En Sıcak Konular

BAĞBUĞ: ''HİÇ Mİ VİCDANINIZ YOK.LANETLİYORUM''''

25 Ocak 2010 21:16 tsi
BAĞBUĞ: ''HİÇ Mİ VİCDANINIZ YOK.LANETLİYORUM'''' Başbuğ: "Allah,Allah" diye askerine taarruz ettiren TSK,nasıl olur da Allah’ın evi camiyi bombalattırmayı düşünür.Lanetliyorum.Türk Ordusu’nun da bir sabrı var...

Hiç mi vicdanınız yok LANETLİYORUM 
 
Org. Başbuğ yumruğunu kürsüye vurup konuştu

Genelkurmay Başkanı, “darbe” iddialarına sinirlenerek yanıt verdi: ‘Allah, Allah’ diye askerine taarruz ettiren TSK, nasıl olur da Allah’ın evi camiyi bombalattırmayı düşünür. Lanetliyorum. Türk Ordusu’nun da bir sabrı var...

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, Balyoz planıyla ilgili iddialara yanıt verdi. Org.Başbuğ, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda düzenlenen Kazım Karabekir’i anma töreninin ardından gazetecilerden soru almadan gündeme ilişkin sert değerlendirmelerde bulundu.

Org. Başbuğ, açıklamalarının bazı bölümlerinde sinirlenerek, yumruğunu kürsüye vurdu. Org. Başbuğ, şöyle konuştu:

İMHA EDİLDİ: 2003 yılında 1. Ordu Karargahı’nda icra edilen, plan semineriyle ilgili olarak, bir kere şunun altını çizmek istiyorum. İcra edilen plan semineri 7 yıl önce. Yani bu plan semineri geçen yıl, hadi diyelim 2 yıl evvel icra edilen bir plan semineri değil. Plan semineri nerede icra edilmiş, 1. Ordu Karargahı’nda icra edilmiş. O zaman bu plan semineri ile ilgili komutanlıklar dediğimiz zaman tabi ki 1. Ordu, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Genelkurmay Başkanlığı var. Bu iddiaların basında medyada yer alması üzerine elbette biz de bu plan semineri ile ilgili elimizdeki bilgileri toplamaya ve değerlendirmeye başladık. Ancak 7 yıl önce olması bir de bizim kendimize göre yönetmeliklerimize göre 5 yıl sonra normal olarak daha önceki faaliyetlere ilişkin elimizdeki doküman belgeleri imha ediyoruz.

İNCELİYOR: O gün yaptığımız açıklama, ki 24 saat sonradır, hemen hemen o anda elde ettiğimiz ulaştığımız bilgiler kapsamında yaptığımız açıklamadır. Şimdi bu açıklamada herşeye, bütün suallere, herkesin aklındakine cevap verin.. Burada biraz insaflı olmak lazım. Biraz da sabırlı olmak lazım. Biz TSK olarak doğru bilgilere, sağlıklı bilgilere dayanarak kamuoyunu bilgilendirmek durumundayız. Bizim şöyle bir lüksümüz yok; ’Bugün a diyelim ertesi günü çıkalım b diyelim’. Biz bunu yapamayız. Kimse de bizden bunu beklemesin. Şimdi bu plan semineri, yok plan seminerine bağlantılı olarak iddia edilen bir plan konusunda tabii çeşitli şeyler söyleniyor.

Şimdi değerli medya mensuplarımız, değerli arkadaşlarım şunu ifade etmek isterim tabii o günden itibaren biz ciddi bir kurumuz, gelen her iddiayı ciddiye alıp incelemek durumundayız. Eğer bir şeyin incelenmesi hemen o iddiaların kabulü anlamına da gelmez elbette. Ama gayet tabi ki incelemek durumundayız. Ve gerçeği bütün açılığıyla ortaya çıkartıp zamanı geldiği zamanda elbette kamuoyu ile de paylaşmak durumundayız. Bu kapsamda çalışmalar devam ediyor. Özellikle Kara Kuvvetleri Komutanlığı’mız konuya ilişkin detaylı, derinlemesine incelemelerine devam ediyor ve bu incelemeler sonuçlandıktan sonra elbette bunu da bu hafta içinde neticelenmesini istiyoruz. Fazla uzaması da doğru değil. Bunları tabii ki sizlerle paylaşacağız.

