En Sıcak Konular

TÜRK AİLE AMBULANS ÇAĞIRDI POLİS'TEN DAYAK YEDİ

7 Ocak 2010 11:08 tsi
TÜRK AİLE AMBULANS ÇAĞIRDI POLİS'TEN DAYAK YEDİ Oslo’da kalp krizi geçiren annesi için çağırdığı ambulans geç kalınca sinirlenen Türk genci ’Telefonda hakaret etti’ diye karşısında Norveç polisini buldu.

Norveç’te skandal 
 
‘Annem ölüyor’ dedi, dayağı yedi

Oslo’da kalp krizi geçiren annesi için çağırdığı ambulans geç kalınca sinirlenen Türk genci ’Telefonda hakaret etti’ diye karşısında Norveç polisini buldu. Aile üyeleri evin dışında polis tarafından dövülürken anne içeride son nefesini verdi

Norveç’in başkenti Oslo’da geçen pazar günü ambulans isteyen Türk ailenin başına gelenler ülkede büyük tepkiye neden oldu. Dagbladet gazetesinin haberine göre, Samsun’un Ladik ilçesi Başlamış köyünden Oslo’ya göç eden kızı Canan Uçarlı’nın (45) evinde yaşayan Döndü Tulum (63) pazar günü kalp krizi geçirdi. Yaşlı kadının damadı Fedai Uçarlı ve oğlu Kutluay Tulum hemen telefon ederek ambulans çağırdı. Ancak ambulans bir türlü gelmeyince aile üyeleri sinirlendi. Defalarca aradıkları sağlık servisine son olarak Kutluay Tulum’un hakaret ettiği ve “Anneme bir şey olursa sizi yaşatmam” dediği iddia edildi.

Doktor yerine polis gitti

Bunun üzerine sağlık ekipleri “Bu eve gitmenin tehlikeli olacağı” gerekçesiyle durumu polise bildirdi. Eve giden 7 kişilik polis ekibi, Fedai Uçarlı’yı evden çıkarıp sert şekilde karların üzerine yatırdı. Kutluay Tulum’u da sorguya çekmeye başladı. Kocası ve kardeşinin polisler tarafından tartaklandığını gören Canan Uçarlı da dışarı fırladı. Ama polisler, kadını montundan çekerek yere düşürdü ve kocasının yanına yatırdı. Canan Uçarlı “Annemi kurtarın” diye feryat ederken ambulans ve sağlık ekipleri ise yaşlı kadına müdahale etmek yerine evden biraz uzakta bekledi. Bu sırasında hiçbir müdahalede bulunulmayan Döndü Tumum yaşamını yitirdi.

40 dakika ambulans bekledik

Sorgularının ardından serbest bırakılan aile üyeleri, annelerinin cenazesini hastanede teslim aldı. Döndü Tulum’un Türkiye’ye getirileceği ve hafta sonu toprağa verileceği açıklandı.

Uçarlı ailesinin avukatı Şehzad Nazir “Müvekkillerim içinde bulundukları durumun hassasiyeti nedeniyle birtakım ifadeler kullanmış olabilirler. Ancak bu gördükleri muameleyi haklı çıkarmaz. Tazminat davası açacağız” dedi. Fedai Uçarlı “40 dakika ambulans bekledik. Bu süre içinde üç kez telefon ettik. Biz kimseyi tehdit etmedik. Kapıya polisler gelince yardım istemek için dışarı çıktım. Ama iki polis beni yere yatırdı. Karda yatarken soğuktan elimin hissini kaybettim” diye konuştu.

Büyükeçilik devreye girdi

Ailenin komşusu Trond Tangen “Polis çok acımasız davrandı. Fedai sürekli bağırıyordu ama polisin onun tehdit için değil yardım istemek için bağırdığını anlaması gerekiyordu” dedi. Türkiye’nin Oslo Büyükelçiliği de olayla ilgili harekete geçti ve soruşturma başlatılması için konuyu Norveç makamlarına iletti.

POLİS ŞİDDETİ

Norveç polisi dertlerini bile sormadan Fedai Uçarlı’yı karların üzerine yatırdı ve kalkmaması için üzerine oturdu. Kocasının durumunu görüp evden fırlayan Canan Uçarlı’nın da akıbeti aynı oldu. Canan Uçarlı “Olanlar bizi şoke etti. Eşime bir şey yapacaklar diye çok korktum. Beni montumdan tutum yere yatırdıklarından ayağımda ayakkabım bile yoktu” dedi. (VATAN DIŞ HABERLER)

 

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://www9.gazetevatan.com/Norvecte_skandal/280428/30/Dunya  



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,475 µs