En Sıcak Konular

HAİTİ'DE İNSANLIK DA ÖLDÜ

17 Ocak 2010 09:38 tsi
HAİTİ'DE İNSANLIK DA ÖLDÜ Deprem felaketiyle mezar ülke haline dönen Haiti, olağanüstü halde. İçişleri Bakanı, "En az 200 bin ölü" derken, halk yağmaya başladı. Zengin olan tabutla defnediliyor, yoksul olan kolundan bacağından tutulup boş araziye atılıyor.

Haiti, cehennem ülke

Deprem felaketiyle mezar ülke haline dönen Haiti, olağanüstü halde. İçişleri Bakanı, "En az 200 bin ölü" derken, halk yağmaya başladı. Zengin olan tabutla defnediliyor, yoksul olan kolundan bacağından tutulup boş araziye atılıyor.

DEPREMİN vurduğu Haiti, toplu mezara döndü. Başkent Port-au Prince'de her yer ceset ve yaralılarla kaplı. Haiti İçişleri Bakanı Paul Antoine Bien-Aime ülkede büyük bir yıkıma neden olan 7.0 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 200 bini bulabileceğini söyleyerek, ''Şu ana kadar 50 bin ceset çıkardık. Her ne kadar tam sayının ne olduğunu hiçbir zaman bilemeyecek olsak da toplam ölü sayısının 100 bin ile 200 bin arasında olacağını sanıyoruz'' dedi. Kamu güvenliğinden sorumlu Devlet Bakanı Aramic Louis de yaptığı açıklamada şu ana kadar 40 bin kadar cesedin toplu mezarlara gömüldüğünü belirtti. Resmi yardım görevlisi Jean Michelet Cadet, "Hiçbir kaynağımız olmadan çalışıyoruz. Uluslararası yardımların bölgeye ulaşması durumunda daha faydalı işler yapacağız" şeklinde konuştu. Şehrin dışındaki morgda cesetlerin yığılmış halde gömülmeyi beklediği, deprem nedeniyle 250 bin kişinin yaralandığı ve 1.5 milyon kişinin evsiz kaldığı da belirtildi. Port-Au-Prince'de caddelerinin cesetlerle dolu olduğu, genel hastanenin morgunun otoparkına ise yüzlerce cesedin getirildiği bildiriliyor.

Yiyecek izdihamı ve yağma

BM Dünya Gıda Programı'nın Haiti'nin başkenti Port Au Prince'de süren erzak yardımlarının dağıtımı sırasında izdihamlar yaşanıyor. Depremin ardından tıbbi müdahale ve gıda yardımının sürdüğü bölgede, Dünya Gıda Programı'nın yardım dağıtımı sırasında erzaklardan alabilmek için depremzede Haitililer arasında büyük bir mücadele yaşanıyor. Port au Prince'in 4 ayrı dağıtım noktasında 8 bin kişiye dağıtılan yardımlar, 6 aylık acil yardım programı kapsamında dağıtılıyor. Yardımların Haiti'nin başkentine gelmeye başlamasıyla birlikte havaalanındaki yetersizlikler de gün yüzüne çıktı. Port-Au-Prince'deki uluslararası Toussaint L'Ouverture havaalanına sivil uçuşların yapılmaması istendi, kontrol kulesinin çalışmadığı havaalanında uçaklar için yakıt sıkıntısı yaşandığı kaydediliyor. Dünyanın dört bir yanından uçaklar dolusu gıda, su, çadır, battaniye, su temizleme aletleri, enkaz temizlemek için ağır vasıtalar, helikopterler ve diğer taşıma araçları Haiti'ye ulaşırken; yüzlerce arama-kurtarma, tıp ve diğer alanlarda uzman kişiler de yardım için bölgeye gelmeye devam ediyor. Öte yandan ülkede yağmacılık da tırmandı.

Kaynak: Tercüman Gazetesi,http://www.tercuman.com.tr/v1/haber.asp?id=96629&baslik=Haiti,%20cehennem%20ülke&katid=1



Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,005 µs