En Sıcak Konular

AFET ILGAZ YENİÇAĞ'DA

4 Ocak 2010 11:23 tsi
AFET ILGAZ YENİÇAĞ'DA Uzun yıllar Milli Gazete'de yazan Afet Ilgaz, ''Ergenekon'' soruşturması sürecinde yaşanan bazı gelişmelere eleştiri getirdiği için Milli Görüş Camiası'ndan tepki görüp,yazılarına son verdirilmişti.

Afet Ilgaz bugün itibarı ile Yeniçağ Gazetesi'nde yazmaya başladı...

İşte ilk yazısı:

Nerede kalmıştım...

Eylül başlarıydı. Yaz rehavetine kapılmış, köyümde bitki böcek yazıları yazıp duruyordum. En son yazım da George Sand’a atıf yaptığım bir yazıydı.
George Sand, 19. yüzyıl Fransız romantiklerinden, Balzac dönemi ve çevresinden bir yazardır. Erkek elbiseleri giyer, erkek takma adı kullanır, Paris’in sanat çevrelerinde geçen biraz hüzünlü, biraz neşeli, başarılı bir sanat hayatı vardır, ayrıca Polonyalı bestekar Şopen’le sonu hazin bitecek bir gönül ilişkisi yaşamaktadır. Yaşlanınca Paris yakınlarındaki yurtluğuna çekilmiş ve köyü, köylüleri anlatan yazılar yazmaya başlamıştır. Mukayese olsun diye değil, sadece hatırlattığı için, ben de George Sand gibi, yaşlandıkça köye ve köylülere, köy hayatına fazla ilgi duymaya başlamıştım ve bunu ayrıca siyasi güncellemelerle renklendirerek günlük yazılarımı yazıyordum.
............
Geçen senelerde, bana sitem etmek isteyen bir iki okuyucum,  “Siz Cumhuriyet veya Yeniçağ’da yazın” tavsiyesinde bulunmuşlardı. Bu müthiş öngörü karşısında saygıyla eğiliyorum. İşte Yeniçağ’dayım.
Bu dört ay içinde gazetede yazmayı özlemeye vakit bulamadım. İnanılmaz bir şekilde iç içe geçmiş taşınmalarla uğraştım. Ne hoştur ki taşınmaların noktalandığı şu günlerde, içimden, “İşte şimdi yazmak lazımdı” dediğim bir sırada, TEKEL işçilerinin eylemleriyle heyecanlanıp gözyaşı döktüğüm ve “Erkân-ı Harbiye-i Umumiye Riyaseti” nin basıldığı şu ibretlik dönemde, yeniden yazmak nasip oldu.
Görüşmek üzere gazeteye gideceğim çağrısını aldığım ve Sayın Ahmet Yabuloğlu’yla konuştuğum gece, artık  “vira bismillah” zamanının geldiğini düşündüm. Daha görüşmedik, hiçbir ayrıntıyı bilmiyorum. Ben gene de bu gecenin izlenimleriyle, hayırlı bir başlangıç yapmaktan kendimi alamadım.
.......
Bir yanda sevindirici TEKEL işçileri eylemi ve işçi dayanışmasının en güzel örneklerinden biriyle, işçi ve sendika tarihinin altın harflerle yazacağı bu direnişle heyecanlanırken, öte yandan İttihatçıların Bâb-ı Âli baskınını çağrıştıran  “Özel Harp Dairesi”  baskınının ülkeyi boğulma raddesine getirdiği sıkıntılı günler bu günler. İttihatçıların Bâb-ı Âli baskınıyla bunlarınki arasında mahiyet farkı başta olmak üzere çok büyük farklar olduğunu biliyorum ama nedense  “baskın”, bana bunları hatırlattı. Bu karanlık istihbarat savaşlarının yaşattığı olayları tarihimiz elbette yazacaktır, ama bu olay, tarihin yapraklarına altın harflerle
yazılmayacaktır.

Afet Ilgaz-Yeniçağ

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=11504



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,687 µs