En Sıcak Konular

MUHTARLAR HACİZ TEBLİGATLARINDAN BANALDI

30 Ocak 2010 10:40 tsi
MUHTARLAR HACİZ TEBLİGATLARINDAN BANALDI Son dönemde artan haciz işlemleriyle boğuşan muhtarlar, yığılan tebligatlardan bunaldı.

Haciz tebligatları muhtarları bunalttı

Geçen yıllara oranla borçlunun peşine düşen alacaklı sayısının arttığını belirten Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı Özünal uyardı: “Tebligat yığınları muhtarları bunalttı. Borçluyu bize sormayın”

Son dönemde artan haciz işlemleriyle boğuşan muhtarlar, yığılan tebligatlardan bunaldı. Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı Ramazan Özünal, geçen yıllara oranla borçlunun peşine düşen alacaklı sayısının arttığını söyleyerek “Bu bize de yansıdı” dedi. Adreste bulunamayan her alacaklı için muhtarlıklara koşulduğunu söyleyen Özünal, adreste bulunamayan kişilere gelen tebligatların da muhtarlıklarda dağ gibi yığıldığını söyleyerek şöyle konuştu:

‘Tebligat sayısı yüzde 60 arttı’

“Borçluyu bulabilmek için muhtarlıklara koşuluyor ama son dönemde sayısı gittikçe arttı. Artık nefes alamaz hale geldik. Hangi muhtarlığa giderseniz gidin size hemen yığın halini alan tebligatları gösterecekler, şikayet edeceklerdir. Çünkü durumdan şikayetçi olabileceğimiz yer de yok. Sorgulama için Emniyet geliyor, adreste bulamayınca avukat geliyor, mal beyanı için haciz memuru geliyor. Muhtarlar da bunaldı artık. Özellikle gelen tebligatlar artık bizi isyan etme noktasına getirdi.”

Krizle beraber sıkıntıya düşen vatandaşın alacaklısından kaçmasıyla sorgulamaya gelen memurların ve gelen tebligatların sayısında en az yüzde 60 oranında artış yaşandığını kaydeden Özünal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Vatandaş kaçınca olan muhtarlara oldu. Dava edilen her borçlu için kapıya gelen alacaklılar, borçluyu beyan ettiği adreste bulamayınca muhtarlara koşuyor. Sorgulama için gelen emniyet mensupları ve mal beyanı için gelen avukat ve haciz memmurların akınına uğradı muhtarlıklar. Geçen yıllara oranla bu sayı yüzde 60’ların üzerinde... Özellikle son dönemdeki yoğunluk sebebiyle bıkma noktasına geldik. Her şey son noktaya gelince bize de tebligatlar akın akın gönderilmeye başlandı. Artık bu yüzden iş yapamaz hale geldik. Hangi muhtarlığa giderseniz gidin size şikayette bulunacaklardır. Çıkartın tebligatları deyin, size hemen yığılan tebligatları çıkaracaklardır. Buna artık bir çare bulunması gerekiyor. Sayısı gittikçe artan tebligattan ve sorgulama için gelenlerden bıktık.”

‘Artık borçluyu bulamazlar’

Vatandaşın son çıkan Nüfus Yasası’yla artık muhtarlıklara değil, Nüfus Müdürlüklerine adreslerini bildirdiğini fakat doğru olup olmadığının sorgulanmadığını söyleyen Özünal, bu yasanın 10 yıl boyunca telafi edilemez durumlar yaratacağını da savunarak şöyle konuştu:

“Örneğin vatandaş kredi almış ama adres olarak Nüfus Müdürlüğüne oturmadığı adresi vermiş. Borcunu ödememiş. Gidiyorlar adrese bakıyorlar ki verilen adreste başkası oturuyor. Nereden bulacaklar borçluyu? Mümkün değil bulabilmeleri ama son çare muhtar muhtar gezip soruyorlar. Olan yine muhtara oluyor ama ondan da önemlisi bu en az 10 yıl çözülemeyecek bir sorun da yaratıyor. Bundan sonra alacaklının borçluyu bulabilmesi mümkün değil. Kötü niyetli vatandaş bu yasadan yararlanıyor.” (Yelda GÖKDAĞ / ANKARA-Tercüman)

 

Kaynak: Tercüman Gazetesi,http://www.tercuman.com.tr/v1/haber.asp?id=96737&baslik=Haciz tebligatları muhtarları bunalttı&katid=4

 



Bu haber 1,162 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,492 µs