En Sıcak Konular

DAYAN KIBRIS TÜRKÜ AZ KALDI

17 Ocak 2010 09:48 tsi
DAYAN KIBRIS TÜRKÜ AZ KALDI NİSAN’da yapılacak KKTC cumhurbaşkanlığı seçimi için geri sayım sürerken açıklanan ilk anket sonucu M. Ali Talat’ı şoke etti.

Eroğlu, Rum anketinde Talat'ı 2'ye katladı

NİSAN’da yapılacak KKTC cumhurbaşkanlığı seçimi için geri sayım sürerken açıklanan ilk anket sonucu M. Ali Talat’ı şoke etti. Rum Simerini gazetesinin KKTC’de yaptırdığı ankete göre adaylardan Başbakan Derviş Eroğlu, yüzde 50.1, M. Ali Talat ise ancak yüzde 24 oy alabiliyor.

KKTC anketlerinde Eroğlu Talat’a büyük fark attı
Seçimlerde Talat’a karşı yarışacak olan Derviş Eroğlu’nun kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Nisan ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin son 11 günde yayımlanan iki anket arasında büyük fark var. Rum Simerini gazetesi, 22-27 Aralık tarihleri arasında KKTC’de cep telefonları ve sabit telefonlarla görüşme şeklinde 18 yaş üstü 505 kişiyle yapılan anketin sonuçlarını 4 Ocak’ta yayımlandı. KKTC’deki Kıbrıs Toplumsal ve Ekonomik Araştırmalar Merkezine (KADEM) yaptırılan ankete göre, cumhurbaşkanlığı seçimini “kimin kazanacağı” sorusuna Kıbrıslı Türklerin yüzde 50.1’i Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Derviş Eroğlu, yüzde 24’ü ise Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat cevabını verdi. Yüzde 17.8 “bilmiyorum/cevap vermiyorum” derken, yüzde 8.1 de “başka bir aday” dedi.

CTP’nin anketi
Anamuhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) için, Yöneticilik Merkezi’nce yapılan anketin sonuçları ise Management Centre Araştırma ve IT Sorumlusu Muharrem Amcazade tarafından basın toplantısıyla açıklandı. Ankete katılanlara yöneltilen, “Bugün Derviş Eroğlu ile Mehmet Ali Talat’ın aday olduğu bir cumhurbaşkanlığı seçimi yapılsa, sizin oy tercihiniz ne yönde olurdu?” sorusuna yüzde 25 Talat’ı; yüzde 22 Eroğlu’nu destekleyeceği cevabını verdi. Ankette, “sadece hangi adaya oy vereceğini” söyleyenlerin oy dağılımının ise, yüzde 52 Talat, yüzde 48 Eroğlu olduğu bildirildi.

‘İki bölgeli federasyon’
CTP’nin anketine göre, ayrıca, Kıbrıs sorununun iki toplumlu, iki bölgeli federasyonla çözümünü savunanların oranı yüzde 29, iki ayrı bağımsız devlete dayalı konfederasyon isteyenlerin oranı yüzde 24. Ankette, KKTC’nin tanınmasını isteyenlerin oranı yüzde 19, Türkiye ile entegrasyonu savunanların oranı yüzde 4, üniter Kıbrıs Cumhuriyeti isteyenlerin oranı yüzde 1, “Kıbrıs sorunu diye bir sorun yoktur” diyenlerin oranı yüzde 1. CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, “kamuoyu yoklamalarının veri tabanları olduğunu ve geçtiğimiz aylarda kendilerinin de ’en itibarlı kuruluşlardan’Management Centre’a halkın eğilimleri konusunda bilimsel bir çalışma yaptırdıklarını” ifade ederek, “Bu bir sonuç değil, veri tabanıdır” dedi.

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=30014



Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,644 µs