En Sıcak Konular

BU SESE KULAK VERİN: ''IRAK'TA İŞGAL BİTMİŞ GİBİ DAVRANMAYIN''

4 Ocak 2010 22:43 tsi
BU SESE KULAK VERİN: ''IRAK'TA İŞGAL BİTMİŞ GİBİ DAVRANMAYIN'' Irak Müslüman Alimler Heyeti Başkanı Prof. Dr. Haris Dari,''İslam ülkeleri basın ve yayın organları Irak'a daha önce gösterdikleri önemi artık göstermiyorlar. Birçok köşe yazarı Irak ile ilgili konulara eskisi kadar yer ayırmıyor'' siteminde bulundu.

Irak Müslüman Alimler Heyeti Başkanı Prof. Dr. Haris Dari

“Irak’ta işgal bitmiş gibi davranmayın”

"İslam ülkeleri basın ve yayın organları Irak'a daha önce gösterdikleri önemi artık göstermiyorlar. Birçok köşe yazarı Irak ile ilgili konulara eskisi kadar yer ayırmıyor. Bu durum için çok üzüntülüyüz. Halbuki biz İslam aleminin önemli kalemlerinin Irak konusunu es geçmemelerini bekliyorduk. Bilsinler ki Irak işgali devam ediyor. Irak halkı yaralarını sarmak ve işgale karşı direniş göstermekle meşgul."

Irak işgali altıncı senesini doldururken Irak Heyeti haber portalı da Irak Müslüman Alimler Heyeti Başkanı Prof. Dr. Haris Dari,Irak yönetimi ile uzlaşı girişimleri, işgalcilerin Iraktan çekilmesi konusu gibi birçok konuda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Arap ülkelerinin Irak'ı ihmal ettikleri serzenişiyle başlayan konuşmasına İslam ülkeleri halklarının yönetimleri gibi davranmayarak Irak halkıyla dayanışma içerisinde olduğu sözleriyle devam etti. Dari, Irak direnişinin İslam ülkeleri halklarınca destek gördüklerini ve tebriklerini aldıklarını sözlerine ekledi.

Dari öte yandan İslam ülkeleri basın ve yayın organlarının Irak'a daha önce gösterdikleri önemi artık göstermediklerini, birçok köşe yazarının Irak ile ilgili konulara eskisi kadar yer ayırmadıklarını belirterek bu durum için çok üzüntülü olduklarının altını çizdi. Dari konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Halbuki biz İslam aleminin önemli kalemlerinin Irak konusunu es geçmemelerini bekliyorduk. Umarız ki bu acı duruma fazla olur vermeden en kısa zamanda tutumlarında değişikliğe giderler. Bilsinler ki Irak işgali devam ediyor. Irak halkı yaralarını sarmak ve işgale karşı direniş göstermekle meşgul."

İşgalin tahribatlarının hâlâ devam ettiğinin altını çizen Dari, bütün bunlara rağmen Irak halkının cihad etmeyi sürdürdüğünü İslam alemine hatırlatarak, "Irak hala özgürleşmiş değil, Bağımsızlığı elinden alınmış halde. Serveti de İşgalciler tarafından çarçur edilmeye devam ediliyor." şeklinde konuştu.

4 milyon Iraklı mülteci konumunda
Irak dışında 4 milyon Iraklı mültecinin bulunduğunun altını çizen Dari, bu mültecilere de bulundukları İslam ülkelerince yardım edilmesi gereği üzerinde durarak şunları söyledi: "Iraklı mülteciler fakirlik sınırı altında bulunuyorlar. Bunlara bulundukları ülkelerce yardım edilmesi çağrısında bulunuyorum." İşgalcilerin Irak'tan çekildikleri ve geri çekilmeye başladığı haberleri ve iddialarının asılsız olduğunu söyleyen Dari, ayrıca mevcut Irak yönetiminin de Milli Uzlaşıdan yana olmadığını, bundan önceki iki başarısız deneme ile bunu kanıtladıklarının altını çizdi. Dari bir delikten iki defa ısırılmış olarak aynı hataya üçüncü kez düşmeyeceklerini belirtti.

Irak yönetimi ve işbirlikçileri işgalcilerin Irak direnişini terör olarak gösterdiklerini söyleyen Dari, Irak direnişinin asla terör olmadığını, ülkelerinin bağımsızlığı için cihad eden direniş olduğunu, bu durumun da işgal son buluncaya kadar devam edeceğinin altını önemle çizdi.

 

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/irakta-isgal-bitmis-gibi-davranmayin-148516.htm



Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,598 µs