En Sıcak Konular

ERGUN GÖZE ''DİYALOGCULARA'' ŞÖYLE SESLENMİŞTİ

9 Ocak 2010 02:40 tsi
ERGUN GÖZE ''DİYALOGCULARA'' ŞÖYLE SESLENMİŞTİ 12 Ekim 2009 'da Rahmet-î Rahman'a kavuşan Büyük dava adamı,gazeteci yazar Ergun Göze,vefatından 4 yıl önce ''Diyalogculara'' bakın nasıl seslenmişti...

Dinle Evladım

STV ekranındaki yüzün, ibadet temizliğinin aydınlığını göstermekteydi. Programın sunucusu kadar gösterişli değilse de, temiz ve dikkatli giyinmiştin. Ses tonun da rahattı. İslam tarihinden bahsediyordun. Meraklandım, dinlemeye başladım. Hicreti anlatıyor ve Abdullah bin Uraykıt adında bir müşrikin, Peygamber tarafından Hicret yolunda rehber seçilmesindeki derin hikmetini anlatıyordun.
Sözlerini Peygamberimiz bir müşriki rehber olarak alırsa, o zaman Ehli Kitabla işbirliği yapmak haydi haydi sünnete uygundura bağlayınca anladım ki sen bir Diyalogcusun ve diyalogu savunmakla görevlisin. Bunun için de İslam Tarihi’nin bir satırını alıp işi hallediyorsun. Demek ki sen dinleyicilerini bu kadar cahil zannediyorsun. Bunu sana yakıştıramadım. Rehber ne demek? Bahsettiğin müşrik basbayağı bir deve bakıcısı, parayla tutulmuş bir kılavuz. Rehber diyerek işi ne karıştırıyorsun? Sanki bir siyasi lider veya cemaat önderi havası vererek konuşuyorsun.

Dinle evlâdım, o nur kaynağının hayatı eşşsiz zenginliktedir ve iyi öğrenilmeli, bütünüyle ele alınmalıdır. Hareketlerinin ilahi kontrol altında bulunduğunu ve bu sonuncu şans kapısının ondan başka herkese kapalı olduğunu da unutmamalıdır. O Miraç etti diye sen de edemezsin. Senin yapacağın namazdır. Onun her sünneti de herkesin harcı değildir. Sonra niçin müşrik kılavuz hiç düşünmedin mi.? Mekke’de müslüman mı kalmıştı ki? Hepsi Hicret etmişti... Nihayet Fahr-i Cihan da en son can dostu Hz. Ebubekir ile hicret ediyorlardı. Kâinatın rehberine bir müşrik deveci tutmuşlardı. Bu kadar basit. Ne yapsınlar?

Diyalogtan ne kazandınız?

O devirde Müslümanlar’ın finans kurumları, gazeteleri, televizyonları, şirketleri, yanaştıkları iktidarlar yoktu... Sadece, sırat-ı-müstakîm üzereydiler.

Nitekim müminler için Hıristiyan Habeşistan’ın Necaşisi’nden de yardım istemişti. Sonunda ise bütün Mekke müşriklerini Müslüman yaptı ve Necaşîn’in de gaib cenaze namazı kılınacak bir mümin haline gelmesini sağladı. Eskiden Müslüman olan Ehl-i kitap işitirdik, sizin diyaloğunuzdan sonra ise birçok Müslüman’ın Hıristiyan olduğu ve sokak aralarında protestan kiliseleri açıldığı görüldü. Peki siz ne kazandınız? Okullarınızı mı?

Türk Cumhuriyetleri’nde okul açabilmek içinde mi Ehl-i kitap ile diyalog yapmak zorundasınız. Böyle bir diyalogdan memnun musunuz? Hele vaktiyle çok sevdiğim birisi Amentülerimiz aynıdır demez mi? Demek ne kelime Zaman gazetesinde yazmaz mı? Acaba onlar mı müslüman oldu, yoksa biz mi (Haşâ) Hıristiyan olduk?

Biz, elhamdülillah Müslümanız evladım.

Müşrik Kılavuz ile başlayan Hicret’ten sonra Medine’de ilk defa Ehl-i kitap ile karşılaşıldı. Macera başladı. Kur’an-ı Kerîm’in Bakara, bilhassa ¬l-i İmran sûrelerinden bu macerayı ve Ehli Kitab’ın Peygamber-i zîşan’a neler yaptıklarını ve onlara karşı Kur’anı Azim-üş şân’ın hitaplarını ve ayıplamalarını okuyabilirsiniz. Aynı macera, bin seneden beri Haçlı seferleri ve bugün de misyonerlik ve diyalog masalıyla sizin ve aldattıklarınızın sayesinde devam etmektedir. Kendi okullarınızı kurtarmak için Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılmasına çanak tutmak, patriğe ekümeniklik tanımak, haydi iyi diyelim de, acaba İslam’ın Def’i mefasit, celb-i menafi’den evlâdır kaidesine uyar mı?

İbrahimi dinler safsatası

ÜSTELİK ecdadımız Hıristiyanlar ile Haçlı Seferleri’nden önce de sonra da kardeşçe yaşamışlardır. Müslümanları kesenler hep diyalog kurduklarınız olmuştur... Bugün bile diyalogunuz sayesinde, yazarınız Mahcupyan ile birlikte Ermeni soykırımını tanıyın diye dayatmıyorlar mı? Bu nasıl bir diyalogdur ki konuşanlardan birisi de İslam’ın kılıcı olmuş bu millete iftira ediliyor demiyor.

Hele şu İbrahimî Dinler safsatasına ne demeli? Açın Allah’ın kitabını,Al-i İmrân Sûresinin 65-69 ayetlerini Ehl-i Kitap ve Hazreti İbrâhîm hakkında ne yazıyor bir okuyun: "Ey Ehli Kitap! Niçin İbrahim hakkında tartışıyorsunuz? Oysa tevrat da İncil de ondan sonra indirilmiştir. (3-6) İbrahim Yahudi de değildi, Hıristiyan da değildi. Fakat O muvahhid bir müslüman idi. O hiçbir zaman müşriklerden olmadı..." Yâni sizin Hazreti İbrahim ile ne alâkanız var diyerek, Cenab-ı Hakk onları tekdir ve İslam’a davet ediyor. Siz de inadına takdir ve bizi de onlarla diyaloğa davet ediyorsunuz.. Neredeyse Müslüman kardeşlerinizden diyalogcu olmayanlara Ehli Kitap dediğiniz, Vatikan yaranını tercih edeceksiniz?

Ne hikmetse bu hep böyle olur, işler önce İhlasla başlar sonra finansla biter. Bir vakitler cemaatinizin hiçbir şeyi yok, ihlası vardı, şimdi ise finans kurumları, medyası, parası, haa... bir de diyalogu var.. Siz de onu mazur göstermek için ne hallere giriyorsunuz. Allah hepimizi ıslah etsin.

Ergun Göze-Tercüman

Not: Merhum Ergun  Göze'nin bu makalesi, 2005'in 6 Kasım'ında (Halka ve Olaylara) Tercüman Gazetesi'nde yayımlanmıştır.

Merhuma bir Fatiha lütfen...

 



Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,000 µs