En Sıcak Konular

BAYDEMİR UTANMADAN KÜFRÜNÜ AYETLE SAVUNDU

26 Aralık 2009 21:20 tsi
BAYDEMİR UTANMADAN KÜFRÜNÜ AYETLE SAVUNDU Kameraların önünde küfür eden Baydemir geri adım atmıyor. Diyarbakır Belediye Başkanı bu kez kendini Kuran’la savundu: “Allah kötü sözü açıkça söylemeyi sevmez, ancak zulme uğrayan kişi dışında” dedi.

Küfürlü konuşmasını Nisa suresiyle savundu 
 
Kameraların önünde küfür eden Baydemir geri adım atmadı

Operasyonu kınadığı konuşmasında kameraların önünde küfür eden Baydemir geri adım atmıyor. Diyarbakır Belediye Başkanı bu kez kendini Kuran’la savundu: “Allah kötü sözü açıkça söylemeyi sevmez, ancak zulme uğrayan kişi dışında” dedi.

KCK operasyonunda arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto eden bir grup kapatılan DTP milletvekili Diyarbakır Adliyesi’ne gitti. Milletvekilleriyle adliyeye gelenler arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de vardı. Baydemir Başsavcı Durdu Kavak ile bir süre görüştü. Adliye önünde gazetecilerin önceki gün KCK’ye yönelik yapılan operasyonun ardından küfürlü konuşmasıyla ilgili sorularını yanıtlayan Baydemir, Kuran’ın Nisa Suresi’nin 148’inci ayetini okudu. Baydemir, “Allah kötü sözü açıkça söylemeyi sevmez. Ancak zulme uğrayan kişi dışında. Allah işiten ve bilendir. Biz zulme uğradığımızdan dolayı ve bu son olaylar bardağı taşıran son damla olduğu için böyle bir söz söyledim” dedi.

“Ülkemiz gerilim yaşamasın”

Baydemir, ifadeleri sürenler hakkında ise “İnşallah hayırlı haberler alırız” diyerek şunları söyledi: “Bu gerilimli atmosfer ortadan kalkmış olur. Ne kentimiz, ne bölgemiz ne de ülkemiz böylesi gerilimleri yaşamaz. Bütün arkadaşlarımızın biran önce özgürlüklerine kavuşmalarını diliyorum. Kürt ve Türk halkına sesleniyorum. Siyaset tüm sorunların çözüm yeridir, şüphesizlik siyaset nezaketli olmaktır. Buna hiç bir itirazım yok. Eğer siyasetteki nezaketi tartışacaksak, başım gözüm üstüne. Ülkedeki tüm siyasilerin ve özellikle liderlerin üslubunu tartışalım. Burada daha vahim bir tablo var. Halkın özgür iradesiyle seçilen başkanlar kapıları kırılarak gözaltına alınıyor. Halbuki Cumhuriyet Savcılığı’na ifadeye çağırılabilirlerdi. Kendimi savunmak için demiyorum, söz bir noktada uçar gider. Ama kurşunun izi gitmez, bunu hep beraber gördük, hep beraber yaşadık. Olsun bütün eleştiriler bana gelsin, bana yönelsin. Ama çocuklarımız ve kadınlarımıza zarar gelmesin.”

YİNE SOKAKLARA DÖKÜLDÜLER

KCK operasyonunu protesto etmek için çeşitli illerde gösteriler düzenlendi. Şırnak’ın Cizre ilçesinde Belediye önünde toplanan bir grup basın açıklamasının ardından yürüyüşe geçti. Gruptan bazı kişiler dağılmaları yönünde kendilerini uyaran polise taş attı. Taşlı saldırı üzerine polis gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Hakkari’nin Yüksekova İlçesi ile Bitlis’in Tatvan İlçesi’nde de düzenlenen yürüyüşlerle operasyon protesto edildi. Batman’da ise gözaltına alınan Batman Belediye Başkanı Necdet Atalay için Belediye işçileri 10 dakika oturma eylemi yaptı. Eylemde konuşan DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Şube Başkanı Halis Yakut, “Belediye başkanımızın gözaltına alınması, barışa vurulan bir darbedir” dedi.

KAYNAK: VATAN GAZETESİ,http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Kufurlu_konusmasini_Nisa_suresiyle_savundu&tarih=26.12.2009&Newsid=278285&Categoryid=1
 



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,274 µs