En Sıcak Konular

20 İLDE,YABANCI ŞİRKETLER YENİ KENTLER KURACAK!

28 Ocak 2010 11:31 tsi
20 İLDE,YABANCI ŞİRKETLER YENİ KENTLER KURACAK! Kalkan’ın Kalamar koyundaki bir zeytinlikte yasa dışı olarak 34 villa inşa ediliyor.

20 ilde, yabancı şirketler yeni kentler kuracak!

Kalkan’ın Kalamar koyundaki bir zeytinlikte yasa dışı olarak 34 villa inşa ediliyor. Yusuf Yavuz’un haberine göre eski bakan ve milletvekillerinin de ortak olduğu denize sıfır arazide eski Amerikan Kongresi Üyesi Stephan Solarz ve “Dünyayı yöneten örgüt” ya da “Dünyanın derin devleti” olarak bilinen CFR’nin yöneticisi Jehuda Reinharz’ın da iki parselden oluşan 10 bin metrekare arazisi bulunuyor. Uzun süre Amerikan Brandeis Üniversitesi rektörlüğünü yürüten Jehuda Reinharz, önemli Yahudi tarihçilerinden biri olarak biliniyor
Solarz ve Reinharz’ın parsel ortakları arasında, New York Times yazarı Richard Bernstein ve Margeret Marygriele adında bir kadın da bulunuyor.

* * *

1999 yılında Kalkan’dan aldığı araziye yaptırdığı lüks villaya yerleşen ve yılın bir bölümünü burada geçiren Solarz, siyasi ilişkilerinin yanı sıra emlâk işi yapmasıyla da biliniyor.
AKP’nin Kürt açılımını desteklediğini açıklayan Solarz’ın ayrıca Kalkan sırtlarında yaklaşık 7 dönüm arazisi daha bulunuyor. Solarz’ın hissedarlarından biri olan Richard Bernstein ise New York Times eleştirmenlerinden biri. Ortadoğu ve Asya üzerine yaptığı çalışmalarla bilinen Bernstein, Solarz’ın önerisiyle yazdığı ve 19 Eylül 2005’te New York Times’ta yayınlanan “Amerikan demokrasisinin kökleri Patara’da” başlıklı haberle adından söz ettirmişti.
Solarz, Beyaz Saray eski sözcüsü Bob Livingstone ile ortak olduğu “Livingstone Group” adındaki lobi şirketi aracılığıyla Türkiye devletinin Washington’daki resmi lobiciliğini yapıyor bu iş için yılda 2 milyon dolar para alıyor.

* * *

Bilindiği gibi AKP hükümeti adına, önceki Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, taşınmaz satışında İspanya modeli uygulayacaklarını ve yabancılara, yabancı şirketlerin kuracağı sitelerin satılacağını açıklamış, biz de konuyu gündeme getirmiştik.
Avrupa Komisyonu’nun 8 Kasım 2006 tarihli Türkiye İlerleme Raporu’nda da “yabancı sermaye” başlığı altındaki bölümde, “yabancıların gayrimenkul edinimi gibi alanlarda Türkiye’de önemli kısıtlamalar var”  diye şikâyet edilmişti.
Maliye Bakanlığı’nın, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte yabancılara “Kent Projeleri” yöntemi ile satışı için çalışma yaptığı, İzmir-Reisdere’de Maliye tarafından tahsis edilen Hazine arazisi üzerinde inşa edilecek olan “Norveç Kent Projesi” tarzındaki kent projelerinin daha çok ilgili ülkelerin sosyal güvenlik kuruluşları ile birlikte gerçekleştirilmesi planlandığı açıklanmıştı.
Maliye ve Turizm Bakanlıkları, 20 ilde söz konusu projelerin hayata geçirilebileceği araziler araştırmaya başlamıştı. Bu iller arasında İzmir, Antalya, Aydın, Muğla, Mersin, Denizli, Afyon, Tekirdağ, Çanakkale, Bursa, Balıkesir ve Sivas da bulunuyordu.
Biz o dönemde, “Görüldüğü gibi yabancıya toprak satışı, artık kent-kent, site-site planlanıyor. Türkiye içinde kurtarılmış adalar oluştuğunu, AB’nin de bu adalarda yaşayanların hakları için devamlı devreye girdiğini, yabancılara kendi ülkelerinin hukukunun uygulanmasını istediğini bir düşünün. AKP’nin satıştan başka projesi yok ama Meclis’teki partilerden hiçbiri bu konularda halkı uyarmıyor!” demiş idik.
Satışların artık ne boyutta olduğunu, Kalkan örneğinden siz tahmin edin.
Bu arada Bayburt’un dağlarında 220 konutluk yeni bir köy kurulması projesine Hollanda Devlet Bankası’nın kredi verdiğini de hatırlatalım.

Arslan Bulut- Yeniçağ

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=11823



Bu haber 893 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,477 µs