmak gibi bir görevi de yok mudur?
Uzun süredir  “Asimetrik psikolojik harekat” tan muzdarip olan Genelkurmay, askeri müşavirlerine hukuki yollardan hak arama talimatı veremez mi? Dahası  “Özel yetkilendirilmiş askeri savcı” larla söz konusu saldırılara karşı soruşturma açtıramaz mı?
Sahi ne iş yapar bu askeri savcılar?

Yavuz Selim Demirağ- Yeniçağ

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=11844



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,749 µs