En Sıcak Konular
Dünya İkincisi Yıldız Bayan Voleybol Milli Takımımız Türkiye'de
13 Ağustos 2007 16:01 tsi
Meksika'da düzenlenen Dünya Yıldız Kızlar Voleybol Şampiyonası'nda finalde Çin Halk Cumhuriyeti'ne yenilerek ikinci olan Yıldız Bayan Milli Voleybol Takımı yurda döndü.
Meksika'da düzenlenen Dünya Yıldız Kızlar Voleybol Şampiyonası'nda finalde Çin Halk Cumhuriyeti'ne yenilerek ikinci olan Yıldız Bayan Milli Voleybol Takımı, öğlen saatlerinde yurda döndü. Bu başarıyı beklediklerini ve finalde kaybetmenin halen üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Yıldız Bayan milli voleybolcular, "Bir dönem imrenerek izlediğimiz birçok ekibi yendik" diye konuştular.
Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle Şikago'dan İstanbul'a gelen dünya ikincisi Yıldız Bayan Milli Voleybol Takımı kafilesi, havalimanında büyük bir coşkuyla karşılandı. Yıldız Bayan Milli Voleybol Takımı oyuncularını, Atatürk Havalimanı'nda Gençlik Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, Voleybol Federasyonu Asbaşkanı Mehmet Soylu ve çok sayıda voleybolsever, çiçeklerle ve 'Türkiye sizinle gurur duyuyor' tezahüratlarıyla karşıladı.
Voleyboy Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, havalimanında yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu belirterek, "Geçmişte Çin, Japonya, Rusya gibi rakiplerden söz edildiğinde turnuvalara ürkeklikle başlardık. Bugün öyle bir noktadayız ki, Çin ile oynadığımız final maçından sonra çocuklarımız bu takımı nasıl yenemedik diye kendilerini paralarcasına ağladılar. Moral anlamda Türk voleybolunun bu noktaya gelmiş olması bence çok önemli" diye konuştu. Voleybolda Japonya, İtalya, Almanya, Rusya,ABD,Sırbistan gibi ülkeleri geride bırakan Türk kızlarının dünya ikincisi olduğunu kaydeden Karabıyık, "Bu büyük bir mutluluk ve Türk voleybolu adına da çok sevindirici bir durum" dedi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar da, Yıldız Bayan Milli Voleybol Takımı'nın başarısının çok önemli olduğunu belirterek, "Bu kızlarımızla uzun yıllar boyunca daha büyük başarılara imza atacağız. Bu takım Belgrad'da 3. olmuştu. Belçika ile müthiş bir maç yapmışlardı. O maçı kaybetmiştik, ama Meksika'da dünya şampiyonluğunu kaçırmalarına üzülüyorlar, bu çok güzel bir şey. Tüm takım oyuncularını, teknik ekibi, federasyonu tebrik ediyorum. Önümüzde bizi başarılı ve mutlu günler bekliyor" diye konuştu.
Yıldız Bayan Milli Voleybol Takımı Antrenörü Mehmet Bedestenlioğlu da, başarının uzun bir çalışmanın sonunda geldiğini ifade ederek, "2 yıl önce Kocaeli'de Balkan Şampiyonası'nda başlayan birliktelik daha sonra Avrupa Şampiyonası elemesi ve finalleriyle devam etti. Orada 6. olduğumuz için burada bu başarıyı kazandık. Yazdan itibaren de önce Karadeniz Oyunları'na katıldık. Sonra Sırbistan'da Olimpik Gençlik Festivali'ne katıldık. Oradan da dünya şampiyonasına geçtik. Türk insanına güvenildiği zaman, doğru
hedefler konulduğu zaman yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Bu uzun bir çalışmanın sonunda gelen bir başarı. Bu takım ocak ayından beri kamp dönemi geçirdi. Bu başarıyı bekliyorduk. Meksika'da, ABD ile oynadığımız ilk maçdan sonra bize şampiyonluğun adayısınız dediler. Sonuna kadar geldi. Bizim için çok büyük bir gurur. Ülkemiz adına ve Türk voleybolu adına çok gururluyuz. Bu başarı bir ilk oldu" dedi.
Bedestenlioğlu, voleybol altyapısının son derece iyi geldiğini ifade ederek, "Bunun meyvelerini 5-6 yıl sonra A milli takımda alacağız, bundan eminim. Biz Türk takımı olarak dünya finali oynadık bunun gururunu hep birlikte yaşayalım. Çita belli bir yere geldi. Başarımızın tadını çıkaralım " ifadelerini kullandı.
Takım kaptanı Naz Aydemir de, çok önemli bir turnuvaya katıldıklarını ifade ederek, "3. kez katıldığımız Yıldızlar Dünya Şampiyonası'nda dünya 2. olmak bizim çok büyük bir başarı, bundan önceki en büyük başarımız dünya 3.'lüğüydü. Çok mutluyuz, büyük bir iş başardığımızı düşünüyoruz. İnşallah ileride daha büyük başarılara imza atacağız. Bundan sonra hedefimiz gençler Avrupa, dünya şampiyonası ve A milli takım seviyesinde dünya şampiyonası var'' diye konuştu.
Yıldız Bayan Milli Voleybol Takımı, yarın Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın huzuruna çıkacak.
Bu haber 625 defa okundu.
Yazarlar
-
Hakverdi Murat Merdamert
-
Arif Tarakcı
-
Sabiha Sena
-
Bütün Yazarlar
-
Prof.Dr.Mehmet Öz Türk Ocakları Genel Başkanı
-
Nuri Gürgür
-
Prof.Dr.Mustafa Erkal-Aydınlar Ocağı Genel Başkanı
ŞİRKET HABERLERİ
Yorumlar
+ Yorum Ekle