En Sıcak Konular

ŞU FELEĞİN İŞİNE BAK!

6 Ocak 2010 10:42 tsi
ŞU FELEĞİN İŞİNE BAK! Bababası Ermeniler'den "özür diliyoruz" kampanyasına imza atıp sözde soykırıma destek çıkarken,kızı Sırma Oran Martz,Fransa'da sözde soykırımı tanımadığı için ayrımcılığa tabi tutuluyor...

Baskın Oran'ın kızına 'soykırım' cezası! 
 
Fransa’nın Lyon kentinde Ermeni diasporası ile Türkiye kökenli yurttaşların dikkatle izlediği Sırma Oran davası sonuçlandı.

Fransa’nın Lyon kentinde Ermeni diasporası ile Türkiye kökenli yurttaşların dikkatle izlediği Sırma Oran davası sonuçlandı. Kendisine “ayrımcılık yapıldığı” savıyla mahkemeye giden Sırma Oran, 1500 Euro para cezasına çarptırıldı.

Lyon ceza mahkemesinde görülen Sirma Oran'ın Villeurbanne şehri Belediye başkanı Jean Paul Bret'e karşı açmış olduğu "ayrımcılık" davası sona erdi.

Sırma Oran 2008'de yapılan Belediye başkanlığı seçimlerinde Belediye Meclisi'ne yeşillerin listesinden aday olmuş ve sadece Türk asıllı olduğu için "Ermeni soykırımını tanı" dayatması yapılmış ve baskılara dayanamayan Sırma Oran seçim listesinden kendi isteği ile ayrılmıştı Mahkeme heyetinin Belediye Başkanını haklı bulduğu karar "Fransız hukukunda politikada ayrımcılık suç sayılmamaktadır" esasına dayandırılarak Sirma Oran'ın açtığı davanın düşürülmesi ile sonuçlandı.

Türk gazetecilerinin duruşma salonunda bulunan Ermeniler tarafından "gizli servis ajanı" ve "Türk konsolosunun ajanları" olarak nitelendirildikleri duruşma oldukça gergin bir havada geçti ve kendini tutamayan Ermeni asıllı bir Fransız hakim tarafından duruşma salonu'ndan atıldı.

"Temyize gitmemiz muhtemel" diyerek açıklamada bulunan Sirma Oran'ın avukatı Charles Morel mahkemenin "haksız" bir sonuçla bittiğini, Sirma Oran'a yapılanların bir ayrımcılık olduğunu ve bunun kabul edilemez olduğunu söyledi .

Konu hakkında akil sayılan kisilerce yapılan açıklamalara göre Villeurbanne'da 2008 Belediye başkanlığı seçimlerinde yaşanan olaylar mahkemenin bu kararı ile yorumlanacak olursa bundan sonra Lyon'da Belediye meclislerine aday olacak Türk asıllılardan "Ermeni soykırımını" tanımaları istenebilecek.

Sırma Oran: Utanç verici bir karar

SIRMA Oran “Utanç verici bir karar. Bu karar yenir yutulur gibi değil. Mahkeme benim anlattıklarımı kesinlikle dinlemedi. Fransız olarak geldim ve Tük orijinli olduğum için bana soru soruldu. Bu ayrımcılıktır. Politikada ayrımcılık artık bitmeli. Her Fransız vatandaşının eşit Fransız olduğunu, bazılarının eksik ya da üstün olmadığını bütün dünyaya göstermek istiyorum. Ama hâkim sağır gibiydi, beni hiç dinlemedi. Ben de sesimi duyurabileceğim yere kadar, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceğim. Beni dinleyen birini bulana kadar devam edeceğim” dedi.

 

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/Baskin_Oranin_kizina_soykirim_cezasi/280224/1/Gundem

 



Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,413 µs