En Sıcak Konular

TOPÇU'DAN SİNAN ÇETİN'LE ''BU KALP SENİ UNUTUR MU'' DİZİSİNE TEPKİ

7 Ocak 2010 17:12 tsi
TOPÇU'DAN SİNAN ÇETİN'LE ''BU KALP SENİ UNUTUR MU'' DİZİSİNE TEPKİ BBP Genel Başkanı Topçu,Yönetmen Sinan Çetin ile özel bir televizyon kanalında yayınlanan Bu Kalp Seni Unutur mu? adlı diziye sert tepki gösterdi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, Yapımcı ve Yönetmen Sinan Çetin ile özel bir televizyon kanalında yayınlanan Bu Kalp Seni Unutur mu? adlı diziye sert tepki gösterdi. Topçu, açıklamasında şunları söyledi: 

“Film Yapımcısı ve Yönetmen Sinan Çetin, TBMM’nin 90. Kuruluş Yıldönümünde yaptığı konuşmada, bölücü teröre karşı verilen mücadeleyi kast ederek, ‘Kendi çocuklarımızı bombalıyoruz, onların üzerinden de TC Kimliği çıkıyor.’ şeklindeki talihsiz ve şok edici açıklamasıyla büyük Türk milletinin hassasiyetlerini adeta hiçe saymıştır. Milletimizi derin üzüntüye sevk eden ve devletimizi korkunç ithamlar altında bırakan bu çirkin konuşmanın TBMM’nin kuruluş yıldönümünde ve TBMM’de yapılması ise ayrı bir talihsizlik olmuştur.

BBP olarak, Sinan Çetin’i bu çirkin açıklamasından dolayı şiddetle kınıyoruz. Yaptığı açıklamanın ayrıca gerçeklerle de ilgisi yoktur. Hepimizin huzur ve güvenliğinden sorumlu olan devletimizin güvenlik güçlerine ve bizzat sivil vatandaşlarımıza kurşun atan, şehirlerimizi ve köylerimizi bombalayan bebek katillerinin üzerinden TC Kimliği çıkıyor diye hiçbir şekilde hoş görmemiz, affetmemiz mümkün değildir. Bu gibi şahıslara bütün dünyada terörist denmektedir. Teröristlere nasıl muamele edildiği de herkesin malumudur.

Sinan Çetin’den kan dökmeyi en büyük amaç olarak gören cani teröristlere sahip çıkacağına, bizzat kendisinin de huzur ve güvenliğini borçlu olduğu devletimize ve devletimizin güvenlik güçlerine, vatan savunmasında canını vermekten sakınmayan Mehmetçik’e, şehitlerimize ve şehit ailelerine sahip çıkmasa bile en azından saygı göstermesini beklerdik.  Az buçuk vicdan taşıyor ve bu vatana aidiyet hissediyorsa hiç zaman kaybetmeden haddini aştığını itiraf ederek büyük Türk milletinden özür dilemelidir.

Öte yandan özel bir televizyon kanalında yayınlanan ‘Bu Kalp Seni Unutur mu?’ adlı dizi filmde de dramatik kurgusu önemli ölçüde 1980 sonrası siyasi olaylarla oluşturulmuş senaryosu ve bakış açısıyla önyargılı, düşmanca duygulardan hareket eden, taraflı ve yalan yanlış konular işlenmektedir.

Söz konusu dizi filmde ülkücüler mafyavari yapılanmaları kurarak etrafına korku salan ve çeşitli derin kuvvetler tarafından kullanılan kötü insanlar olarak gösterilmektedir. Bu iddialar kesinlikle doğru değildir. Ülkücü hareket mafyaya karşı öteden beri tavır almış ve her fırsatta yetkili ağızlar tarafından ‘Ülkücüden mafya, mafyadan ülkücü olmaz’ şeklinde en yüksek sesle dile getirmiştir. Ülkücü hareketi mafya ile özdeşleştirmek cehalet ve kindar bir tutumun dışa vurumudur. Bu haksız ve ahlaksız bakış açısını şiddetle protesto ediyorum.

Bu ülkede yaşayan ve birazcık siyasi bilgisi olan herkesin malumudur ki, Ülkücüler, 12 Eylül’ün baskı ve şiddeti altında büyük haksızlıklara muhatap olmuş, kan kusarken kızılcık şerbeti misali Devlet-i Ebed müddet fikriyatına zeval gelmemesi için susmayı tercih etmiştir. Bu hassasiyeti derin güçlerin ülkücüleri kullanması şeklinde yansıtmak bühtandır, iftiradır.

Ebedi Siyasi Liderimiz Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun ‘bir zamanlar sokakları paylaşamadık ama 2,5 metrekarelik hücreleri paylaşmak zorunda kaldık’ sözüyle ifade ettiği gibi ülkücüler öz eleştirisini yapmış ve en yetkin ağızlardan bunu defalarca kamuoyu ile paylaşmıştır.  Fakat görüyoruz ki,  halen aklı ve yüreği 1980 öncesinde kalmış bazı dinozorlar nefret ve kandan beslenmeye devam etmektedirler. Söz konusu dizi filmde solcu gençler, ‘ eğitimli, görgülü, vatansever, idealist, iyi ve masum çocuklar’ şeklinde gösterilirken bütün olumsuz sıfat ve fiiller de ülkücü gençlere fatura edilmeye çalışılmaktadır. Bu çirkinliği sanatın arkasına sığınarak yapmak ise apayrı bir terbiyesizlik ve hadsizliktir.

Bu yanlış bakış açısı ve kindar tutum, acı çekenlerin üslubu olamaz… Solcuların haksızlıklara uğradığını iddia eden vicdanlı bir yürek ülkücülerin de acı çektiğini itiraf edebilmelidir. Aynı cezaevlerinde, aynı hücrelerde olanlar birlikte yaşanmıştır. Kurnazlıklar üzerine kurulmuş ideolojik propaganda yapmak acı çekenlerin üslubu olamaz.

Bu vesileyle söz konusu dizinin senaristlerini, konsept danışmanlarını ve yapımcısını haddini bilerek sorumlu davranmaya ve doğruları objektif şekilde yansıtmaya davet ediyorum…”

 

Kaynak: bbp.org.tr,http://www.bbp.org.tr/baskan_haber_detail.php?haberid=171



Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,609 µs