En Sıcak Konular

TUNCA TOSKAY: ''ER YA DA GEÇ YÜCE DİVANA GİDECEKLER''

10 Ocak 2010 13:22 tsi
TUNCA TOSKAY: ''ER YA DA GEÇ YÜCE DİVANA GİDECEKLER'' Tunca Toskay’dan Başbakan ve Hükümet’e ağır ifadeler: "Hırçınlıkları hesap verme gününün yaklaştığını göstermektedir. Er ya da geç ‘Yüce Divan’a gidecekler"

Başbakan ve ekibinin ‘Hesap günü’ yaklaştı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay’dan Başbakan Erdoğan ve Hükümet’e ağır ifadeler: “Hırçınlıkları hesap verme gününün yaklaştığını göstermektedir. Er ya da geç ‘Yüce Divan’a gidecekler”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “kimse seçim rüyesi görmesin’ diyerek yandaşlarını rahatlatmaya çalıştığını belirterek “Sayın Başbakan’ın ve ekibinin hırçınlığı hesap verme gününün yaklaştığını görmelerindendir” dedi.

Toskay yaptığı yazılı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçimle ilgili sözlerinin Başbakan Erdoğan’ı rahatsız ettiğini söyledi. Başbakan’ın partisinin kadın kolları ile yaptığı eğitim toplantısında seçim istemenin ‘ülke karışsın’ anlamına geleceğini ‘büyük bir pişkinlikle’ söylediğini ifade eden Toskay şunları kaydetti:

Türkiye yangın yeri

“Türkiye’nin karıştırılması, ayrıştırılması, kaosa sürüklenmesi için Sayın Başbakan’ın hiç başka bir sebep aramasına gerek yoktur. Bu konuda kendisine verilen görevi son derece başarılı şekilde yerine getirip, tabir caizse ‘Türkiye’yi yangın yerine çevirmiş’ bulunmaktadır. Ülkemiz tam bir kaos ve kargaşa ortamı içindedir. Hükümet anayasal kuruluşlarla, bu kuruluşların bir kısmı kendi aralarında çatışma halindedir. Genelkurmay Başkanı; TSK’ya dönük psikolojik bir harekâttan bahsetmektedir. Yargı kuruluşları tam bir savunma içerisinde olduklarını, atamaların yapılmamasından dolayı görevlerini yapamaz hale geldiklerini ifade etmektedirler. Tekel işçileri işlerini kaybetmemek için buz gibi sulara girerek seslerini duyurmak istemektedirler. İstanbul’da itfaiyeciler, Türkiye genelinde eczacılar ekmek mücadelesi vermektedirler. Türkiye’nin hemen hemen bütün bölgelerindeki şehirlerde terör örgütü kalkışma provaları yapmakta, devlet vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayamamaktadır.”

AKP oy kaybediyor

Toplumun bütün kesimleri arasında gerginlik ve ayrışmanın arttığını Başbakan Erdoğan’ın adeta yangına körükle gittiğini savunan Tunca Toskay, ekonomide de durumun farklı olmadığını, zamların vatandaşı şaşkına çevirdiğini söyledi. Toskay, Başbakan’ın muhalefete ‘çalış sizinde olur’ gibi söylemlerle eleştiri yönelttiğini, MHP’nin hiçbir zaman villa edinmek, aile efradına ‘gemicik’ sağlamak gibi kişisel yatırımlara girişmediğini belirten Toskay şunları söyledi:

Yönetebilecekler gelir

“AKP ciddi bir oy kaybı ile karşı karşıyadır. Bütün bunlar göstermektedir ki Başbakan zor durumdadır ve Türkiye’yi yönetilemez bir ülke haline getirmiştir. Partisi iktidardan gitmekle karşı karşıyadır. Bir taraftan ‘kimse seçim rüyası görmesin’ diyerek yandaşlarını rahatlatmaya çalışmakta, diğer yandan kadın teşkilatlarından başlayarak ‘sandık gözetmenliği’ eğitimini vererek ve referandumla anayasa değişikliğini kısa sürede yapma yetkisini alarak kendisi için en uygun zamanda seçim yapma imkânını elinde tutmak istemektedir. Demokrasilerde ülkeyi yönetemeyenler gider, yönetebilecekler gelir. Bu en basit kural ortada iken Sayın Başbakanın bütün bu olanlara rağmen seçim isteyenleri ülkeyi karıştıranlar, ülkeye tuzak kuranlar olarak değerlendirmesi onun aczini ve öfkesini göstermektedir. Korkunun ecele faydası yoktur. Er-geç sandık ortaya konacak, Başbakan Erdoğan ve yakın çalışma arkadaşları Yüce Divan’da hesap vereceklerdir. Sayın Başbakanın ve ekibinin hırçınlığı hesap verme gününün yaklaştığını görmelerindendir.”

 

Kanak: Tercüman Gazetesi,http://www.tercuman.com.tr/v1/haber.asp?id=96567&baslik=Başbakan%20ve%20ekibinin%20‘Hesap%20günü’%20yaklaştı&katid=1

 



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,309 µs