En Sıcak Konular

OZAN ARİF VE İSMAİL TÜRÜT BERAAT ETTİ

31 Aralık 2009 09:12 tsi
OZAN ARİF VE İSMAİL TÜRÜT BERAAT ETTİ ’Plan Yapmayın Plan’ Türküsü'nde, Hrant Dink’in katil zanlılarının övüldüğü iddiasıyla haklarında dava açılan Ozan Arif ile İsmail Türüt beraat etti

Türüt ve Ozan'a 'Plan Yapmayın Plan'dan beraat

‘PLAN Yapmayın Plan’ şarkısının Youtube’a uyarlanan klibinde, ‘gazeteci Hrant Dink’in katil zanlılarının övüldüğü’ iddiasıyla haklarında dava açılan Ozan Arif ile Karadenizli türkücü İsmail Türüt, dün İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada beraat etti.

‘Plan Yapmayın Plan’da Ozan ile Türüt’e beraat
’Plan Yapmayın Plan’ şarkısının Youtube’da uyarlanan klibinde, Dink’in katil zanlılarının övüldüğü iddiasıyla haklarında dava açılan Ozan Arif ile sanatçı İsmail Türüt beraat etti
Ozan Arif ve İsmail Türüt, avukatları Ömer Yeşilyurt’la birlikte İstanbul Adliyesi önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Suçsuz olduklarının tescillendiğini belirten Ozan Arif, bir kısım medyanın bilinçli şekilde haklarında olumsuz yayın yaptığını söyledi.

Ozan Arif ve İsmail Türüt, ’Plan Yapmayın Plan’ şarkısının Youtube’ta uyarlanan klibi sebebiyle açılan haklarında açılan davada aklandı. İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülün dünkü duruşmaya, sanatçı İsmail Türüt, Ozan Arif ve Avukatı Ömer Yeşilyurt ile klibe internet sitesinde link veren Zeynel Zeynel Abidin Mutlu’nun avukatı katıldı. Duruşmada söz alan Ozan Arif, şirimi hiçbir artniyet taşımadan yazdığını söyledi. Savunmasında, devlete küfür eden Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’e gönderme yapan Ozan Arif, “Bu devlete has..tir... diyenler dışarıda. Ben ise burada yargılanıyorum. Suçlamalar asılsızdır. Beraatimi istiyorum” dedi. Herhangi bir suç işlemediğini kaydeden İsmail Türüt de beraatini istediğini söyledi.

Kesin delil bulunamadı
Davayı karara bağlayan İstanbul 16. Asliye Ceza Hakimi Ahmet Civelek, “Plan Yapmayın Plan” şarkısı ile “Suçu ve suçluyu övdükleri”, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettikleri” öne sürülen İsmail Türüt ve Ozan Arif hakkında her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil olmadığından her iki suçtan da beraatlerine hükmetti. Hakim aynı gerekçeyle Zeynel Abidin Mutlu’nunda beraatine karar verdi. Hakim, tutuksuz sanık Hakan Öztekin’in ise şarkıyı internet ortamında söz ve yazılara uygun olarak resimlendirip klip şekline getirdiği için “suç ve suçluyu övme” suçu işlediğine karar verdi. Öztekin’i, bu nedenle 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptıran hakim, sanığın yeniden suç işlemeyeceğini göz önüne alarak hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Bu kararı bekliyorduk
Karadenizli sanatçı İsmail Türüt, adliyeden ayrılırken basın mensuplarına yaptığı açıklamada, adalete sonsuz bir güveni olduğunu ve bu kararı beklediklerini söyledi. Davanın olması gerekenden daha uzun sürdüğünü savunan Ozan Arif ise bazı medya mensupları ve belirli gazetelerin bilinçli olarak haklarında olumsuz yayın yaptığını öne sürdü. Dava, Ozan Arif’in yazdığı, İsmail Türüt’ün seslendirdiği “Plan Yapmayın Plan” adlı şarkıya hazırlanan ve bazı internet sitelerinde yayımlanan klipte, Hrant Dink cinayeti sanıklarının övüldüğü yönündeki şikayet üzerine yürütülen soruşturma sonucu açılmıştı. Öte yandan, ’Plan Yapmayın Plan’ adlı şarkı başka bir davaya da  konu olmuştu. Radikal gazetesi eski yazarı Perihan Mağden, şarkıyla ilgili yazdığı yazıda İsmail Türüt ile Ozan Arif’e yayın yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle 20 bin TL tazminat ödemeye mahkum edilmişti.(Haber:Salim YAVAŞOĞLU-Yeniçağ) [1]

