En Sıcak Konular

MISIR İSRAİL'İN ZÜLMÜNE ORTAK OLUYOR

7 Ocak 2010 10:54 tsi
MISIR İSRAİL'İN ZÜLMÜNE ORTAK OLUYOR Londra'dan yola çıkan ve geçtiği her yerde çiçeklerle karşılanıp uğurlanan Filistin'e Yol Açık Konvoyu'na Mısır'da taşlı, sopalı, gazlı saldırı yapılması, tüm dünyada büyük tepki ile karşılandı.

Bir Müslüman ülke, uygulamalarıyla İsrail’in zulmüne ortak oluyor

Firavun geri döndü

Londra'dan yola çıkan ve geçtiği her yerde çiçeklerle karşılanıp uğurlanan Filistin'e Yol Açık Konvoyu'na Mısır'da taşlı, sopalı, gazlı saldırı yapılması, tüm dünyada büyük tepki ile karşılandı.

Mısır'ın tavrını "Kara Leke" olarak niteleyenler bir an önce yanlıştan dönülmesini istiyor.Mısır'ın alnında kara leke Gazze'nin sadece İsrail tarafından kuşatılmadığı ve işgal edilmediği, Mısır'ın da bu zulme ortak olduğu artık herkes tarafından açıkça görülmüştür. Bu yardım konvoyunun girişine dahi tahammül edemeyen Mısır hükümeti, tarih boyunca üzerinden atamayacağı bir kara lekeye bulaştı. Filistin'e Yol Açık konvoyu henüz Mısır'a ulaşmadan bu ülkeye gelerek temaslarda bulunan İsrail'in Mısır'ın tutumunda etkili olduğu kaydediliyor.

İslam Alemine çağrı
Dünyanın en acımasız ve en zalim devletine karşı, dünyanın en onurlu, en mütevazı, en kahramanca direnişini sergileyen bir mevzi olan Filistin, bugün insanlığın kalesi durumunda. Mısır hükümetinin, işgal ve ambargo altındaki bu Filistinlilere yönelik tutumu ve onlara el uzatanları engelleme çabası, Mısır'daki Müslümanları da kahrediyor. İslam alemi, elbirliği ile gücünü göstermeli ve İsrail'in suç ortağı durumuna düşen Mısır'ı yanlış yoldan döndürmeli.[1]

Türkiye’den büyük tepki

Saadet Partisi, İstanbul İl Başkanlığı ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarına bağlı binlerce kişi, Beşiktaş'taki Mısır Konsolosluğu önünde eylem yaptı.

 "Filistin'e Yol Açık Konvoyu"ndan 57 aracın Gazze'ye geçişinin engellenmesi ve Mısır emniyet güçlerinin konvoydakilere müdahalesi, konsolosluk önünde protesto edildi. Sloganlar eşliğinde yürüyen grup, çevik kuvvet ekipleri tarafından konsolosluk sokağı üzerinde durduruldu. Kalabalık burada basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı okuyan SP İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, "Mısır barıştan yana olmalıdır, İsrail'den yana değil. Mısır duvar örmeye, sınırlarını kapatmayı değil, mazlumlara yol olmayı, mağdurlara dost olmayı seçmelidir" diye konuştu.

Hükümete seslenen Erdoğan, "Bu gece Mısır'da saldırıya uğrayan Filistin Özgürlük Konvoyu'nun sorunlarını çözmesi için hükümet biran önce adım atmalıdır' dedi. Açıklamanın ardından Mısır'daki konvoyda yer alan bir temsilci ile telefon bağlantısı kuruldu ve Mısır'da yaşanan olaylar telefon aracılığıyla gruba iletildi. Bağlantı kurulanlar, Mısır polisinin kendilerine taşlar ve biber gazlarıyla saldırdıklarını ve olayda yaralananların olduğu iletti. Grup bunun üzerine tekrar sloganlar atarak yaşananları protesto etti.

Konya'dan Mısır'a uyarı
Bu arada, Konya'da da Mısır protesto edildi. Selçuklu ilçesi Alaaddin Tepesi karşısında SP Gençlik Kolları tarafından organize edilen protesto eyleminde Mısır'ın zulmüne büyük tepki vardı. Alana ellerinde meşalelerle gelen gençlere Konya halkı da katıldı. Gösteriye katılanlar, Türk ve Filistin bayrakları açarak Gazze'ye yardım konvoyunun Refah sınır kapısından geçişine izin vermediği gerekçesiyle Mısır'ı protesto etti. SP Gençlik Kolları Başkanı Yasin Oruç, "Biz de biliyoruz ki yürüyüşlerle pankartlarla şu an burada bulunanlarla İsrail'in silahları susmayacak. Mısır hükümetinin zulmü dinmeyecek.

Ankara da ayaktaydı
Filistin'e insanı yardım götüren konvoya Mısır'da yapılan taşlı saldırı, Ankara'da da Mısır Büyükelçiliği önünde toplanan Saadet Partililer ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu tarafından protesto edildi. Basın açıklaması sırasında telefonla canlı bağlanan Mazlumder Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, yaşanan saldırıyı aktardı. Mısır Büyükelçiliği önünde toplanan grup, Atatürk Bulvarı'nı kısa süreli trafiğe kapattı. Saadet Partisi yetkilileri, Mazlumder, İnsani Yardım Derneği, Yardımeli Derneği, Anadolu Gençlik Derneği ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan protesto sırasında olayı canlı aktaran Mazlumder Başkanı Ünsal, "Şu anda yoğun taşlı saldırı altındayız. Mısır polisi tarafından korunan sivil giyimli kişiler tarafından yapılan saldırıda konvoy çok büyük hasar gördü. Konvoydakiler de gümrük binalarına saldırmaya başladı. Burada işler tamamen kontrolden çıktı. Birçok yaralı var" dedi. AGD Ankara Şube Başkanı Erdal Ulutaş, Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'e hitaben "Zalim Firavun'un sonunun ne olduğunu unuttular galiba" dedi.[2]

 

Kaynak: Milli Gazete

[1].http://www.milligazete.com.tr/haber/firavun-geri-dondu-148910.htm

[2].http://www.milligazete.com.tr/haber/turkiyeden-buyuk-tepki-148909.htm



Bu haber 747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,495 µs