En Sıcak Konular

OBAMA İRAN İSYANI'NA DESTEK VERDİ

30 Aralık 2009 10:28 tsi
OBAMA İRAN İSYANI'NA DESTEK VERDİ ABD Başkanı Barack Obama, ‘renkli devrim’ ihracatında kullandığı Yahudi spekülatör Soros kanalıyla milyarlarca dolar akıttığı ‘reformcu’ görünümlü İran Gladiosunu ‘özgürlük’ savaşçısı ilan etti.

Amerika'dan isyana destek

Hawaii’den İran’ı karıştırdı!

ABD Başkanı Barack Obama, ‘renkli devrim’ ihracatında kullandığı Yahudi spekülatör Soros kanalıyla milyarlarca dolar akıttığı ‘reformcu’ görünümlü İran Gladiosunu ‘özgürlük’ savaşçısı ilan etti. Tatilini geçirdiği Hawaii’de İran’daki olayları değerlendiren Obama, ‘sonuna kadar destek’ sözü verdi.

Ahmedinecad: Sipariş oyun

OBAMA’nın sözleri, Tahran’da büyük öfke yarattı. Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, “İran halkı bu tür oyunları çok gördü. Sipariş üzerine hazırlanan ve biletleri önceden alınan oyunu yine sadece kendileri seyrediyor” derken, Meclis Başkanı Ali Laricani ise “Seçim sonuçlarının bahane olduğu kesinleşti!” dedi.

‘Güvenlik güçleri silah kullanmadı’

TAHRAN Genel Savcısı Abbas Caferi Devletabadi’nin açıklaması da Obama desteğinin ’sözde’ kalmadığını belgeledi. Polisin olaylarda silah kullanmadığını belirten Devletabadi, “Ali Habibi Musevi, kargaşaya karışmadığı halde ara sokaktaki bir araçtan açılan ateşle öldü” açıklaması yaptı.

Nida'yı da Gladio öldürmüştü

Seçim sonrası olaylarda ölen ve ‘devrim şehidi’ diye sunulmak istenen Nida Sultani’yi CIA’in kurşunladığı ortaya çıkmıştı.

İşbirlikçiler, polise saldırdı

Soros parasıyla beslenen işbirlikçiler, emperyalizme direnen iktidarın yıkılması için polis ve askerle çatıştı...

Gladio’ya açık destek!

ABD Başkanı Barack Obama, ‘renkli devrim’ ihracatçısı Soros’un milyarlarca dolar parasıyla harekete geçerek İran’ı ateşe veren reformcu görünümlü gladio yapılanmasını özgürlük savaşçısı ilan etti ve tam destek verdi 
Soros’un ’paralı asker’leri, pazar günü düzenledikleri gösterilerde Tahran, İsfahan ve Necefabad’ı savaş alanına çevirmişti.
İran’da 12 Haziran’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından başlayan ’sivil darbe’ oyunu adım adım sahneye konuluyor. ABD Başkanı Obama, ’renkli devrim’ ihracatçısı Soros’un milyarlarca dolar parasıyla harekete geçerek, İran’ı savaş alanına çeviren gladio yapılanmasına tam destek verdi.

Ahmedinecad sert çıktı

Tatilini geçirdiği Havai’de İran’da çıkan olayları yorumlayan Obama, İran halkının aylardır, evrensel haklarının kendilerine verilmesinin ötesinde birşey istemediğini savundu. Obama, “Bunu her yaptıklarında, zulmün demir yumruğuyla karşılaştılar” dedi. Obama, “Olanlar, adalet ve daha iyi bir yaşam arzusuyla alakalı” ifadesini kullandı. İran lideri Mahmud Ahmedinecad, Obama’ya çok sert bir cevap verdi. Ahmedinecad, “İran halkı bu tür oyunları çok gördü. Siyonistlerin ve Amerikalıların siparişi üzerine hazırlanan ve biletleri önceden alınan oyunu yine sadece kendileri seyrediyor” dedi. Ahmedinecad, hem senaryoyu yazanların hem de oyuncuların yanlış yaptığını söyledi. Dışişleri Bakanlığı ise, Obama’nın sözlerini “iç işlerine müdahale” olarak değerlendirdi.  Meclis Başkanı Ali Laricani de, İçişleri ve İstihbarat bakanlıkları ile yargıyı göreve çağırdı ve “Son olaylar, seçimlerin bir bahane olduğunu ortaya koydu” dedi.

Musevi’nin şaibeli ölümü

Tahran Genel Savcısı Abbas Caferi Devletabadi, olaylarda hayatını kaybeden 7 kişinin polis kurşunuyla ölmediğini belirterek, “Polis silah kullanmadı” dedi. Tahran Emniyet Müdürlüğü, olaylarda ölen ’reformcu’ların lideri Mir Hüseyin Musevi’nin yeğeni Ali Habibi Musevi’yle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Musevi, kargaşaya karışmadığı halde ara sokaklardan birindeki araçtan açılan ateş sonucu yaralanmış ve hastaneye geç kaldırıldığı için kan kaybından ölmüştür” denildi.

Nida Sultani’yi CIA öldürmüştü

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası çıkan olaylarda ölen ve Cumhurbaşkanı Ahmedinecad karşıtlarının simgesi haline gelen Nida Sultani’nin CIA tarafından öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. İran dini lideri Ayetullah Hamaney, ” Nida Batılılar tarafından öldürüldü “ demişti. Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ise cinayetin araştırılması talimatını vermişti. İran’ın Meksika Büyükelçisi de, “Gösterilerin yoğun olmadığı bir noktada, bu kadar kameranın önünde öldürülmesi ilginç bir durum. Bu CIA’in bir oyunu“ ifadesini kulanmıştı.

Darbe için milyarlarca dolar aktarıldı

İran’da rejimi değiştirmek için sokaklara dökülen ’reformcu’lara Batı ülkelerinden para yağdığı belgelenmişti.  Geçtiğimiz hafta bir açıklama yapan İstihbarat Bakanı Haydar Muslihi, olayların yurt dışındaki toplantılarda çok önceden planlandığını söylemişti. Seçimlerin bahane edilerek nizama darbe vurulmak istendiğini söyleyen Muslihi,.” 80 yabancı enstitü, fon ve kurumun fitne olaylarında rol aldıkları belirlendi “ demişti. Muslihi, bu örgütlerden sadece birisinin bütçesinin 1.7 milyar dolar olduğuna dikkat çekerek, örgütlerin asıl amaçlarının nizamı değiştirmek olduğunu vurgulamıştı. Bu arada Haziran’daki seçimlerden önce CIA’nın Dubai üzerinden İran’a 400 milyon dolar para aktardığı tespit edilmişti.

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=28887



Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,752 µs