En Sıcak Konular

TALAT'I SEÇİM KORKUSU SARDI

28 Aralık 2009 11:35 tsi
TALAT'I SEÇİM KORKUSU SARDI KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, KKTC'de Nisan 2010'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Kıbrıs müzakerelerini durduracaklarını açıkladı...

Talat Seçim öncesi müzakereleri durduracağız

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, KKTC'de Nisan 2010'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Kıbrıs müzakerelerini durduracaklarını açıklayarak, ''Müzakerelerin seçimlere kurban edilmesinden endişeleniyoruz'' dedi. 

Müzakereler devam ederken, seçim havası oluşturmak istemediklerini, fakat bunun mümkün olmadığını, seçimlere daha çok olmasına rağmen seçim havası oluşturulduğunu ifade eden Talat, en büyük endişelerinin görüşmelerin seçimlere kurban edilmesi olduğunu kaydetti.

Görüşmeler devam ederken ortaya koydukları görüşlerin propaganda maksatlı kullanılmasının çok kötü olacağını, bunun görüşmelere büyük zarar vereceğini dile getiren KKTC Cumhurbaşkanı Talat, ''Bizim için en önemli şey görüşmelerin başarıya ulaşmasıdır. O bakımdan seçimlere belli bir zaman kalınca müzakereleri durduracağız gibi görünüyor'' dedi.

Talat, Kıbrıs sorununun çözümünün, gelecek belirsizliğinden kurtulmak için önemli olduğunu belirterek, ''Çözümün çeşitleri olabilir, ama çözümden kaçamayız. Bugünkü durumu devam ettiremeyiz, yani 'çözümsüzlük çözümdür' gibi düşünüp davranamayız'' diye konuştu.

''Kıbrıs sorununun çözümü olmak zorunda. Çünkü bütün koşullar Kıbrıs sorununun çözümünü mecburi hale getirmiştir. Bundan kaçamayız. Kimse kaçamaz'' diyen Talat, çözüm için dikkat edilmesi gereken konular olduğunu, çözümün öyle ya da böyle mutlaka olacağını ve sürecin doğru yürütülüp yönetilmesi halinde güzel bir çözüm olacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Talat, aksi halde çözümün empoze edilebileceği ihtimalinin her zaman olacağını vurgulayarak, ''Empoze edilecek çözüm bizim hoşumuza gitmeyebilir. Onun için müzakereler kaçınılmazdır. Müzakerelere devam etmek zorundayız, devam ederken de dünyayı yanımıza alarak devam etmeliyiz'' dedi.

Müzakerelerde ikinci turun başlamasından 1-2 ay sonra hemen hemen her şeyi gözden geçirdiklerini, tarafların görüşlerini ortaya koyduğunu ve ''pazarlık'' sürecine başlanması gerektiğini gördüklerini anlatan Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, bunun için Ocak ayında 3'er günlük tam gün halinde görüşmeleri olacağına işaret etti.

 

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/talat-secim-oncesi-muzakereleri-durduracagiz-147747.htm



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,491 µs