En Sıcak Konular

GALATASARAY 1-0 GAZİANTEPSPOR

25 Ocak 2010 09:16 tsi
GALATASARAY  1-0  GAZİANTEPSPOR Sarı-kırmızılı ekip, yaklaşık bir saat 10 kişi oynayan Gaziantepspor karşısında sıkıntılı anlar yaşamasına rağmen Mustafa Sarp ile galibiyete ulaşmasını bildi, lider Fenerbahçe’yi takibe devam etti.

BUZ DEVRİ 3

Sarı-kırmızılı ekip, yaklaşık bir saat 10 kişi oynayan Gaziantepspor karşısında sıkıntılı anlar yaşamasına rağmen Mustafa Sarp ile galibiyete ulaşmasını bildi, lider Fenerbahçe’yi takibe devam etti.

Her geçen dakika etkisini artıran bir tipi. Beyazla örtünmüş ve çizgileri zar zor seçilebilen bir zemin. Kırmızı bir top ve onun peşinde iyi niyetle koşan oyuncular. Gerçekten de zordu dünkü atmosfer. İşte bu koşullarda oynamak riskti ve Galatasaray, geçmişte böyle statlarda ağır yaralar almıştı.
Konya’da Uğur’u kaybetmiş, geçen sezon Sivas’ta ise önlenemez düşüşün ilk darbesini yemişti. Bu yüzden ne kadar takvim yoğun olsa da ister istemez endişe söz konusuydu. Oyunun ilk bölümünde karşılıklı tehlikeler vardı. İki takımda da ofansif yönü güçlü oyuncuların fazla olmasına karşın olumsuz hava koşulları yüzünden yetenekten çok mücadelenin ön plana çıktığı bir karşılaşma izlendi.
Ahmet Arı’nın kırmızı kartı sonrası, sayısal olarak rakibinden üstün olan sarı-kırmızılılar, bu avantajını kullanmasını bildi. Oyundan alınsa da Elano takıma ısındığını gösterdi. Dün geriden top aldı, oyun kurdu, uzaktan şut çekti. Özetle sorumluluk aldı. Ame ne gariptir ki gol de o çıktıktan sonra geldi. Nonda’nın kaçan penaltısı sonrası, Rijkaard, Jo’yu sahaya sürerek iki forvete döndü. Ama gol ne Jo’dan ne de Nonda’dan geldi. Sarp, tam da arka direkte kendini unutturdu ve beyaz perdeyi indirdi.
3’te Caner’in ortasına Nonda iyi dokunamadı. 1 dakika sonra ise Julio Cesar Souza’nın vuruşu az farkla auta gitti.
19’da Ivan’ın pasında Olcan tehlike yarattı, vuruşunda top kaleyi bulmadı. 31’de Elano jeneriklik bir gole imza atıyordu ki top yandan dışarı gitti. 43’te Arda’nın sol ayağıyla kaleye gönderdiği topu Mahmut elinden kaçırırken, Nonda ağır davranınca önemli bir pozisyonu harcadı.
57’de Caner, Zurita’nın sert hareketiyle yerde kaldı ve hakem beyaz noktayı gösterdi. Ancak Nonda topu kalecinin üzerine vurdu.
75’te kazanılan frikikte Arda’nın ortasına çok iyi hareketlenen Mustafa Sarp ağları havalandırdı: 1-0.

MAÇIN RÖNTGENİ

MAÇIN ADAMI-MUSTAFA SARP

Galatasaray’ın çalışkan orta saha oyuncusu dün de sadece mücadelesiyle değil, attığı golle de takımına hayat verdi. Sarp tam zamanında sahneye çıkarak usta işi vuruşuyla 3 puanı getiren isim oldu.

Pas: 38
İsabetli pas: 25
Top çalma: 8
Top kaybetme: 19
Orta: 7
İsabetli orta: 2
Yaptığı faul: -
Yapılan faul: 1
Topla buluşma: 48

KIRILMA NOKTASI-SÜRPRİZ GOLCÜ

Oyun kilitlenmiş, penaltı kaçmış ve moraller bozulmuştu. Tam bu sırada Sarp’ın golü geldi. 75’te gelen gol iç sahada Manisa ve Belediye’ye puan kaptıran Aslan’a galibiyeti getirdi. Ligin ilk yarısında olduğu gibi Gaziantep filelerini havalandırdı. (NEVZAT DİNDAR-MİLLİYET)

 

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/buz-devri-3/spor/haberdetay/25.01.2010/1190298/default.htm

 



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,271 µs