 

Plan yapmayın plan tutmaz Karadeniz'de

Plan yapmayın plan tutmaz Karadeniz'de
Bizde varken bu duruş, emiceniz olsa Bush
Alayınız beş kuruş, etmez Karadeniz’de
Anladık var öcünüz, belli kuyruk acınız
Kargaşaya gücünüz, yetmez Karadeniz’de

Biri, sevgili milletini uyarmak için destanlar haykıran bir gönül ozanı.
Diğeri, aynı zamanda mangal gibi yürek taşıyan gerçek bir halk sanatçısı.
Türk milliyetçiliğinin Dede Korkut’u Ozan Arif, Karadeniz bölgesinde oynanan oyunlara, ‘emperyalist’ ve ‘bölücü’ hedeflere dikkat çekmek için bir şiir yazıyor.
Karadeniz’in medar-ı iftiharı İsmail Türüt, tehditlere karşı bölge halkını bilinçlendirmek amacıyla, o şiiri besteleyip yeni albümüne koyuyor.
Durumdan vazife çıkaran bir vatandaş, parçaya kendi kafasına göre bir klip yapıp Sanalağ’da (Internet) yayın yapan ‘YouTube’ isimli siteye veriyor.
Klip, o güne kadar ‘fikir ve düşünce özgürlüğü’ adına ortalığı ayağa kaldıran ‘insan’ suretindeki bir takım ‘faşist’ yaratıkları çılgına çevirmeye yetiyor.
İşbirliği içerisinde oldukları iktidardan cesaret alarak, ‘müslüman’ mahallesinde ‘salyangoz’ satmayı alışkanlık haline getiren vatan hainleri, sanki aralarında söz birliği etmişçesine topyekun saldırıya geçiyorlar.
Eşi benzeri görülmemiş bir ‘linç’ kampanyası başlatıyorlar.

* * *

“Hepimiz Ermeniyiz” sloganı ile hareket eden ihanet çetelerinin mensupları, yazdıkları yazılarda, çıktıkları tv programlarında bir taraftan Ozan Arif ve İsmail Türüt’e ‘iftira’ ve ‘hakaret’ yağdırırken, diğer taraftan  Hrant Dink’in katil zanlılarını övdüklerini iddia ederek, savcıları harekete geçmeye çağırıyorlar.
Kampanya sonunda netice veriyor.
Ozan Arif ve İsmail Türüt hakkında, “suç ve suçluyu övmek”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçlarını işledikleri gerekçesiyle dava açılıyor.
İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, neredeyse üç yıl sürüyor.
“Türk ve İslam güneşi batmaz Karadeniz’de” diyen herkesi ‘sindirmek’, ‘susturmak’, ‘baskı altına almak’ isteyen işbirlikçi teslimiyet iktidarının bu uzamada herhangi bir rolü var mıdır bilinmez.
Ancak, davayı sonuçlandıran hakim, ‘her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil olmadığından’ dolayı Ozan Arif ve İsmail Türüt için beraat karar verdi.

* * *

Demek ki bu ülkede, ‘adil’ ve ‘bağımsız’ hareket eden hakimler varmış.
Ozan Arif ve İsmail Türüt, kendilerini ‘yargısız infaza’ tabi tutan vatan hainlerinin bütün çabalarına rağmen, yargılandıkları mahkeme tarafından suçsuz bulundu.
Fırsattan yararlanıp onlara hakaret eden ‘havası’ alınmış yaratıklar ise, hem ‘adli para cezasına’, hem de ‘tazminata’ mahkum edildi.
“Şairleri haykırmayan bir millet, sevenleri toprak olmuş öksüz çocuk gibidir” diyen Ozan Arif, milletine ihanet edenlere karşı mücadelesine aynen devam edecek.
“Entel dantel geçinenler şimdi ne yazacaklar” diye merak eden İsmail Türüt de türkülerini daha büyük coşku içerisinde söyleyecek
Peki ya bir bardak suda fırtınalar koparıp, onları mahkum ettirmek isteyen sözde ‘özgürlük havarileri’ 
“Vatan sevgisini katillikle karıştırıyorlar” diye manşetler atan sözde İslamcı paçavralar, acaba hiç utanmayacaklar mı?
 Diyorlar ki sus sus sus,
 Susmam, susmam, susmam ben.
 Varken bunca namussuz,
 Susmam, susmam, susmam ben.

 İsrafil K. Kumbasar-Yeniçağ [2]

 

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,

[1].http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=28885

[2].http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=11463

 



Bu haber 2,086 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,028 µs