LANETLİYORUM: Taarruz bölümü, özellikle hücum bölümü, taarruzun en son safhası, biz askere ne dedirtiyoruz biliyor musunuz? ’Allah Allah’diye asker taarruz ediyor. Ya şimdi ben size soruyorum, vicdansızlara soruyorum: ’Allah Allah’diye askerine hücum ettiren, taarruz eden bir ordu nasıl Allah’ın evi camiye bomba atmayı düşünür. Vicdansızlıktır. Lanetliyorum bunları. Bu kadar vicdansızlık olur mu! Çanakkale’de de böyleydi, İstiklal Savaşı’nda da böyleydi. Bugün de böyle. Bu günde bu ordunun Mehmetçiği Allah Allah sesleriyle düşmana, eğitim tabii bu, Allah sesleriyle eğitim yapıyor.  Talimnamemizde var. Ya, böyle bir ordu, böyle bir ordunun kişileri çıkacak Allah’ın evi camilere bomba atacak. Oradaki dini ibadetini yapan kişileri şey yapacak. Lanetliyorum. Yine bu ordunun kişileri çıkacak kendi uçağını bilmem ne yapacak. Lanetliyorum. Türk ordusunun da bir sabrı var. Asker şimdi bölgede elinde silah yine bekliyor bu ülkeyi, milleti. Siz bu orduyu, tümünü nasıl böyle itham edersiniz?

BAŞBAKAN’A ARZ ETTİM: Elbette bu Silahlı Kuvvetler’e karşı yürütülen karşı faaliyetlerle ilgili olarak bize düşen görevler olduğu gibi elbette devletimize de düşen görevler var. Bu konuyu tek başına Silahlı Kuvvetler olarak biz tek başımıza mücadeleyi götüremeyiz. Elbette devletimizin de bu konuda yapacağı hususlar var. Bunu daha önce de ifade ettim, burada bir defa daha ifade ediyorum, bu konulara ilişkin ben görüş, düşünce ve tekliflerimi uygun zamanlarda, uygun platformlarda Sayın Cumhurbaşkanımıza da arz ediyorum, Sayın Başbakanımıza da çeşitli vesilelerle arz ettim ve elbette bu görüş, düşünce ve tekliflerimizin sonuçlandırılmasını da takip edeceğiz. Bazı konuların da bizim dışımızda bazı konularda da gerekli tedbirlerin alınması zorunluluğu var.

61 personele bilgi sızdırma soruşturması

Bilgi teknolojisi ve bilgi çağında bilgilerin sızdırılması gerçekten bir sorundur. Evet bilgilerin sızdırılması TSK için de bir sorundur. Yapısal eksikliklerimizi tamamlamamız lazım. Ama burada en önemli olan bilgi sızdıranlarla ciddi şekilde mücadele içinde olmamız lazım. Bugüne kadar TSK içinde çeşitli şekillerde bilgi sızdırmasıyla ilgili, sağa sola, basına, medyaya, nereye derseniz deyin, kişilere bilgi sızdırması kapsamında açılan soruşturma adedi 61’dir. 61 adet bilgi sızdırması iddiasıyla şu anda açılan soruşturmamız vardır. Bunlardan 9 tanesi kovuşturma safhasına yani yargı safhasına dönüşmüştür. Bir tanesi sonuçlandırıldı ve bu mahkemenin sonuçlandırdığı karara göre, 1 kişi, bir subay evet onu da söylüyorum size, 3 yıl hapis aldı ve Silahlı Kuvvetler’den tarh edildi. Ve şu anda 10 kişi de bu kapsamda çeşitli rütbelerde tutukludur. Silahlı Kuvvetler olarak benim öncelikle üzerinde durmam gereken konu, bizim bu bilgi sızdırması konusunda imkanlarımızı, tedbirlerimizi, yapılanmalarımızı arttırırken, bu konularda hata yapanları, çeşitli şekillerde olabilir hata yapanlar, bunları mutlaka bulup yargıya götürüp sonuçlandırmamız lazım. Ve bu konuyla ilgili bilgileri bakın ilk defa burada sizlerle paylaşıyorum. Hata yapanlar olursa, biz Silahlı Kuvvetler içinde barındırmayız. Bu yapılanmalarla ilgili bazı konularımız var, tabii bunların detayına şu anda girmek istemiyorum.

