En Sıcak Konular

KROKİ TARTIŞMASI: GERÇEK Mİ SAHTE Mİ?

13 Ocak 2010 23:00 tsi
KROKİ TARTIŞMASI: GERÇEK Mİ SAHTE Mİ? Yeni Şafak,Milliyet’te yayımlanan Arınç’a yönelik suikast iddialarında ele geçtiği belirtilen krokinin orijinal olmadığı iddia ederken Milliyet tam tersini söylüyor.

Yeni Şafak,Milliyet’te yayımlanan Arınç’a yönelik suikast iddialarında ele geçtiği belirtilen krokinin orijinal olmadığı iddia ederken Milliyet tam tersini söylüyor.

İşte Milliyet Gazetesi'nin o haberi:

Tartışmalı ‘kroki’ gerçek

Milliyet’te yayımlanan Arınç’a yönelik suikast iddialarında ele geçtiği belirtilen krokinin orijinal olmadığı haberleri doğru çıkmadı. Yayımlanan kroki soruşturma dosyasında yer aldı

Milliyet’in ulaşmayı başardığı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik suikast iddiaları doğrultusunda başlatılan Çukurambar soruşturmasının en kritik iki belgesinden biri olan kroki tartışma yarattı.
Krokinin orijinal olmadığı, özensizce çizilmiş örneği olduğu iddiasına karşılık, kaynaklar, krokinin halen soruşturma dosyasında yer alan, olay günü ele geçirilen belgenin aynısı olduğunu belirtti. Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda kozmik arama yapılmasına kadar uzanan Çukurambar soruşturmasının en önemli iki delilinden biri, olay günü subayların aracından çıktığı öne sürülen krokiydi. Diğer önemli delil ise subaylardan birinde ele geçirildiği ve üzerinde Arınç’ın apartmanının isminin yazdığı belirtilen nottu.

Kroki tartışması

Milliyet, tartışma konusu olan krokiyi 10 Ocak tarihli sayısında yayımladı.
Ancak, dün Yeni Şafak gazetesinde yer alan, “O kroki orijinal değil” başlıklı haberde, kroki için şu ifadeler kullanıldı: “Emniyet kaynakları bu krokinin sahte olduğunu öne sürdü. Emniyet kaynakları, araçta çıkan krokinin mühürlenip savcılık tarafından muhafaza edildiğini ifade etti. Bir gazetenin manşetinde yer alan krokinin gerçek krokiden esinlenerek ve özensizce çizildiği iddia edildi. Ayrıca savcılıkta ifade veren askerlerden M.U.’nun Keçiören’deki evinde de bir kroki çıktığı ve bu krokinin araçta çıkan krokiye benzetilmek için çizildiği öğrenildi. Her iki krokinin de birbirine benzediği vurgulandı.”
Kaynaklar, Milliyet’in yayımladığı krokinin, Çukurambar soruşturmasının başlatılmasına kaynaklık eden, halen soruşturma dosyasında bulunan krokinin aynısı olduğunu vurguladı. Subaylara mahkeme sorgusunda yöneltilen soruların da krokinin gerçekliğini teyit ettiğine dikkat çekildi. Milliyet, haberinde, araçtan çıkan krokiyi çizdiği öne sürülen M.U. adlı astsubayın evinden de bir kroki çıktığı iddialarına da yer vermişti.

 

KAYNAK: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/tartismali-kroki-gercek/guncel/haberdetay/13.01.2010/1185378/?ver=58

 



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,104 µs