En Sıcak Konular

MHP VE CHP O İDDİALARI YALANLADI

25 Ocak 2010 17:41 tsi
MHP VE CHP O İDDİALARI YALANLADI CHP ve MHP grup başkanvekilleri, askere sivil yargı yolunu açan kanunun kabulünden sonra iki subayın Meclis'te kendileriyle görüştüğü haberlerini yalanladı.

CHP ve MHP iddiaları yalanladı! 
 
CHP ve MHP grup başkanvekilleri, askere sivil yargı yolunu açan kanunun kabulünden sonra iki subayın Meclis'te kendileriyle görüştüğü haberlerini yalanladı.

MHP

İddiaları "kuyruklu yalan" diye nitelendiren Oktay Vural, "Benimle görüşülmedi. Sadullah Ergin'in görüştüğü söyleniyor. Ben o gün gece yarısı geldim zaten. Bu konuyla ilgili görüşme yapmış değilim. Böyle bir ziyaret olmamıştır" dedi.

Vural, söz konusu iki askerin AK Parti Grubu'nu ziyaret ettiğini ileri sürerek, "AKP Grubu'nu ziyaret ettiklerini biliyorum. Ama öyle bir konuyla ilgili bize herhangi bir ziyaret olmadı. Bu zeminde, o tartışmayla ilgili bir görüşme olmuş değildir. Bunu yazanı ispata davet ediyorum. Sadullah Ergin, Oktay Vural ile ne zaman görüşmüş? Sadullah Ergin'in benimle görüştüğü hususu külliyen yalandır. Ergin'i bunu açıklama yapmaya davet ediyorum. Söylenenin bir tarafı yalansa diğer tarafı da yalan. Sadullah Ergin'in benimle görüştüğü yalan mı, yalan. Benimle görüşen herhangi bir asker de yok; bu da yalan mı, yalan. AKP ile görüşmüş olabilirler. Benimle böyle bir görüşme yapılmış değil. Ben kuyruklu yalanı ifşa ettim" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ise gazetecilerin konuyla ilgili sorularına "O yönde bir iddia mı var?" sorusuyla karşılık verdi. Şandır, "Birileri Türk milleti, Türk halkı ve Türk medyası ile alay ediyor. Bu oyuna gelmemek lazım. Kim görüşmüş, nerede görüşmüş, adam gibi çıkıp açıklanması lazım. Görüşme yalandır" dedi.

CHP

Hakkı Suha Okay, haberleri, "Bana ve CHP grubuna, o gün bir tek asker kişi gelmedi" diye yalanladı. Okay, Devlet Bakanı Faruk Çelik'in ziyaretinin ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Zaman gazetesi, Taraf gazetesiyle senaryoda yarışıyor" diyen Okay, senaryo yarışının başladığını, sabah erken kalkanın, bir senaryo hazırladığını savundu.

Gazetecilerin, "Böyle bir görüşme gerçekleşti mi?" sorularını Okay, "Kendi aranızda birbirinize sorun. Bana ve CHP grubuna, o gün sabah 08.30, 09.30, 10.30, 11.30'da veya o gün, cuma günü bir tek asker kişi gelmedi. Basın mensupları, bu olayın ortaya çıkışının hangi zaman diliminde olduğunu çok iyi biliyor. Ama maalesef TSK üzerinde böylesine senaryo hazırlamada mahir olan gruplar, bu tür şeyleri ifade ediyorlar" diye yanıtladı.

Okay, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın, "AK Parti'yi ziyaret etmişler" açıklamasının hatırlatılması üzerine, bunun muhataplarına sorulması gerektiğini söyledi. Daha sonraki günlerde bir görüşme olup olmadığı sorusunu Okay, "Ben Ankara dışına çıktım" diye yanıtladı.

Yasanın gece yarısı saat 00.59'da çıktığına işaret eden Okay, "Ertesi gün Cumaydı, daha sonraki günlerde Meclis tatile girdi. Bunu haber haline getireceksiniz... Böylesine gerçek dışı bir olayı, haber yapabilmek için yoğun çaba gösteriyorsunuz, gerçeklerle meşgul olsanıza. Bu yasal düzenleme sonrası ortaya çıkan tabloya baksanıza. Bir kelimeyle, bir maddeyi felç haline getiren AKP'ye sorsanıza. CHP bir kelimenin iptalini istedi, Anayasa Mahkemesi 4 kelimeyi iptal etti. 4 kelimenin iptali nedeniyle ortaya çıkan tablonun sorumlusu AKP'ye, 'niye bu hale getirdin, niye laf cambazlığı yaptın' diye sorsanıza" dedi.

Okay, "Sizdeki bu dönüşü neye bağlıyorsunuz? Yasaya önce destek verdiniz" diyen gazeteciye, "Ne demek dönüş? Kim çıkardı, onu sen söylüyorsun. Başbakan, 'uyanık olsaydınız', 'baskına hazır olun' dedi. Madem böyle bir uzlaşı oldu, niye bunları söylüyorsun? Niçin 7. maddenin Meclis TV'deki oylamasını, hiçbir ekranda göremedik. Başbakan, 'kabul oyu' verdiler dedi, bir tek CHP'nin eli havada değil. Gerçek dışı bir olayı haber haline getirip, kendi haberine inanıp, bunun peşinden gidiyorsunuz. Önce gelen düzenlemeyle yaşanan gerçekleri kronolojik bir sıraya koyup, ondan sonra fotoğraf çekmek daha doğru olur" ifadesini kullandı.

 

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://www9.gazetevatan.com/CHP_ve_MHP_iddialari_yalanladi/283546/1/
 



Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,458 µs