En Sıcak Konular

ABD GÖZÜNÜ YEMEN'E DİKTİ

9 Ocak 2010 11:25 tsi
ABD GÖZÜNÜ YEMEN'E DİKTİ Irak ve Afganistan’ı sudan sebeplerle işgal eden Amerika, yolcu uçağına yapılan saldırıyı bahane ederek Yemen hazırlıklarına girişti!

Amerika Yemen'e göz dikti

IRAK ve Afganistan’ı sudan sebeplerle işgal eden Amerika, yolcu uçağına yapılan saldırıyı bahane ederek Yemen hazırlıklarına girişti!

Yeni işgal belirtileri!
Irak ve Afganistan’ı çeşitli bahanelerle işgal eden Amerika’nın, yolcu uçağına yapılan saldırı girişiminin Yemen’de planlandığına sık sık vurgu yapması, yeni bir askeri operasyonun sinyali olarak yorumlandı
Afganistan ve Irak’ı sudan sebepler ile işgal ederek, iki ülkeyi de kan çanağına çeviren Amerika Birleşik Devletleri, yeni bir operasyonun sinyallerini vermeye başladı. Washington yönetimi, üzerinden günler geçmesine rağmen Noel gününde Amsterdam-Detroit yolcu uçağına yapılan saldırı girişimini gündemde tutmaya devam ediyor. ABD Başkanı Obama yönetiminin, saldırganın Yemen’deki El Kaide kamplarında eğitildiğine sık sık vurgu yapması yeni hedefin zengin yeraltı kaynaklarına sahip bu ülkenin olduğu belirtildi. Beyaz Saray’ın yolcu uçağına düzenlenen saldırı girişimiyla  ilgili yayımladığı 6 sayfalık raporda da Yemen üzerinde duruldu.

Üçüncü cephe açıldı...
Raporda, tehdidin ortaya çıkarılmasında sonra istihbarat birimlerinin, “Yemen ve Arap Yarımadası’ndaki El Kaide tehdidi” üzerinde çalışarak kaynaklarını artıramadığı ifade edildi. CIA Başkanı Leon Panetta ise Yemen ve Afrika üzerinde çalışan uzmanların sayısının artırılması talimatını verdi. ABD’li diğer yetkilileri, El Kaide’nin yeni üssünün Yemen ve Somali olduğunu iddia etmişti. New York Times gazetesi de ABD’nin Irak ve Afganistan’dan sonra terörle mücadele için Yemen’de sessiz ve gizlice üçüncü bir cephe açtığını yazmıştı.

Hedef: Aden Körfezi’nin kontrolü
Yemen ve Somali’yi işgal ile karşı karşıya bırakan iki temel nokta var. İki ülke de zengin yeraltı kaynaklarına ve büyük stratejik öneme sahip. Amerika’nın bölgedeki en önemli stratejik amacı Aden Körfezi’ni denetlemek. Bunun için de Somali ve Yemen’in kontolü şart. Somali’nin Berbera kentinde bir deniz üssü isteyen Amerika, böylece petrol geçiş yollarını denetimi altına alacak. Ve Hint Okyanusu’na açılan bir üsse daha sahip olacak.

Tüm sorumluluk bende
ABD Başkanı Barack Obama, yolcu uçağına terör saldırısı düzenlenme girişiminin ortaya çıkardığı güvenlik boşluğunun tüm sorumluluğunu üzerine aldığını söyledi. Obama, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, yolcu taramasının sıkılaştırılmasından, terör kuşkulularının izlenmesini sağlayan isim listesinin genişletilmesine değin bir dizi reforma gidileceğini belirtti. Önlemler çerçevesinde vize verilmesi işlemlerinin gözden geçirilmesi konusunda Dışişleri Bakanlığına da direktif verildi.

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=29559



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,623 µs