En Sıcak Konular

''ERGENEKON'' DA TOPLAM TUTUKLU SAYISI 64'E İNDİ

24 Ocak 2010 18:13 tsi
''ERGENEKON'' DA TOPLAM TUTUKLU SAYISI 64'E İNDİ İkinci Ümraniye davası sanıklarından Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan ile üsteğmen Muhammet Sarıkaya tahliye edildi.

2. Ümraniye davasında tahliyeler 10'a yükseldi

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nden gece yarısı ayrılan Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, yakınları tarafından coşkuyla karşılandı.

İkinci Ümraniye davası sanıklarından Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan ile üsteğmen Muhammet Sarıkaya tahliye edildi. Davanın 35.duruşması, önceki gün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde oluşturulan salonda yapıldı. Duruşmaya, gazeteci Tuncay Özkan, Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay’ın da aralarında bulunduğu tutuklu 38 sanık katıldı. Tutuklu diğer 6 sanık ise duruşmada hazır bulunmadı. Taleplerin alınmasının ardından görüşünü açıklayan savcı Mehmet Ali Pekgüzel, Gürbüz Çapan ile teğmen Cihan Arık’ın tahliyesini istedi.

Yurt dışına çıkışları yasak
Mahkeme Heyeti, suç vasfının değişme ihtimali, delil durumu ve tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak, 16 aydır tutuklu bulunan Gürbüz Çapan ile bir yıldır tutuklu bulunan Muhammet Sarıkaya’nın tahliyesine karar verdi. Mahkeme Heyeti ayrıca bu sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu. Tahliye kararını salondaki izleyicilerin alkışladığı görüldü. Mahkeme heyeti başkanı Köksal Şengün’ün, tutuklu sanıklar Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Mustafa Koç, Mustafa Özbek, Kenan Temur, Emre Baltacı, Mehmet Dalagan, Ali Oktay Şahbaz, Cihan Arık ve Ayhan Atabek’in tahliye edilmeleri yönünde oy kullandığı görüldü.

Davada 42 tutuklu kaldı 
İkinci Ümraniye davasında daha önce, tutuklu sanıklardan Teğmen Onur Özdemir, Jandarma Astsubaylar İlhan Bulayır ve Murat Eke, polis memurları Kemalettin Balcı ve Bülent Güngördü, USİAD eski Genel Sekreteri Birol Başaran, Süleyman Solmaz, Teğmen Melih Yüksel ve eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan’ın tahliye edilmişti. Böylece İkinci Ümraniye davasında tutuklu sayısı 42’ye düştü. Birinci Ümraniye davasında da daha önce 24 kişi serbest bırakılmıştı.  Son tahliyelerle Ümraniye davalarında tutuklu sayısı 64’ya indi.
En talihsizi Okkır’dı
Ümraniye soruşturması kapsamında bazı isimler sağlık gerekçesiyle tahliye edilmişlerdi. Bunlardan en talihsizi “örgütün gizli kasası” olarak gözaltına alınan ve 13 ay cezaevinde kaldıktan sonra kanser hastası olduğu anlaşılan Kuddusi Okkır’dı. Okkır, 3 Temmuz 2008 tarihinde tahliye edildikten 3 gün sonra yaşamını kaybetmişti.

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=30432

 



Bu haber 1,310 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,974 µs