En Sıcak Konular

ÇEÇENLERE ''GAVUR'' EZİYETİ

27 Aralık 2009 15:01 tsi
ÇEÇENLERE ''GAVUR'' EZİYETİ Türkiye-Rusya arasındaki ilişkilerin hassasiyetleri sebebiyle,Türk Dışişleri,Çeçenler'e yardım eli uzatmıyor.Müslüman ülkede Çeçen mültecilere gavur eziyeti yapılıyor...

“Rusya hassasiyeti” Çeçenleri mağdur ediyor

Rusya'nın Çeçenistan'a yönelik gerçekleştirdiği saldırıların ardından can güvenliği olmaması sebebiyle Türkiye'ye sığınıp, gittiği Umre ziyareti sonrasında ülkeye alınmayan Çeçen komutan Musa Kaimov'un mağduriyeti devam ediyor.

Beş ay önce, döndüğü umre ziyaretinin ardından İçişleri Bakanlığı'nın "özel talimatıyla" sınır dışı edilen Musa Kaimov'un "sürgün hayatı" devam ediyor. Rusya Konfederasyonu'nun, Çeçenistan'a yönelik gerçekleştirdiği saldırıların ardından can güvenliği gerekçesiyle Türkiye'ye sığınan Çeçen Komutan Musa Kaimov, eşi ve 3 çocuğuyla birlikte oturma izni almış fakat 'bilinmeyen bir nedenden' dolayı sınır dışı edilmişti. Toplumun çeşitli katmanlarından gelen tepkilere rağmen uygulamadan vazgeçilmemesi Kaimov'un Türkiye'ye dönmesini engelledi. Çeşitli STK'ların konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'na yaptıkları müracaatlar ise sonuçsuz kaldı.

"Türkiye-Rusya arasındaki ilişkilerin hassasiyetleri sebebiyle..."
Konu ile ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı'na yapılan başvuruya, "Türkiye-Rusya arasındaki ilişkilerin hassasiyeti" sebebiyle "şimdilik yanıtlanmasından sarfinazar edilmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir" cevabı verildi.Şimdi nerede olduğu bilinmeyen Kaimov'un eşi ve 3 çocuğu ise Türkiye'de kendisinden bir haber almaya çalışıyor.

Maret Kaimova: Eşimi geri istiyorum
Eşi sınır dışı edilen Çeçen Maret Kaimova, "Biz bunları hak etmedik" dedi. 5 yıldır yasal bir şekilde Türkiye'de bulunduklarını ifade eden Kaimova, "Oturma iznimiz de vardı. Eşim çocuklara Kur'an dersleri veriyordu. Eşimin sınır dışı edildiği gün 3 çocuğum ile birlikte evde bekliyorduk. Uçaktan indikten sonra hemen gözaltına alınıp, içeri alınmış. 3 çocuğum her akşam babalarını soruyor" şeklinde konuştu.

Çeçen Mülteciler, kamplarda yaşam mücadelesi veriyor
Rus askeri güçlerinin Çeçenistan'a yaptıklarını saldırılardan kaçıp Türkiye'ye sığınan Çeçenler ise mülteci kamplarında hayata tutunmaya çalışıyor. Yalova'da bulunan mülteci kampının elektriklerinin belediye tarafından kesilmesi üzerine ilkel şartlar altında yaşayan Çeçenlerin durumu İstanbul'da da farklı değil. Fenerbahçe'de bulunan Çeçen mülteci kampında bulunan Çeçenler, kampın yanında orduevi bulunduğu için soba yakamadıkları gibi, fazla enerji harcadığından dolayı elektrik sobası da kullanamıyor. Beykoz Kampının binası rutubet nedeniyle çürümüş durumda. Ümraniye'de ise birçok Çeçen, bir caminin altındaki penceresiz odalarda yaşıyor.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/rusya-hassasiyeti-cecenleri-magdur-ediyor-147643.htm



Bu haber 1,274 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,444 µs