En Sıcak Konular

UÇAKTA İNTERNET VE TV YAYINI EKİM'DE BAŞLIYOR

29 Ocak 2010 14:42 tsi
UÇAKTA İNTERNET VE TV YAYINI EKİM'DE BAŞLIYOR THY, Ekim ayından itişbaren uçaklarında canlı televizyon yayını başlatacak. Wi–Fi kapsamında internet erişimi ve cep telefonu kullanımına da izin verilecek.

Havada internet ve canlı TV yayın Ekim’de  

THY, Ekim ayından itişbaren uçaklarında canlı televizyon yayını başlatacak. Wi–Fi kapsamında internet erişimi ve cep telefonu kullanımına da izin verilecek. 

THY Genel Müdürü Temel Kotil, uçaklarda canlı televizyon yayını ve wi–fi kullanımının bu yıl Ekim ayından itibaren başlayacağını bildirdi. Kotil, daha önce sipariş verdikleri 12 adet Boeing 777’lerin Ekim ayında geleceğini belirterek, “Boeing yetiştirme konusunda biraz sıkıntı yaşıyor ama Ekim itibariyle gelecek. Uçaklarda canlı televizyon yayını olacak ve aynı zamanda uçak içinde Wi–Fi dediğimiz bütün cihazlar kullanılabilecek. Buna cep telefonu da dahil” dedi.

Dakka aktarmalı Hanoi uçuşları başlıyor
THY’nin 2009 performansıyla ilgili de konuşan Temel Kotil, şu bilgileri verdi: “2009’u iyi kapattık. 27 milyon yolcu hedefimiz vardı ancak 25.1 milyonda kaldık. Bu yıl ise 30 milyon yolcu hedefimiz var. Geçen yıl doluluğumuz yüzde 70’di. Bu yıl bunu bir puan artıracağız. Ciromuzu 5.7 milyar dolar olarak hedefledik. Transitte yolcuda geçen yıl yüzde 43 büyüme elde ettik. Transit katlanarak gidiyor. Transit yolcu kompoziyonu değişimi getirdiği için avantaj sağlıyor. Geçen yıl business satışımız ise yüzde 2 arttı. Rakiplerin yüzde 30 düştüğünü söyleyelim. Business’i pozitif görüyoruz. 2009 yılı bizim lehimize kapandı. THY her yıl yaklaşık olarak ilave 10 hat ekliyor.” Kotil, Yeni Mesaj’ın yeni hatlara ilişkin sorusu üzerine, “2010’da da yeni destinasyonlar olacak. Bolonya, Vietnam, Bangladeş ve Afrika’ya başlıyoruz. Vietnam’in önemli kanti Hanoi’ye Bangladeş’in başkenti Dakka aktarmalı uçulacak. Sidney’le ilgili resmi bir karar yok. Yeni açılan hatlar doluluğu düşürecek ama kendini toparlayan hatlar birbirini destekleyecek.”

Rusya büyük fırsat içeriyor
Kotil, Rusya ile Türkiye arasında sivil havacılıkla ilgili toplantılar olacağını kaydederek, “Rusya’nın Türkiye için THY, Onur Air, Pegasus ve AtlasJet için çok büyük fırsat içerdiğini görüyoruz. Çok heyecan verici bir iş. Rusya Türkiye ilişkileri ekonomik açıdan havacılık açısından da çok önemli. Yalnızca THY değil bütün Türk oyuncuların olması gerekiyor. Çalışmalar buna yönelik yapılıyor” diye konuştu.

Mille kontör, kontörle uçuş mili alınacak
AVEA ile THY’nin işbirliği kapsamında Avea abonesi Miles&Smiles üyeleri, programa kayıt olup faturaları veya yükledikleri kontör karşılığında bonus mil kazanırken, milleriyle de kontör veya dakika alabilecek. 1 yıl boyunca devam edecek kampanya kapsamında 50 lira ve üzeri fatura ödeyen aboneler, faturalarının her 1 TL’sine 5 mil kazanacak. Miles&Smiles üyeleri de 15 mil karşılığında 1 kontör, 40 mil karşılığında da 1 dakika kazanacak. (Yeni Mesaj / İSTANBUL)

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10000451&tarih=2010-01-29#



Bu haber 849 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,160 µs