En Sıcak Konular

ECZACILARA GÖZDAĞI MI VERİLİYOR?

31 Aralık 2009 11:23 tsi
ECZACILARA GÖZDAĞI MI VERİLİYOR? Türk Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Özgür Özel, Başbakan Erdoğan'ın, marketlerle ilaç satışına izin verilebileceği yönündeki açıklamasını,Eczacılara gözdağı olarak gördüklerini bildirdi.

Eczacılar ayakta

Türk Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Özgür Özel, Başbakan Erdoğan'ın, marketlerle ilaç satışına izin verilebileceği yönündeki açıklamasını, eczacıların örgütlülüğünü kırmaya ve teker teker sözleşme yapmak için zorlamaya dönük bir hamle olarak değerlendirerek, ABD'nin yanlış ilaç kullanımında dünyaya fark atan bir ülke olduğuna dikkat çekti.

 Sağlık çalışanlarına ve eczacılara yönelik haksız uygulamalara karşı dayanışma kararı alan sağlık örgütleri Türk Eczacılar Birliği'nde ortak basın toplantısı yaptı. Türk Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Özel, vatandaşlarına sağlık hizmeti sunma zorunluluğu bulunan hükümetin eczanelerle yaptığı sözleşmeleri feshederek halkın ilaca erişiminin kısıtlanmasını doğuracak ve eczacılık mesleğinin geleceğini tehdit edecek uygulamalarını şaşkınlıkla karşıladıklarını söyledi. Eczacılar ile eczacıların örgütü olan Türk Eczacılar Birliği arasındaki örgütsel bağı kopararak bir mesleğin mensuplarını örgütsüz bırakma girişimini demokrasi ayıbı olarak değerlendirdiklerini ifade eden Özel, bu tavrın, örgütlenme özgürlüğüne karşı girişilen anti demokratik bir uygulama olduğunu savundu. Sağlık örgütleri olarak 2010 yılında da mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini söyleyen Özel, "2010 yılını sağlığın hak olduğu bir ülke oluşturmak ve özlük haklarımıza sahip çıkmak üzere sağlıkçıların mücadele yılı olarak ilan ediyoruz" dedi.

Eczacılara gözdağı mi veriliyor?
'Eczacılara gözdağı veriliyor olabilir mi?' sorusu üzerine ise Özel, 4 Aralık günü 24 bin eczacının sorunlarının çözümü için kepenk kapattığını, bütün şehirlerde bir elin parmakları kadar eczanenin eyleme katılmadığını hatırlattı. Eylemin ardından hükümetin, teker teker eczanelerle sözleşme yapılacağını açıkladığına işaret eden Özel, "23 bin eczane tek tek sözleşmeye karşı olduğunu hem söyledi, hem resmi yazıyla bakana gönderdi. Bu sefer de mesleğinizi elinizden alırız gibi bir söylemle karşı karşıyayız. Biz bunun eczacıların örgütlülüğünü kırmaya, teker teker sözleşme yapılması için zorlamaya bir destek olarak görüyoruz. Bizim yeni sorunlara değil mevcut sorunların çözümüne ihtiyacımız var" dedi.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.raf.sistemleri.net/uploads/eczane_raflari.jpg



Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,304 µs