En Sıcak Konular

ABD'NİN BİR NUMARALI MÜŞTERİSİ ARAPLAR

5 Ocak 2010 11:11 tsi
ABD'NİN BİR NUMARALI MÜŞTERİSİ ARAPLAR Körfez ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri, yaklaşık 8 milyar dolarlık siparişle 2009 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ne en çok savunma malzemesi siparişi veren ülke oldu.

Araplar ABD’nin en iyi müşterisi  

Körfez ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri, yaklaşık 8 milyar dolarlık siparişle 2009 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ne en çok savunma malzemesi siparişi veren ülke oldu. 

Körfez ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri’nin 2009’u Amerika Birleşik Devletleri’ne verdiği iki askeri siparişle kapattığı ve geçen yıl ABD’ye en çok savunma malzemesi siparişi veren ülke olduğu bildirildi. Pentagon’a göre BAE, Sikorsky şirketine askeri nakliye ve ulaşımda kullanılmak üzere 171 milyon dolar değerinde 14 adet UH–60 Black Hawk helikopteri siparişi verdi.

Sikorsky’nin helikopterleri BAE’li yetkililerin isteği doğrultusunda yapılandıracağı ve 2012 sonuna kadar teslim edeceği kaydedildi. Yine Pentagon’a bağlı savunma, güvenlik ve işbirliği ajansı, geçen hafta BAE’ye 290 milyon dolar değerinde ‘geliştirilmiş ve yönlendirilebilir bomba üniteleri, parçaları, eğitim ve desteği’ verebileceğini ABD kongresine bildirmişti.

Afganistan ikinci sırada

Abu Dabi’de basılan The National gazetesindeki habere göre aynı ajans, geçen mali yılda 7,9 milyar dolarlık savunma ekipmanı alımıyla BAE’nin en büyük yabancı alıcı olduğunu açıkladı. BAE’nin ardından 5,4 milyar dolar ile Afganistan, 3,3 milyar dolar ile Suudi Arabistan ve 3.2 milyar dolar ile Tayvan geldi. Emirlikler’in daha önce verdiği savunma siparişleri arasında F–16 jetler için mühimmat, yeni Patriot savunma füze sistemleri ve deniz kuvvetleri için hafif savaş gemileri bulunduğu öğrenildi.
Uzmanlar, BAE’nin askeri savunmaya yaptığı harcamaların petrol fiyatlarının katlanması ve yükselen bölgesel gerginlik neticesinde arttığını vurguladı.

 

Kaynak. Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10000076&tarih=2010-01-05
 



Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,277 µs