En Sıcak Konular

HAYDAR BAŞ: ''MİLLETE ÇALIM TERÖRE AÇILIM''

6 Ocak 2010 17:11 tsi
HAYDAR BAŞ: ''MİLLETE ÇALIM TERÖRE AÇILIM'' BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş Meltem TV’de yayınlanan Ekoanaliz programına katıldı ve 2009 yılında dünyada ve Türkiye’de gerçekleşen siyasi ve ekonomik gelişmeleri değerlendirdi.

Millete çalım teröre açılım 
 
“Hükümetin açılımı meğer Kürt açılımı değil, terörist açılımıymış” diyen Prof. Dr. Baş, “Bu açılımın içerisinde Kürt kardeşlerimizin sorunlarını gerçekten çözecek hiçbir adım yoktur” dedi.
 
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş Meltem TV’de yayınlanan Ekoanaliz programına katıldı ve 2009 yılında dünyada ve Türkiye’de gerçekleşen siyasi ve ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Ekoanaliz programında 2009 yılına Türkiye’de damgasını vuran Kürt açılımı konusunu da değerlendiren ve “Açılımın perde arkasında büyük Ermenistan hesapları var” diyen Haydar Baş, hükümetin bu konuda attığı adımlara dikkat çekti. Geride bıraktığımız yıla AKP hükümetinin açılımlarının damgasını vurduğunu ifade eden BTP Genel Başkanı, Tanzimat ve Islahat Fermanlarını hatırlattı ve Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu Osmanlının çöküş dönemindeki durumuna benzetti. Haydar Baş şunları söyledi: “Avrupa Birliği’nin ve Amerika’nın talimatıyla açılım olacak. Eğer sizlerin iradesiyle açılım olsaydı, bunu takdir etmemek, bunu tebrik etmemek bizim için mümkün olamazdı. Bunlar bizim düşüncelerimiz değil, bu coğrafya, bu millet üzerinde hesabı olanların düşünceleri bunlar.”

Önde Kürtler var arkada Ermeniler
Programdaki değerlendirmelerinde Kürt ve Ermeni açılımına özel vurgu yapan Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş, Kürt ve Ermeni açılımının birbiriyle bağlantılı açılımlar olduğuna vurgu yaptı. Prof. Dr. Baş şöyle konuştu: “1878 yılında Paris Konferansıyla başlayan bir olay bu. Neydi bu? Ermeniler kendi meselelerini, kendi bölgelerindeki haklarını koruyabilmek için, ‘biz bunu sadece bir ermeni konusu olarak gündeme getirirsek kimse bizi kabul etmez. Bu coğrafyada bizimle yaşayan kimler var? Kürtler var. Kürtler de nüfus olarak hayli kalabalıklar. Onları da aramıza alıp, bir hareket içerisinde beraber olduğumuz konusunda onları da ikna edersek, Büyük Ermenistan amaçlarımıza çok daha rahat ulaşırız. Şimdi olduğu gibi o gün de Kürt açılımıyla işe başlayalım’ dediler. Ben bu açılım furyası başladığı günlerde Edirne’deki bir konuşmamda, ‘Bu Kürt açılımı değil, Ermeni açılımıdır. İleride bunu göreceksiniz’ demiştim. Kısa süre sonra Ermeni açılımı olduğu ortaya çıktı.”

Biz tek bir milletiz
“Kürt açılımı aslında büyük Ermenistan açılımının kamufle edilmiş bir halidir” diyen BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, “Kürtlerle Türkler bir babanın iki evladı gibidir” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Haydar Baş şöyle konuştu: “Kürtlerle Türklerin siyaseti bir, kültürü bir, coğrafyası bir, medeniyeti bir ve dini birdir. Biz tek bir milletiz. Bizi ayırmak isteyenler hainlerdir bunu çok iyi bilesiniz.

Kürtler PKK’nın kucağına itildi
İktidar Kürt kardeşlerimizi PKK’nın kucağına attı diyen Haydar Baş hükümetin açılımının aslında Kürtlere değil, terör örgütüne yapıldığını söyledi. “Terör örgütü PKK kanlı eylemlerine Kürt köylerini basarak başladı. Öcalan’a Kürt çocuklarını katlettiği için bebek katili dendi” diyen BTP Genel Başkanı, “Kürt kardeşlerimiz PKK’yı asla benimsemedi ta ki, Başbakan Erdoğan’ın 2005 yılında Diyarbakır’da yaptığı Kürt sorunu çıkışına kadar” dedi. Prof. Dr. Baş şunları söyledi: “Sayın Başbakanımız Diyarbakır’a gidip, “Kürtlerin meselesini ben çözeceğim” demişti hatırlıyor musunuz? O zaman Kürt kardeşlerimiz ne dediler? ‘Yahu bunu bize Öcalan demişti. Bizim gasp edilmiş haklarımız var. Madem başbakan da böyle söyledi. Demek ki Öcalan haklıymış’ dediler. Benim bin yıldan beri kardeş olduğum bir millete mesaj veriyorsun. Senin benimle problemim var.”

Açılım Kürtlere değil, terör örgütüne…
Ekonaliz programında çarpıcı açıklamalar yapan BTP Genel Başkanı Baş, hükümetin yaptığı açılımın aslında Kürtlere değil, terör örgütüne yapıldığını söyledi.Haydar Baş, “34 PKK’lı suçsuz görüldü ve serbest bırakıldı. Şu işe bak yahu? Olacak iş mi bu? Açılım işte bu. Açılım meğer Kürt açılımı değilmiş. Ne açılımıymış? PKK açılımı, terörist açılımıymış. Güneydoğu’da oturan anama, nineme, dedeme, ablama, amcama, dayıma, kardeşime oğluma sesleniyorum; Burada seni ilgilendiren bir madde var mı?” diye konuştu.

PKK terörü Ermenistan üzerinden bizi vurabilir
Terör örgütünün Kuzey Irak’tan çıkarılıp Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ’a kaydırılacağına dair haberleri de değerlendiren Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Baş son derece dikkat çekici bir değerlendirme yaptı.
Prof. Dr. Baş şunları söyledi: “PKK’yı Karabağ’a sürdüler. Orada teşkilatlandırdılar. Yakında ya Azerileri dize getirmek için bir hareket başlatacaklar, Türkiye’de oynadıkları oyunu oynayacaklar. Ve yahut da büyük Ermenistan projesi için Türkiye üzerine oradan farklı bir hesap üzerinde olacaklar.”

 

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=10000077&tarih=2010-01-06


 



Bu haber 1,509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,968 µs