En Sıcak Konular

PATRONLARDAN DEVLET BAHÇELİ'YE DAVET

30 Ocak 2010 11:46 tsi
PATRONLARDAN DEVLET BAHÇELİ'YE DAVET Rahmi Koç’un mektupla davet ettiği MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkiye’nin önde gelen işadamlarıyla 18 Şubat’ta Rahmi Koç Müzesi’nde bir araya gelecek.

Bahçeli patronlara gidiyor

Rahmi Koç’un mektupla davet ettiği MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkiye’nin önde gelen işadamlarıyla 18 Şubat’ta Rahmi Koç Müzesi’nde bir araya gelecek.
Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç’un daveti üzerine geçen yıl mayıs ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı, eylül ayında CHP lideri Deniz Baykal’ı ağırlayan iş dünyası, şimdi de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile buluşmaya hazırlanıyor. Rahmi Koç’un mektupla davet ettiği Bahçeli’nin katılacağı yemekli toplantı 18 Şubat Perşembe günü yapılacak.  Ev sahipliğini yine Rahmi Koç’un yapacağı toplantıya iş dünyasının önde gelen isimlerinden Cem Boyner, Feyyaz Berker, Bülent Eczacıbaşı, Hamdi Akın, Tuncay Özilhan’ın yanı sıra TÜSİAD’ın yeni Başkanı Ümit Boyner, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’ın da katılması bekleniyor. Buluşmada ana gündemin demokratik açılım, Avrupa Birliği, IMF ve erken seçim tartışmaları olacağı belirtiliyor.

Erken seçimi de soracaklar
Toplantıda iş dünyası, Bahçeli ve ekonomi kurmaylarının başta ekonomi olmak üzere Türkiye’nin gündemindeki siyasi konulara ilişkin görüşlerini dinleyerek görüş alışverişinde bulunacak. Görüşmenin ana gündeminin demokratik açılım, Avrupa Birliği ve IMF konusu olacağı ifade ediliyor.

Toskay: Anayasa için mutabakat şart
MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, anayasa değişikliği için partilerarası mutabakatın şart olduğunu belirterek, “İktidar, zorla, hatta referanduma götürerek bir anayasa değişikliği yapmaya kalkarsa, Türkiye’de demokrasi krizi çıkar” dedi. Anayasa değişikliği ile Anayasa Mahkemesi’nin görev ve yetkilerinin son günlerde çokça tartışıldığını hatırlatan Toskay, 1982 Anayasası’nda bugüne kadar eklemelerle çok fazla değişiklik yapıldığına işaret etti ve şunları söyledi: “Anayasa değişikliklerinde siyasi ortamın uygun olması gerekir. Bugünkü ortam sağlıklı bir anayasa yapmaya uygun değil” dedi.

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=30777

 

 



Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,748 µs