En Sıcak Konular

LİG 20 TAKIM OLSUN TEKLİFİ

17 Ocak 2010 22:31 tsi
LİG 20 TAKIM OLSUN TEKLİFİ Naklen yayın ihalesi sonrasında Kulüpler Birliği’nin yaptığı ilk toplantıda Ali İpek’in Denizlispor'u kurtarma harekâtına katılımcılardan destek geldi.

Lig 20 takım olsun 
 
Denizli’yi kurtarma harekâtı katılımcılardan destek gördü...

Naklen yayın ihalesi sonrasında Kulüpler Birliği’nin yaptığı ilk toplantıda Ali İpek’in Denizli’yi kurtarma harekâtına katılımcılardan destek geldi.

Aziz Yıldırım’ın sınırsız yabancı istemesinin damga vurduğu Kulüpler Birliği toplantısında 2. sürpriz öneri ligde son sırada bulunan Denizlispor’un Başkanı Ali İpek’ten geldi. 20 takımlı Süper Lig isteği başkanlar arasında kabul gördü

DIGITURK’ÜN 321 milyon dolar ödeyerek 5 yıllığına yayın haklarını satın aldığı Süper Lig, önceki günkü Kulüpler Birliği toplantısında masaya yatırıldı. Aziz Yıldırım’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda yabancı oyuncu sınırlamasının kaldırılması, yayın gelirlerinin profesyonel kadrolarca denetlenmesi, yayıncı kuruluşa destek çıkılması, kulüpler ve sporda şiddeti önleme yasalarının bir an önce hayata geçirilmesi gibi konuların yanı sıra Süper Lig’deki takım sayısının artırılması konusu da gündeme geldi.

ÇOK MAÇ, ÇOK DA PARA

AZİZ Yıldırım’ın “Sınırsız yabancı” isteğinin dışında 2. bomba da Denizlispor Başkanı Ali İpek’ten geldi.. Ligde küme düşme bölgesindeki en ciddi takım olan Denizlispor’un Başkanı, “Süper Lig en az 20 takımdan oluşmalı. Bu sayede oynanacak maç sayısı artar ve yayıncı kuruluş da daha fazla yayın yapma olanağı bulur. Daha çok maçın yayınlanması da daha çok izleyici anlamına gelir. Bu da futbolumuzun marka değerini artırır” şeklinde öneri getirdi.

BU sürpriz teklif ilginçtir diğer başkanlar tarafından da desteklendi. Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren bazı başkanlar, “Bank Asya 1. Lig de 20 takımla oynanmalı. 3. Lig işlevini yitirdi. Kaldırlması iyi olur” dediler. Bazı başkanlar ise “Takım sayısı artarsa yayın gelirimiz azalır, buna da bir çözüm bulmak lazım” diye görüş savundular. Kulüpler Birliği, gündem dışı ortaya çıkan bu değerlendirmeleri rapor halinde hazırlayıp TFF’ye sunma kararı aldı.

DÜŞME KALKABİLİR Mİ?

LİGİ 4 hafta daha uzatacak önerinin gelecek yıl uygulanması da isteniyor. Bu sezon küme düşürülen Ankaraspor’dan sonra 2 takım daha düşecek. Bank Asya’dan 3 takım lige gelecek. Ligin 20 takımlı olması için ise ya küme düşme kaldırılacak, ya düşenlerle Bank Asya’da play-off’a kalan takımlar arasında baraj da sözkonusu olabilir. Bilindiği gibi lig en son 22 yıl önce 20 takımla oynanmıştı. (TAYFUN BAYINDIR / VATAN)

 

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://www.dunyabizim.com/images/news/3217.jpg 



Bu haber 715 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,620 µs