En Sıcak Konular

GARİPLİK YOK MU?

16 Ocak 2010 13:43 tsi
GARİPLİK YOK MU? Sanki İsrail, Tayyip Beyin popülaritesini yükseltmek için bilinçli hareket ediyor gibi...

Gariplik yok mu?

Bugün izninizle saçmalama hakkımı kullanmak istiyorum. Bazen yararlı olabiliyor! Geçen yılın Ocak ayında Davos’ta ünlü “One minute” hadisesi yaşanmıştı. Diplomasi tarihinde pek sık yaşanmayan garip bir olaydı. Türk Başbakanı ile İsrail Cumhurbaşkanı sorunlu bir dönemde nasıl, neden bir panelde bir araya geldiler, pek anlaşılamadı ama panel performansı Tayyip Beye seçimlerde en azından 5 puan kazandırdı ve dolayısı ile Hükümetini ayakta tuttu. Daha önemlisi Tayyip Bey, Arap dünyasında özellikle Arap halkları arasında kahraman oldu. Konuyla ilgili diğer gelişmeleri hatırlıyor musunuz?
İsrail, Filistin’den çekilmedi, saldırılarına devam etti ve Filistinlileri tam olarak pasifleştirdi, direnemez duruma getirdi. Yani kavganın sebebi aynen devam etti.
Tayyip Bey, 2009’un Eylül ayında New York’ta Plaza Otelinde, daha önce ödül aldığı kuruluş ta dahil olmak üzere 50 kadar Musevi kuruluşunun temsilcisini kabul etti. Toplantı sonrası açıklama yapan ADL Direktörü Abraham Foxman, “...Toplantıda Türkiye’nin ABD, İsrail, Suriye ve İran ile ilgili ilişkilerini tartıştık, bazı endişelerimizi kendisine ilettik...” dedi. Üstelik Musevi temsilcilerle “iş” değil, Türkiye’nin bölge politikaları görüşülmüş ve Musevi Cemaati tatmin edilmiş... Museviler’le kavga ederken!
Devasa ihaleler alınıyor
BU kadarla da bitmemiş. Bir gün sonra Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun 53. Genel Kurul toplantısında İslam ülkelerinin hazırladığı, İsrail’in nükleer kabiliyetinin sorgulanması amaçlı çok önemli bir karar tasarısı için yapılan oylamada Türkiye, çekimser oy kullanmış ve Türk Heyeti, çoğunluk sağlanmasın, oylama yapılmasın diye salonu terk etmiş.
Bu arada Tayyip Bey döneminde insansız hava aracı ihalesi gibi devasa projeleri İsrail almaya devam etmiş...
Tayyip Bey, 2009’un son ABD ziyaretinde tekrar İsrail’e kabadayılık yapmış ve İsrail’in Türk hava sahasını kullanmasının “Depreme eşdeğer” bir tepkiye neden olacağını söylemiş. İslam aleminde halk nezdinde en sevilen lider olmuş.
Bu Ocak ayında ise yeni ve garip bir İsrail hadisesi gerçekleşiyor, İsrail özür diliyor ve Tayyip Bey, İslam dünyasında özellikle de Sünni dünyada popülaritesini daha da artırıyor. Sanki İsrail, Tayyip Beyin popülaritesini yükseltmek için bilinçli hareket ediyor gibi...
ABD ise Musevi lobisinin en güçlü olduğu bir ülke olduğu halde hiç tepki vermiyor...
Siz “Türkiye yükselen, İsrail sönen güç” sözlerine inanıyor musunuz?
Geçenlerde, 14 Aralık tarihli Tercüman’da önemli bir haber vardı. Okumayanlara hatırlatayım: “İsrail’in Jerusalem Post gazetesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail aleyhindeki söylemleri ile hükümetinin İsrail karşıtı tutumunun ‘Bir stratejik hamle’ olduğu iddia edildi.”
Haber çok ilginç geldi bana... “Stratejik hamle” imiş. Stratejik hamle ne?
BOP’un bir parçası olarak Tayyip Beyin Sünni İslam dünyasının liderliğine oynatılması ve bölgede bir süre oyunu Türkiye üzerinden oynamak...
İkiz kule örneği
BEN Tayyip Beyin bilerek böyle bir oyun oynadığını asla kabul etmem ama olaylar biraz garip geliyor. Eğer, ikiz kulelerin Amerikan derin devletince saldırıya uğradığına veya bilgisi dahilinde saldırıya uğratıldığına inanıyorsanız bunu da dikkate alın...
Aslında bununla ilgili çok şey yazabilirim ama asla ispatlayamam. Sadece dikkate alınması gereken bir husus olduğu için yazdım. Komplo teorisi ile beyin fırtınasını karıştırmayarak siz de üzerinde bir düşünün bakalım!

Haftanın Fıkrası
AKIL hastanesinde koğuşları gezen başhekim, bir hastanın bir şeyler yazdığını görünce sormuş; “Kolay gelsin ne yazıyorsun?”
Deli, “Mektup yazıyorum efendim.”
Doktor, “Yaaa... Kime yazıyorsun?”
“Kendime...”
“Peki, ne yazılı mektupta?”
“İlahi doktor bey, mektubu daha almadım ki. İçinde ne yazdığını nasıl bileyim?”...
Biz de henüz mektubu almadık ama yazıyoruz...

BÜLENT KUŞOĞLU-Tercüman

Kaynak: Tercüman Gazetesi,http://www.tercuman.com.tr/v1/yazaryazi.asp?id=140 



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,358 µs