En Sıcak Konular

''BANKALARIN 2009'DAKİ YÜKSEK KAR ORANLARINI YAKALAMASI ZOR''

6 Ocak 2010 17:15 tsi
''BANKALARIN 2009'DAKİ YÜKSEK KAR ORANLARINI YAKALAMASI ZOR'' Akbank’ın yeni Genel Müdürü Ziya Akkurt, bankacılıkta 2009 değerlendirmesi ve 2010 beklentilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bankalar, 2010’da yüksek karlar göremeyecek  

Türk bankacılık sektöründe, 2009 yılında görülen yüksek karların 2010 yılında görülmesi ve yüksek karlılığın sürdürülmesinin zor olduğu düşünülüyor. 

Akbank’ın yeni Genel Müdürü Ziya Akkurt, bankacılıkta 2009 değerlendirmesi ve 2010 beklentilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Akkurt, küresel krizden çıkış sinyallerinin görülmeye başlandığını, ancak riskler ve belirsizliklerin devam ettiğini ve risk alma konusunda daha tedbirli davranılacağını ifade etti.

Özellikle finansal sektörde denetimin artacağını, şirketler için kısa vadeli yüksek büyüme/sermaye karlılığı hedefleri yerine uzun vadeli, sürdürülebilir karlılığın önem kazanacağını belirten Akkurt, bu süreçte maliyet kontrolü, verimlilik, ekonomik değer yaratabilme ve sermayeyi doğru kullanmanın öne çıkan konular olacağını kaydetti.

Bankalar parayı nasıl kazandı?
Türk bankacılık sektörüne karlılık açısından bakıldığında ciddi faiz indirimlerinin yaşandığı 2009 yılında bankaların kısa vadeli mevduatlarla uzun vadeli krediler arasındaki vade farklılığı sonucunda önemli karlar yazdıklarının altını çizen Akkurt, “Faiz düşüşlerinde sona yaklaşıldığını göz önüne aldığımızda, 2010 yılında bankaların, artan rekabet ortamının da etkisiyle 2009 yılında faiz oranlarındaki hızlı düşüşün getirmiş olduğu yüksek karlılığı sürdürmeleri zor olacaktır” dedi. Akkurt, kriz nedeniyle ertelenmiş tüketimin düşük faiz oranlarının da yardımıyla kredi talebini artıracağını ve büyümeye destek olacağını beklediklerini savundu.

Akbank Genel Müdürü Akkurt, sendikasyon ve uluslararası borçlanma piyasalarına ilişkin de 2010 senesinin  diğer senelerden farklı olmayacağını, Türk bankalarının güçlü bilançoları, yüksek likiditeleri ve iş yaratma kapasiteleriyle yine bu piyasanın en aktif oyuncuları olacaklarını vurguladı.

 

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10000088&tarih=2010-01-06



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,704 µs