En Sıcak Konular

NOBEL'Lİ OBAMA'NIN AFGANİSTAN'DAKİ ESERİ

14 Ocak 2010 11:28 tsi
NOBEL'Lİ OBAMA'NIN AFGANİSTAN'DAKİ ESERİ Dünyaya ‘değişim ve barış’ temsilcisi olarak sunulup Nobel’le ödüllendirilen ABD Başkanı Obama döneminde Afganistan’da sivil ölümler işgalin başladığı 2001 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Obama Afganistan'ı kan gölüne çevirdi

GAZZE’de yaşanan vahşetin daha büyüğünün Afganistan’da gerçekleştiği, BM’nin açıkladığı rakamlarla belgelendi. Dünyaya ‘değişim ve barış’ temsilcisi olarak sunulup Nobel’le ödüllendirilen ABD Başkanı Obama döneminde Afganistan’da sivil ölümler işgalin başladığı 2001 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıktı. BM, geçen yıl Afganistan’daki sivil ölümlerinin yüzde 14 artarak 2 bin 412’ye çıktığını açıkladı. Ölenlerin çoğu çocuk ve kadınlardan oluşuyor.

İşte Obama’nın eseri!
Dünyaya ‘değişim ve barış’ın temsilcisi olarak sunulan ABD Başkanı Obama’nın döneminde Afganistan’da sivil ölümler işgalin başladığı 2001 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıktı
ABD Başkanı Barack Obama döneminde öldürülen sivillerin sayısı yüzde 14 arttı. Hayatını kaybedenlerin büyük çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşuyor.
ABD Başkanı Barack Obama’nın, Afganistan ve Irak’ın işgal kararını veren George Bush’tan bir farkının olmadığı bir kez daha ortaya çıktı. Dünyaya ’değişim ve barış’ın temsilcisi olarak sunulan ve Nobel Barış ödülünü alan Obama döneminde Afganistan’daki vahşetin boyutları daha da arttı. Ülkede işgalle bağlantılı sivil ölümleri geçen yıl, 2001’den beri en yüksek noktasına erişti.

Çoğunluk çocuklar...
Birleşmiş Milletler, geçen yıl Afganistan’daki sivil ölümlerinin yüzde 14 artarak 2 bin 412’ye çıktığını açıkladı. Saldırılarda 3 bin 566 sivil de yaralandı. Afganistan’da 2008’de de 2 bin 118 sivil hayatını kaybetmişti. BM, sivil ölümlerinin yaklaşık yarısının Afganistan’ın güneyinde olduğunu kaydetti. Hayatını kaybeden sivillerin büyük çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşuyor.

En büyük katliam Eylül’de oldu
İşgal boyunca en büyük sivil katliam 4 Eylül’de yaşanmıştı. Kunduz bölgesinde Amerikan ordusunun emriyle Alman uçaklarının iki tankeri vurması sonucu yaklaşık 150 sivil can vermişti. Ülkedeki işgal güçlerinin kayıpları da artıyor. Afganistan’ın doğusunda bombanın yol açtığı patlamada 2 Amerikan askeri öldü, ayrıntı verilmedi. Son saldırıyla Afganistan’da ay başından bu yana ölen Amerikan askeri sayısı 12’ye yükselirken, uluslararası koalisyon askerlerinden de 16’sı hayatını kaybetti.
Birleştirici olamadım yüce duygular kayboldu...
ABD Başkanı Barack Obama, Amerikan halkı arasındaki ayrılığı kabul ederek, halkı birleştirmede başarılı olamadığını söyledi. Obama, People dergisine verdiği demeçte, görevdeki ilk yılında, yemin törenine hakim olan yüce duyguların kaybolduğunu, ikinci yılında “Demokrat ya da Cumhuriyetçi olsun” herkesi ortak değerler çevresinde birleştirmeye odaklanacağını belirtti. ABD Başkanı, 8 Ocakta eşi Michelle Obama ile birlikte Beyaz Saray’da verdiği bu demeçte, faturaların ödenebileceği, çocuklara daha iyi bir gelecek ve güvenliğin sağlanabileceği tatminkar bir yaşam istediklerini dile getirdi.

İşe yaramadı...
Halkın kendini çöküntüde hissetmekte haklı olduğunu, çünkü ekonominin düşündüklerinden çok daha kötü durumda bulunduğunu söyleyen Obama, ancak hükümetin 2009’da attığı ekonomi adımlarının işe yaramaya başladığını ve halkın yeni yılda bu konuda güven duyması gerektiğini ifade etti. ABD Başkanı Barack Obama, başkanlık seçimleri öncesi Amerikalılara büyük vaadlerde bulunmuştu. Ancak verdiği sözlerin hiçbirini yerine getiremedi. Son kamuoyu anketlerine göre Obama hızla puan kaybediyor. Son yapılan ankete göre Obama’nın 10 puan kaybetti. Uzmanlara göre bu düşüş 2010’da daha da artacak.

Karzai: ABD’ye minnettarız
Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Washington yönetimine sıcak mesajlar gönderdi. ABC News’e konuşan Karzai, Obama’nın geçen ay Afganistan’daki yolsuzluklar nedeniyle ABD yardımında “artık açık çek olmayacağı” yönündeki ifadeleriyle ilgili bir soru üzerine, “Biz asla açık çek almadık, ancak Afganistan’a gelen küçük bir para (mali yardım), küçük bir yardım için bile minnettarız” diye konuştu.

Kaynak. Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=29815



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,685 µs