En Sıcak Konular

GÜMÜLCÜNE MÜFTÜSÜ: ''BİZ ASLANLARA ATILMIŞ GİBİYİZ''

10 Ocak 2010 15:57 tsi
GÜMÜLCÜNE MÜFTÜSÜ: ''BİZ ASLANLARA ATILMIŞ GİBİYİZ'' Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif Rum papazı Bartho’ya gönderme yaptı: Biz, aslanlara atılmış gibiyiz

Çarmıhtan beter!

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif Rum papazı Bartho’ya gönderme yaptı: Biz, aslanlara atılmış gibiyiz

Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif: Lozan’ı deldirmeyiz.

İSTANBUL’da Rum azınlığın sorunları tartışılırken, Batı Trakya’daki Türklerin yok sayılması Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’i kızdırdı. Şerif, “Çarmıha gerilmek ızdırapsa biz yıllardır çarmıhtayız. Bununla da kalmıyor, aslanlara atılıyoruz!” dedi.

Yunanistan imam atayamaz!

YILLARCA mahkemelerde süründüğünü, tutuklandığını, hapis yattığını belirten Şerif, “Şimdi de Batı Trakya’da 240 imam istihdamı söz konusu. Bu, Türk azınlığın dini müesseselerinin temeline dinamit demek. Üstelik Lozan’a aykırı” diye konuştu.

Fener Rum papazından hezeyanlar!

AB ve ABD’nin desteğiyle Lozan’ı delmek için her yolu deneyen Fener Rum papazı Bartholomeos en son CBS’e verdiği röportajda Türkiye’yi suçlamştı.

Bizi aslanlara attılar...

Papaz Barto’nun çarmıh benzetmesine göndermede bulunan Gümülcine Müftüsü Şerif, “Yunanistan’ın dini liderini belirleme hakkı tanımadığı Türkler, kendilerini aslanlara atılmış gibi hissediyor” dedi
Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif (ortada), uzun yıllar Yunan mahkemelerinde yargılanp cezaevinde çile çekti.

Batı Trakya’da, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İstanbul’daki Rum azınlığının sorunları tartışılırken, Batı Trakya’daki Türklerin sorunlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi. Müftü Şerif, Batı Trakya Din Görevlileri Derneği Başkanı (BTDG) Sadık Sadık ile Gümülcine’de düzenlediği basın toplantısında, Fener papazı Bartholomeos’un “çarmıh” benzetmesinin yol açtığı tartışmalara değindi. Şerif, “Çarmıha gerilmek ifadesi, zor durumda olmanın ve ıstırap çekmenin ifadesi olarak kullanılıyorsa, burada bizler de yıllarca çarmıha gerildik” diye konuştu.

Yunanistan hâlâ tanımıyor

Müftü seçildikten sonra zor geçirdiğini belirten Şerif şunları kaydetti: ” Mahkum edildim, cezaevinde kaldım. Tam 10 yıl çarmıha gerildim. O yıllar bizim en zor yıllarımızdı. Zor durumda kalmak çarmıha gerilmekse, biz de çarmıha gerildik. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin bu konuda bizleri haklı gören kararı olmasına karşın, bugün hala Atina tarafından tanınmıyorum. Ben şimdi hala çarmıha gerili değil miyim? “ İstanbul’daki Rum azınlığına tanınan dini liderlerini kendilerinin belirlemesi hakkının Batı Trakya’daki Türk azınlığına tanınmadığına dikkati çeken Şerif, ”Bu durumda bizler, Hristiyanların ifade biçimine göre, sadece çarmıha gerilmekle kalmayarak, aslanlara atılmış olmuyor muyuz “ dedi.

Yasa değişikliği Lozan’a aykırı

Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Batı Trakya’da 240 imam istihdam edilmesini öngören yasa değişikliğinin, Türk azınlığın dini müesseselerinin temeline konulmuş bir dinamit olduğunu söyledi. Şerif, parlamentoda 2007 yılında onaylanan ve imamların istihdam edilmesini öngören yasanın Lozan Antlaşması’na aykırı olduğunu” belirtti. Şerif, “Batı Trakya’daki Müslüman Türklerin de konuşulması lazım. Bizler, Türkiye’de uygulanan hakların burada da uygulanmasını istiyoruz” dedi.

Papaz Müftü’yü kızdırdı

Fener Rum Kilisesi papazı Bartholomeos’un çarmıh yakınması Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’i çileden çıkardı. Müftü Şerif, düzenlediği basın toplantısında Gümülcine’de Müslüman Türk halkı tarafından müftü seçildikten sonra, yıllarca mahkemelere sürüklendiğini söyledi.(Haber:Salim YAVAŞOĞLU-Yeniçağ)

 

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=29594



Bu haber 891 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,963 µs