Darbe iddialarından kim menfaat sağlıyor?

İKTİDARLAR SEÇİMLERLE EL DEĞİŞTİRMELİ: Bu kelimeyi burada söylemekten hicap duyuyorum ama mecbur kaldığım için söylüyorum, severek söylemiyorum, ama söylemek durumundayım. Türkiye’de son dönemde maalesef darbe, darbe iddiaları Türkiye’nin gündemini teşkil etmektedir. Ana gündem maddesini teşkil etmektedir. Darbe, darbe iddiaları, hicap duyuyorum. Ve bu kapsamdaki iddialardan TSK olarak fevkalade rahatsızız. Bakın ben 1960’da askeri lise öğrencisiydim ve 1960 yılının Ekim ayında Kara Harp Okulu’na geldim öğrenci olarak ve 1962 yılında da genç bir teğmen olarak TSK’nın kıtasına, görevlerine katıldım. Buradan şunu ifade etmek istiyorum, yani bir noktada 50 yıl. 50 yıl Türkiye’nin yaşadığı olayları biz de tabii görevimizin kapsamı içinde, yaşayan birisiyim. Bu kapsamda diyorum ki, Türkiye elbette 1960’lardan beri benim jenerasyonum en azından benim de yaşadığım geçmiş dönemlerle ilgili elbette Türkiye’de bazı olaylar yaşandı. Ama biz diyoruz ki TSK olarak bugün artık bu olayların geride kaldığını biz değerlendiriyoruz. Ayrıca bu süreçte yaşanan olaylardan herkesin kendi payına düşen bölümlerinden gerekli dersleri de çıkardığını düşünüyoruz.

Bugün 2010 yılındayız, 2000’li yıllardayız. Biz diyoruz ki, demokraside demokratik yönetimlerde en önemli olan husus, iktidarların seçimlerle demokratik yöntemlerle el değiştirmesidir. Ve bu düşünceye herkesin de yürekten inanması gerektiğini değerlendiriyoruz. Peki bu darbe iddiaları, darbeyle ilgili iddiaların devamlı gündemde kalmasından kim menfaat arıyor? Bunu da sormak benim hakkım. Ben Silahlı Kuvvetler olarak bundan rahatsızlık duyuyorum. Türk Milleti’nin de rahatsızlık duyduğu kanaatindeyim. O zaman kim bundan menfaat sağlıyor? Ve bu yararlı bir şey değil. Yararlı bir konu olduğunu da düşünmüyorum. Ama bu soruyu da herhalde sormakta da haklı olduğumu da değerlendiriyorum. (Levent İçgen / VATAN)
 
Taraf'ın iddiaları

Taraf gazetesi darbeye ortam hazırlamak amacıyla yeni bir eylem planı iddiasını ortaya atmıştı. "Balyoz Güvenlik Harekat Planı" adı altında "Çarşaf", "Sakal", "Oraj" ve "Suga" adı verilen planlara göre Beyazıt ve Fatih camilerinde cuma günü bombalı saldırılar düzenlenecek, Ege'de Türk jeti düşürülecek, AK Parti aciz gösterilmeye çalışılacaktı. Kaos ortamı sonunda 11 sayfalık Balyoz planı hayata geçirilecekti.

Gazetenin haberine göre dönemin I. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan yönetimindeki askerler, darbeye direnebilecek 200 bin kişiyi stadlara doldurmayı planlıyordu. Hatta, darbe kabinesi bile hazırlanmıştı.

Planda imzası bulunduğu iddia edilen Orgeneral Doğan, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nde her kademede mevcut planları gözden geçirmek üzere harp oyunu, plan tatbikatı ve seminerler yapılması doğal bir uygulamadır" demişti.

 

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://www9.gazetevatan.com/Hic_mi_vicdaniniz_yok_LANETLIYORUM/283536/1/ 
 



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,439 µs