En Sıcak Konular

RUHBAN OKULU AÇILMAZSA AİHM'E GİDECEK

9 Ocak 2010 11:20 tsi
RUHBAN OKULU AÇILMAZSA AİHM'E GİDECEK Fener Papazı Bartho’nun avukatı, Türkiye’yi AİHM’e şikayet edeceğini açıkladı

Kezban tehdit etti

Fener Papazı Bartho’nun avukatı, Türkiye’yi AİHM’e şikayet edeceğini açıkladı
AMERİKAN CBS TV’ye verdiği röportajda “Türkiye’de çarmıha geriliyorum” diyen Bartho’nun ardından bir tehdit de avukatı Kezban Hatemi’den geldi: Heybeliada’daki Ruhban Okulu’nun açılmamasından ötürü sıkıntı yaşanıyor. Ocak ayı sonuna kadar açılmazsa AİHM’e gideriz!

Hatemi’den AIHM tehdidi
Fener Rum Kilisesi Papazı Bartholomeos’un danışmanı Kezban Hatemi, Heybeliada’daki Ruhban Okulu’nun ocak ayı sonuna kadar açılmaması halinde AİHM’de dava açacakları tehdidini savurdu
Amerikan CBS televizyonuna verdiği röportajda “Türkiye’de çarmıha geriliyorum. Nefesimiz tükeniyor” sözleriyle büyük tepki çeken Fener Rum Kilisesi papazı Bartholomeus’un danışmanı ve kilisenin avukatı Kezban Hatemi, Ruhban okulu konusunda tehdit savurdu. Hürriyet gazetesinin haberine göre, Hatemi, papaz Bartholomeus’un Heybeliada’daki Ruhban Okulu’nun açılmamasından ötürü sıkıntı yaşandığını ifade ederek, Ocak ayı sonuna kadar okulun açılmaması halinde AİHM’de dava açacaklarını söyledi.

Fitili Bartholomeos ateşlemişti
Papaz Bartholomeos da, geçtiğimiz aralık ayında yaptığı açıklamada Ruhban Okulu meselesinin, yeni yılın başında çözülmemesi halinde önce iç hukuk yollarına, daha sonra da AİHM’e gideceklerini vurgulayarak, şunları söylemişti: “Bu mesele devamlı askıda kalırsa eninde sonunda AİHM’e başvurmak zorunda kalacağız. Ancak bunun için yeni seneyi bekleyeceğiz. Biz okulun kapatılmasının sebepsiz ve haksız olduğunu düşünüyoruz. Devlet tarafından üniversite seviyesinde sayılan bir okul değildi. Kapatılması için bir hukuki engel yoktu. Biz 1971’de olduğu gibi eski koşullarda açılmasını istiyoruz.”

‘Ruhban Okulu meslek lisesi olmalı’
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Bahçeşehir Üniversitesi Fazıl Say Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, Ruhban Okulu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Heybeliada’daki Ruhban Okulu’nun bundan 30-40 yıl önce mahkeme kararıyla kapatıldığını hatırlatan Bağış, “Şu anda o okulu açmak için aradan geçen zaman içinde tüm Anayasal, yasal değişiklikler ve yönetmelikler yeterli mi değil mi, onu inceliyoruz” dedi. Ruhban Okulu’nun bir ilahiyat fakültesi olarak açılmasıyla ilgili faklı fikirlerin tartışıldığını belirten Bağış, “Geçmişte olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, bir meslek lisesi olarak açılması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Fener Kilisesi’ne uğramadan edemiyorlar
Almanya Şansölye Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Fener Rum kilisesini ziyaret etti. Westerwelle, ziyaret sırasında yaklaşık 30 dakika Fener papazı Bartholomeos ile basına kapalı olarak görüştü. Westerwelle ile Bartholomeos, görüşmenin ardından basın mensuplarına poz verdi.  Westerwelle, daha sonra Aya Yorgi Kilisesini gezdi. Kilisenin girişinde mum yakan Westerwelle, kiliseyle ilgili bilgi aldı. Konuk bakan, 10 dakika süren ziyaretinin ardından kiliseden ayrıldı.

 

Kaynak. Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=29564



Bu haber 736 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,447 µs