En Sıcak Konular

REHA OĞUZ TÜRKKAN'I SONSUZLUĞA UĞURLADIK

19 Ocak 2010 22:00 tsi
REHA OĞUZ TÜRKKAN'I SONSUZLUĞA UĞURLADIK Türk Milliyetçiliği Davası'nın sembol isimlerinden Prof. Dr. Reha Oğuz Türkkan'ı İstanbul'da düzenlenen cenaze töreniyle Ebedi Alem'e yolcu ettik.

Reha Oğuz Türkkan'ı sonsuzluğa uğurladık.

Türk Milliyetçiliği Davası'nın sembol isimlerinden  Prof. Dr. Reha Oğuz Türkkan  İstanbul'da düzenlenen cenaze töreniyle Ebedi Alem'e yolcu edildi.

Türkkan Ailesi'yle sevenlerinin yanısıra,TBMM Başkanvekili ve MHP Milletvekili Meral Akşener,MHP eski milletvekili ve gazeteci Nazif Okumuş,Aydınlar Ocağı eski başkanı ve eski milletvekili Nevzat Yalçıntaş, MHP İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu,Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan,Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AKP Ordu Milletvekili Hilmi Güler,Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara,İstanbul Ülkü Ocakları eski Başkanı Erdem Karakoç da cenaze töreninde hazır bulundu.

Onlarca  kurum ve kuruluşun çelenginin bulunduğu törene MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Ülkü Ocakları Genel Başkanı Harun Öztürk'ün de çelenk gönderdiği görüldü.

Türkkan'ın Naaşı,Altunizade'deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Vakfı Camisi'nde öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyudaki aile kabristanında toprağa verildi.

 

Türkkan'ın  Türk Bayrağı'na sarılı tabutu,1944 Olaylarındaki o korkunç hadiseyi hatırlattı. Irkçılık ve Turancılıktan sorgulanırken,tutukluluğunun birinci ayında kendi ağzından çıkmışcasına hazırlanan ifadeleri imzalamadığı için tabutluk denilen deliğe atılmıştı.

O, tabutluklarda üç gün dört gece işkenceye tabi tutulumuştu.Tabutlukta en çok yatan kişi idi.( Diğer isimler,Hikmet Tanyu,Osman Yüksel Serdengeçti,Hamza Sadi Özbek ve Cemal Oğuz Öçal-Hepsine rahmet olsun)

Tabutluk,zamanın polis müdürlerinden birinin Nazi Almanyası'nda görüp Türkiye'de uygulamaya koyduğu bir işkence şekli.İşkence yapılacak kişi tabukluk denilen yerde ellerinden asılıp ayaklarının yerden bir karış yukarda olması  sağlanıyor,hemen başının üstündede 3 dört tane 500 mumluk ampul yakılıyor.İri yarı ve uzun boylu birinin içine rahatça sığamayacağı ebattaki bu yerin kapısı kapalı tutularak havasız kalınması da sağlanıyordu.

İşte böyle bir yerde 24 yaşındaki Reha Oğuz Türkkan,sırf Türk Milliyetçisi olduğu için, hem de dağlara taşlara "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" yazıldığı bir devirde,Tek Parti  diktasının hışmına uğrayarak  üç gün dört gece asılı kalmıştı.

O, Peyami Safa'nın "Türk Şuuru Uyanıktır'',''Bu millet ve onun gençliği uyanıktır'' diye haykırdığı o günlerdeki nesilden bu güne kalan efsanevi bir isimdi.

Onu tabutluğa layık gören zihniyet yerle yeksan olmuştur.Bugün isimlerini  dahi hatırlayan yoktur.

Fakat Reha Oğuz Türkkan,Türk Milleti yaşadıkça eserleriyle yaşayacak.

 

Nur içinde yatsın...Allah Rahmet Eylesin... 

 

 

 

 

 

 

 

HABER VE FOTOĞRAFLAR: Mir Haber

 



Bu haber 2,676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,886 µs