En Sıcak Konular

AHMET ALTAN ÖNCE BABANIN DARBE ŞAKŞAKCILIĞINI YAZMALISIN

23 Ocak 2010 13:26 tsi
AHMET ALTAN ÖNCE BABANIN DARBE ŞAKŞAKCILIĞINI YAZMALISIN "Taraf Gazetesi’nin Yayın Müdürü Ahmet Altan Bey,Sen önce “Babanın darbe şakşakçılığını” yazmalısın ki, okur senin samimiyetine güvensin."

Vatan Gazetesi yazarı Necati Doğru, Taraf'ın servis yaptığı haberde isminin darbe yanlısı gazeteciler listesinde geçmesi üzerine,bu gazetenin Genel Yayın Müdürü Ahmet Altan'a köşesinden şöyle seslendi:

Ahmet Altan, önce babanın ‘darbe şakşakçılığını’ yazmalısın!

Taraf Gazetesi’nin Yayın Müdürü Ahmet Altan Bey, işte gördüğün gibi ben Necati Doğru’nun kalemi, her zaman “darbe ortamı yaratmak için katilleşenlerin, katilleri kuklalaştıranların, onları gizleyenlerin” ortaya çıkmasına, karanlık niyetlerin, demokrasi karşıtı her türlü melanetin soruşturulmasına omuz verdi.

Hep bu çizgide oldu.

Ahmet Altan Bey!

Oysa sen gazetende beni de “generaller darbe yapınca faydalanacakları dost gazeteciler” arasına koymuşsun. Sana bir liste vermişler. O listede, bütün iktidar yandaşları, başbakan yalakaları, cemaatçiler, hocaefendici, eski Adil Düzenci yeni Bilderberg’ci, senin gibi Amerikancı ne kadar isim varsa “bunlar orduya diklenen, kalemleri kırılacak, kelleleri vurulacak demokrat yazarlar” olarak tasnif edilmiş. Hatta bu kellesi alınacak yazarlar arasında 2003’te tek yazdığı konu “10 derste en iyi mastürbasyon yapma teknikleri” olanlar bile var.

Biz ise...

Beni ve çok sayıda “seçimle gelenler seçimle gitsin” diye her dönem yazmış demokrasiden yana, egemene, devlete, servete ve kaba kuvvete kul olmayan, ordu darbelerini hiçbir zaman istememiş olanları da “faydalanılacak yazarlar” başlığı altında toplamışsın.

Listeyi saf yayınlasan anlarım.

Yorum yapmışsın.

Hüküm koymuş, “muhtemel darbe destekçileri” çamuruyla bizi sıvamışsın. Biz iktidarı eleştiriyoruz ya aklınca ismimizi lekeleyerek bizi baskı altına almaya kalkıyorsun. Sendeki, ahlaksızlığın şahlanışı! Ahmet Altan Bey, ben kendimi biliyorum, senin bu balgamlı çamurun bana vız gelir. Sen “demokrasiyi arzulayan” bir çocuksun, sana bir yardımım dokunsun.

***

Sen önce “Babanın darbe şakşakçılığını” yazmalısın ki, okur senin samimiyetine güvensin. Senin Baban, Milliyet’te “Taş” adlı köşesinde halkın yüzde 56 oyuyla seçilmiş Adnan Menderes’in düşürülmesi için “darbe ortamı hazırlanmasına” kalemiyle katkı yapmış, öğrenci hareketlerini keskin üslubuyla desteklemiş, Turan Emeksiz adlı gencin öldürülmesi üzerine kışkırtmayı tavana çıkartmak için “bugün canım yazı yazmak istemiyor” diye döktürmüş, 27 Mayıs 1960 gecesi sabah şafak sökerken generaller, halkın oylarıyla seçilmiş Başbakan Adnan Menderes’i asmak üzerine darbe yapınca da senin baban hemen ertesi gün, 28 Mayıs 1960 günü; “Bugün canım yazı yazmak istiyor” diye coşku yükselten bir makale yazmıştı.

Bu makale tarihidir.

Senin genlerinin tarihi.

Genlerini taşıdığın Baban, bu makalede darbeyi yapan generalleri alkışlıyor ve “(...) Silahlı Kuvvetlerimizin Büyük Ata’nın yıllar arkasından akseden manevi direktifi ile yaptığı bu hareket, demokrasimizin en sağlam teminatı olarak tarihimize geçecek ve hürriyetlerden kendi sefil benlikleri için faydalanmak isteyen gafillere her zaman için unutulmaz bir ders olacaktır” diye yazıyordu.


***

Ahmet Altan Bey,

Gerçekten aydınsan.

Demokrasiden yanaysan.

Yazar etiğine sahipsen!

Yönettiğin gazetenin birinci sayfasında önce “Benim Babam da darbe şakşakçlığı yapmıştır, işte yazdığı yazı, bu yazıyı yazan sefili babalıktan reddediyorum” diye birinci sayfaya büyük puntolarla yazarak yayınla ve “Babam bile olsa ben darbecilere karşıyım” diye yaz.

Samimiyetini görelim.

Çünkü 27 Mayıs, 12 Eylül, 12 Mart darbelerinin hepsinde “darbe ortamı yaratma kışkırtmacısı olmuş” baban, dün Milliyet’teki yazısını “yanaklarından öpüyorum Ahmet’imin...” diye bitirmişti. Darbe kışkırtmacılığına doymadı, o kadar gencin günahına girdi, şimdi öz oğlu olan sen Ahmet’i kışıkırtıyor. Bu kadar aile boyu kışkırtmanıza rağmen; “generaller sizden daha demokrat” olmalılar ki, tuzağınıza düşüp darbe yapmıyorlar.

Necati Doğru-Vatan

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=23.01.2010&Newsid=283104



Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,913 µs