En Sıcak Konular

HAYDİ HAÇLILAR SEFERE!

5 Ocak 2010 11:20 tsi
HAYDİ HAÇLILAR SEFERE! Türkiye, Avrupa Birliği yolunda amacına ulaşmak için verilen her ödevi eksiksiz yerine getirme çabası içine girerken, Avrupa cephesi ise İslam’a karşı keskin ve saldırgan tavrını her geçen gün daha da derinleştiriyor.

Haydi, haçlılar sefere!  

Türkiye, Avrupa Birliği yolunda amacına ulaşmak için verilen her ödevi eksiksiz yerine getirme çabası içine girerken, Avrupa cephesi ise İslam’a karşı keskin ve saldırgan tavrını her geçen gün daha da derinleştiriyor. Avrupa’da Müslümanlara saldırmak, onları potansiyel terörist olarak görmek, camilere ve minarelere yasak getirmek, Kuran-ı Kerimi terör kitabı olarak ilan etmek artık sıradan olaylar haline geldi.
Son olarak ise bir İtalyan gazetesi Müslümanlara karşı yeniden Haçlı Seferi ilan edilmesini istedi. Çağrıyı yapan La Padania gazetesi İtalya’daki merkez sağ koalisyonunun ortağı Kuzey Birliği Partisi’nin (KBP) resmi yayın organı. Gazetedeki yazıda şöyle deniliyor:
“Hıristiyan Batının Osmanlılara karşı çıktığı dönemlerde olduğu gibi günümüzde de İslam’la mücadele için papa öndeliğinde bir kutsal ordu kurulmalıdır. Batı tıpkı 1500’lü yıların ikinci yarısında olduğu gibi bir günümüzde de İslam tehlikesi ile karşı karşıyadır. O eski dönem ile şu günlerde yaşanan olaylar arasında paralellik olduğu açıkça ortada. Ama tarih sadece kısmen tekerrür ediyor: Zira bu tehlike karşısında Hıristiyan Batı, günümüzde çok farklı bir tavır sergiliyor. Eski dönemlerde kararlılıkla hareket etmiş olan kilise, günümüzde özür dilemekle meşgul. Papa 5. Pius, o dönemlerde, Türklere karşı kutsal ittifakın öncülüğünü yapmıştı. Günümüzdeki kilise ise korkmakla meşgul.”
İtalyan gazete elinden gelse herkesi eline silah açıp rastladıkları her Müslümanı öldürme çağrısı yapacak kadar azıtmış durumda. Ama aradan asırlar geçmesine rağmen Batının genlerinde halen bir haçlı saldırganlığının yaşadığını ve bu saldırganlığın her an harekete geçecek bir canavar gibi Avrupa’yı kuşattığını bize bir kez daha hatırlattığı için  ve hatta “yeni bir yılın” ilk gününde böylesi güzel bir hatırlatmayla içimizi ısıttığı için La  Padania gazetesine teşekkür bile etmek gerekir!
Biz elin İtalyan başbakanını nikâhımıza şahit olarak çağıralım, onlar kalksınlar “Türkleri kesmek için yeniden savaşa!” diye manşet atsınlar diye sakın kızmayın.
Çok güzel habercilik yapıyorlar ve inşallah bizim diyalogcu zangoçların Vatikan yolundaki karşılıksız aşklarına bir tokat olup da ayıkmalarına yol açar diye de ekleyelim. 
Batı bir taraftan kendisini medeniyetin ve insan haklarının beşiği olarak görürken bir yandan da masum sivillerin diri diri yakıldığı, insanların kazanlarda kaynatılıp haşlama olarak yenildiği, tarihin en yamyamca savaşlarına dönüşün özlemi içinde olan insan müsveddelerini barındırarak özünden bir şey kaybetmediğini bir kez daha ispatlıyor.
Vatikan bu kan emici çağrılar karşısında üstelik kendi topraklarından yükselen bu çağrılar karşısında her zaman olduğu gibi derin bir sessizliğe bürünüyor.
Vatrikan’ın Türkiye’deki dostları ve müttefikleri de bu Haçlı Seferi çağrıları karşısında kendilerine verilen “ülkelerinin en temel kurumalarına karşı köklü bir savaş başlatma” görevini medyasıyla, aydınıyla, hocasıyla birlikte yerine getirmekle meşgul. Batı Haçlı Seferi peşinde bunlar kendi ülkelerine karşı sefer peşinde.
Yoksa bu “sefer” de Haçı Seferinin bir parçası mı acep!

Muharrem Bayraktar- Yeni Mesaj

 

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10000066&tarih=2010-01-05 


 



Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,064 µs